Povestea unuia dintre locurile interzise din New York. Insulă ascunsă a metropolei americane

Redactor:
Gândul
Povestea unuia dintre locurile interzise din New York. Insulă ascunsă a metropolei americane
Detalii în articol

Totuși, vești bune se anunță pentru curioși. Este posibil ca, în curând, vizitatorii să poată ajunge pe insula misterioasă grație unor tururi cu barca, cu durată de două ore. 

Insula North Brother a fost abandonată în urmă cu aproape 50 de ani și acum este îngrijită de Departamentul newyorkez care se ocupă cu parcurile și recreerea drept rezervație a sălbăticiei. 

Este o insulă mică, cu o suprafață de aproximativ 9 hectare și este situată în zona cunoscută sub numele de „Hell Gate” de pe râul East River, loc în care au dispărut mai multe bărci de-a lungul istoriei. 

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au realizat, recent, un studiu care arată că există posibilitatea deschiderii insulei pentru vizitatori, explicând că insula North Brother este unui dintre cele mai extraordinare și puțin cunoscute locuri de patrimoniu din New York. 

La mijlocul secolului XIX, când diversele boli au început să se răspândească în tot New York-ul, insula a fost considerată locul perfect pentru a-i deporta pe cei bolnavi, fiind izolată, dar apropiată de oraș, astfel că, un mic spital a fost deschis acolo, alături de un far și alte mici unități spitalicești. 

Un episod marcant în care au fost implicate cadrele medicale din spitalul de pe North Brother a fost un accident dezastruos, petrecut în Hell Gate în anii aceia, când o barcă la bordul căreia se aflau 1000 de imigranți germani s-a scufundat. Cadrele medicale au reușit să salveze aproximativ 250 dintre ei, făcând ca acel accident să rămână, până la atentatele din 11 septembrie 2001, cea mai mare tragedie din istoria New York-ului. 

Inchide