„Poziția copilului”, unul dintre cele mai de succes filme românești din ultimii 10 ani – TRAILER

Poziția copilului, unul dintre cele mai de succes filme românești din ultimii 10 ani - TRAILER
Publicat: 18/03/2013, 18:10
Actualizat: 28/03/2019, 14:15

„Poziția copilului”, de Călin Peter Netzer, este una dintre cele mai de succes pelicule românești din ultimul deceniu, filmul menținându-se în topul box office-ului românesc, cu 44.449 de spectatori și încasări de 617.643 de lei, după a doua săptămână în cinematografele din România.

După debutul spectaculos cu peste 19.000 de spectatori în primul weekend, un record pentru un film autohton în ultimii zece ani, „Poziția copilului” – premiat cu Ursul de Aur la ediția din acest an a Festivalului de Film de la Berlin – a adus și mai mulți spectatori în săli, în a doua săptămână – aproximativ 25.000, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Săptămâna trecută, „Poziția copilului” a devenit filmul românesc cu cel mai mare succes la premieră din ultimul deceniu, surclasând producții ca „Minte-mă frumos”, de Iura Luncașu (14.011 în primul weekend) și „Despre oameni și melci”, în regia lui Tudor Giurgiu (13.929 spectatori), cele două titluri autohtone aflate în topul box office-ului pe 2012.

De la premiera din 8 martie, protagoniștii filmului s-au întâlnit cu spectatori din mai multe orașe ale țări, în săli de cinema arhipline, într-un maraton al proiecțiilor de gală. Bucureștenii vor avea ocazia să-i întâlnească marți, 19 martie, de la 19.00, la Cinemateca Union. Producătoarea Ada Solomon, actorii Luminița Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu, Tania Popa și Adrian Titieni vor răspunde întrebărilor celor prezenți în sală la finalul proiecției.

Trofeul Ursul de Aur va mai face o oprire tot în Capitală, joi, 21 martie, la Noul Cinematograf al Regizorului Român. După proiecția de la 19.30, producătoarea Ada Solomon și actorii Luminița Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Ilinca Goia și Florin Zamfirescu vor sta de vorbă cu publicul.

În a doua săptămână, filmul „Poziția copilului” premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin poate fi văzut, în continuare, în peste 20 de orașe din țară, inclusiv în Baia Mare și Botoșani.

În București, filmul rulează la Cinema City AFI Cotroceni, Movieplex, Hollywood Multiplex, Grand Cinema Digiplex, Cinema Scala, Cinema City Sun Plaza, Cinemateca Union, Cinema „Elvira Popescu”, NCRR. În restul țării, poate fi văzut la Cluj (Cinema City, Odeon Cineplex, Cinema „Florin Piersic”), Arad (Cinema City Atrium, Cinema City Galleria), Timișoara (Cinema City), Constanța (Cinema City, Cityplex), Iași (Cinema City), Craiova (Cinema Modern), Oradea (Cortina Digiplex), Bacău (Cinema City), Brașov (Cityplex, Cinema City), Baia Mare (Cinema City) Brăila (Cinema City), Ploiești (Cinema City), Pitești (Cinema City), Târgu-Mureș (Cinema Arta), Tulcea (Cityplex), Satu Mare (Grand Mall), Vaslui (Eurocinema SilverMall), Botoșani (Cinema Unirea).

„Poziția copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după multi-premiatele „Maria” (2003) și „Medalia de onoare” (2010). Filmul vorbește cu dramatism, cu emoție, dar și cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste și despre amprentele pe care le lasă părinții asupra personalității acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan și vorbește despre trafic de influență și corupție la nivel mic în instituțiile de bază ale societății și extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu și Călin Peter Netzer.

Luminița Gheorghiu și Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă și fiu. Li se alătură, într-o distribuție selectă, nume ca Natașa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu, Vlad Ivanov și Tania Popa.

„Poziția copilului” este o producție Parada Film în co-producție cu Hai Hui Entertainment, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, al Programului MEDIA al Uniunii Europene, Odyssey Communication, BV McCann Erikson, Real Top Media, Etno Media, Teleclub, BMW Motor AG, Soti Cable Neptun, ThomasVille, Roma 62, cu participarea HBO România.

Campania de promovare a filmului în România este sprijinită de Uniunea Cineaștilor din România (UCIN) și Institutul Cultural Român (ICR).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cât de sănătos este, de fapt, pateul vegetal! Ce aditivi conține și cât de periculos...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu