Premieră mondială: „Micul Prinț”, de Antoine de Saint-Exupéry, adaptat într-un balet clasic

Redactor:
Madalina Cerban
Premieră mondială: „Micul Prinț”, de Antoine de Saint-Exupéry, adaptat într-un balet clasic
Volumul "Micul Prinț", de Antoine de Saint-Exupéry, considerat un fenomen editorial planetar, a fost adaptat pentru prima dată într-un spectacol de balet clasic, fiind prezentat în premieră mondială, joi și vineri, la Grand Théâtre d''Albi, o localitate din sudul Franței, potrivit liberation.fr.

O companie de dans ruso-franceză, intitulată Le Palais d’Hiver Saint Pétersbourg Ballet, a prezentat adaptarea operei lui Antoine de Saint-Exupéry într-un balet clasic în două acte, spectacolul fiind susținut de Fundația pentru tineret Antoine de Saint-Exupéry, potrivit site-ului dedicat scriitorului francez.

Astfel, după adaptarea sa în filme, musicaluri și operă, „Micul Prinț” și-a pus poantele pentru primul balet clasic creat vreodată pe tema celebrului erou al lui Antoine de Saint-Exupéry.

Pentru aproape două ore, 24 de balerini și balerine ai companiei Le Palais d”Hiver St Pétersbourg Ballet au recreat pe scena Grand Théâtre d”Albi universul magic din romanul „Micul Prinț”.

Micul Prinț a fost interpretat în acest spectacol de balerinul italian Nicola Lazzaro, în vârstă de 25 de ani. Coregrafia spectacolului este semnată de François Mauduit, pe muzica compozitorilor Claude Debussy, Wolfgang Amadeus Mozart, Camille Saint-Saëns, Maurice Ravel, Darius Milhaud, Johann Sebastian Bach, Frédéric Chopin, George Gershwin.

„Marea noutate a spectacolului este capacitatea de a adapta ‘Micul Prinț’ în balet clasic. Este un tur de forță. Cred că este un câștig”, a declarat, pentru AFP, nepotul lui Antoine de Saint-Exupéry, François d”Agay, care a asistat la premiera spectacolului.

Volumul „Micul Prinț”, de Antoine de Saint-Exupéry, considerat un fenomen editorial planetar, a fost tradus în peste 250 de limbi și a avut, de-a lungul timpului, 150 de milioane de copii vândute în toată lumea, conform liberation.fr.

Romanul „Micul Prinț” a fost publicat pentru prima dată în 1943, iar povestea sa, care are și o dimensiune filosofică, a fost placul multor cititori – atât copii, cât și adulți – din lumea întreagă.

Romanul spune povestea unui pilot al cărui avion se prăbușește în mijlocul deșertului Sahara. În timp ce încearcă să își repare avionul, pilotul se întâlnește cu un băiețel care susține că este un prinț care a căzut pe Pământ de pe asteroidul său. Micul Prinț îl ajută pe pilot spunându-i tot felul de povești despre locuitorii ciudați care locuiesc pe ceilalți asteroizi din apropiere.

Publicat în limba engleză pe 6 aprilie 1943 și în limba originală (franceză) pe 20 aprilie, la New York, de editura Reynal & Hitchcock, „Micul Prinț” a așteptat încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial pentru a fi lansat în Franța, de editura Gallimard, în 1946, cu titlu postum.

Scriitorul Antoine de Saint-Exupéry a dispărut pe mare, în largul coastelor Marsiliei, pe 31 iulie 1944, în timpul unui zbor de observare, la vârsta de 44 de ani.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Pe cine vor vota bucureștenii la alegerile parlamentare. Acum e oficial
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Dezastru pentru românii cu aceste conturi și carduri bancare. Li se blochează banii chiar acum
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide