• Publicat:
Magazin

Premieră în medicina românească. O fetiță de o lună, operată de o gravă malformație la inimă

Premieră în medicina românească. O fetiță de o lună, operată de o gravă malformație la inimă
O fetiță de o lună care s-a născut cu o gravă malformație la inimă a fost operată cu succes într-o clinică privată din Sibiu, operația reprezentând o premieră în medicina românească.

Medicii de la o clinică privată din Sibiu au salvat viața unei fetițe de o lună care suferea de o gravă malformație a inimii. Părinții au aflat despre boala fetiței la câteva zile de la nașterea micuței.

„Este vorba de o stenoză congenitală a valvei aortice, care a fost rezolvată cu succes de echipa de cardiologie intervențională pediatrică formată din doctorul Florescu și profesorul Liuba de la Universitatea din Lund”, a declarat doctorul Victor Costache, directorul medical al clinicii, potrivit voceatransilvaniei.ro.

În cazul copiilor mici, semnele unei boli cardiace congenitale se manifestă prin lipsă de creștere, respirație accentuată, rapidă și probleme de alimentație. 

Medicii susțin că e foarte important ca operația să fie făcută cât mai repede după depistarea malformației la inimă. Fetița operată la sfârșitul săptămânii trecute a fost externată în următoarea zi și nu are nevoie de nici un medicament. Copilul trebuie doar adus la controale periodice, au explicat medicii.

Pentru operație părinții fetiței au plătit între 4.000 și 5.000 de euro, la clinica privată, conform oficialilor spitalului.

Doar 1% din totalul copiilor suferă de o boală cardiacă congenitală, dintre aceștia doar o treime având nevoie de operație, au explicat medicii.

La clinica privată din Sibiu au fost operați cu succes până în prezent zece copii cu malformații cardiace, potrivit directorului medical al clinicii.

Inchide