• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Premieră: O româncă a mers pe bicicletă din Focșani până în Indonezia

Premieră: O româncă a mers pe bicicletă din Focșani până în Indonezia
Alina Ene, o tânără în vârstă de 28 de ani din Focșani, a călătorit până în Indonezia cu bicicleta.

O tânără în vârstă de 28 din Focșani a reușit să parcurgă pe bicicletă întreaga distanță dintre orașul său natal și Jakarta. Alina Ene a călătorit timp de aproape 100 de zile, iar acum, odată ajunsă în Indonezia, va studia la STSI or Indonesian College of Art.

Românca a plecat la drum pe 4 iunie, singură, pe bicicleta botezată „Nelu”, scrie presa locală. A pedalat timp de aproape 100 de zile, vreme în care a trebuit să facă față și unor situații mai puțin plăcute: și-a peirdut telefonul pe drum de patru ori, cardul i-a fost clonat și banii i-au fost furați din cont.

Uneori a fost chiar hărțuită: „Ieri, în timp ce eu și Nelu pufăiam de zor la deal, un tanăr turc se oferă să ne ia cu mașina. Refuz politicos și o iau din loc. După cațiva kilometri, același turc, care, între timp, a făcut stănga-mprejur (după ce a verificat dacă sunt singură, probabil), oprește iar”, a povestit Alina pe contul ei de Facebook. „Începe să dea din mâini și, gesticuland, îmi atinge ușor pieptul cu dosul palmei, ca din greșeală. Îi parez mâna imediat, cu dorința să-i parez fața însă. (…) O fi fost privirea mea de rupt capete sau propriul lui instinct de prezervare. Cert e că s-a oprit acolo. Eu mi-am continuat drumul. Acum sunt în Aktum și maine mă pornesc înspre Ordu. Despre turci, numai de bine. Despre tinerii șoferi turci care se oferă să te scutească de drum: Sunt nepoată de-a lui Ștefan (Ștefan cel Mare, n. red)!”, a mai scris ea pe rețeaua de socializare.

FOTO: Facebook//Alina Ene

În alte țări însă, în ciuda prejudecăților multora, a întâlnit oameni frumoși și calzi.

„Dacă despre Iran aveți impresia că ar fi un cuib de teroriști, mă bucur să vă spun că iranienii sunt cei mai ospitalieri oameni pe care i-am cunoscut pană acum și că e una dintre țările în care m-am simțit cel mai bine”, și-a amintit tânăra.

FOTO: Facebook//Alina Ene

Tot acolo l-a cunoscut și pe Daan, un tânăr alături de care a călătorit aproape o lună și cu care începuse o relație. Cum drumurile celor doi s-au despărțit la un moment dat, idila a luat și ea sfârșit.

Acum, Alina este nerăbdătoare să înceapă cursurile la facultatea la care a fost admisă.

FOTO: Facebook//Alina Ene

„Teoretic, la sfârșitul acestui an de studii voi și a dansa, cânta la un instrument, imprima țesături și o artă marțială de auto-apărare. Cu siguranță voi ști a vorbi în indoneziană și, poate, minang, dialectul local. Puțin timp pentru plimbări în timpul semestrului, dar rămâne să vedem ce și cum”, a scris ea pe Facebook.

FOTO: Facebook//Alina Ene

Alina Ene este absolventă a Liceului de Arte din Focșani. A învățat să meargă pe bicicletă în urmă cu doi ani. Ulterior, a participat ca voluntar la un proiect de cicloturism – „Turul Dunării” -, organizat de Cycling România și a pedalat până la Roșia Montană.

Inchide