Preotul Constantin Necula, atac dur la aleșii țări: „Eu aș desființa Guvernul! Ăsta e holocaust împotriva românilor”

Redactor:
Mădălina Chițu
Preotul Constantin Necula, atac dur la aleșii țări: „Eu aș desființa Guvernul! Ăsta e holocaust împotriva românilor”
MĂRTURIE. Mesajul tulburător al preotului Constantin Necula, după moartea ÎPS Pimen: „Zâmbetul acela nu-mi dă pace de azi noapte, când am aflat că s-a stins”/ Sursă Foto: Mediafax Foto
Preotul Constantin Necula, consilierul Mitropolitului Ardealului, Laurențiu Streza, a criticat în cadrul unei conferințe faptul că autoritățile române nu fac nimic pentru a salva Institutul Cantacuzino. "Eu aș desființa Guvernul. Serios, ăsta e un atac la siguranța națională. Să desființezi Institutul Cantacuzino ca să aduci pe piață vaccinuri expirate ăsta nu înseamnă să-ți supui poporul la un holocaust?", a spus preotul Necula.

Preotul Constantin Necula a vorbit în cadrul unei conferințe pe care a susținut-o la București despre situația Institutului Cantacuzino, unul dintre cei mai apreciați producători de imunologice din lume în perioada comunismului, vreme în care pe poarta institutului ieșeau lunar până la 3 milioane de doze de vaccin.

„Când medicina mi-a propus falși idoli ai vaccinurilor și s-a pus în slujba lui Big Pharma, pot să mai am încredere în ea? Eu în medicul meu de familie am. Pentru că nu mi-a impus niciodată un vaccin care nu era clasic. O medicină pusă în slujba omului e cu totul și cu totul alta decât o medicină pusă în slujba Big Pharma. Eu sunt în favoarea vaccinurilor făcute de medicina românească. Eu aș desființa Guvernul. Serios, ăsta e un atac la siguranța națională. Să desființezi Institutul Cantacuzino ca să aduci pe piață vaccinuri expirate ăsta nu înseamnă să-ți supui poporul la un holocaust? Dar așa e dintotdeauna când primează lozul. Niște nemernici! Gândiți-vă cât câștigă unii la aducerea unui vaccin din Franța. Nu? Asta e o bătălie pe bani, nu pe sufletele noastre”, a spus părintele Constantin Necula.

La aproape un secol de la înființare, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie „Cantacuzino” este o umbră a ceea ce a fost chiar și în perioada comunismului.

Institutul „Cantacuzino și-a început declinul în februarie 2010, după ce Agenția Națională a Medicamentului (ANM) i-a retras autorizația de punere pe piață a produselor injectabile, inclusiv a vaccinurilor, întrucât îi expirase standardul de bune practici de fabricație. În aceste condiții, unele programe naționale de imunizare au fost blocate timp de mai multe luni, iar autoritățile au fost obligate să importe vaccin. Anul 2012 a fost primul în care nu au mai fost folosite vaccinuri de la Institutul Cantacuzino în campania de imunizare gratuită împotriva gripei, după ce, în ianuarie 2012, multe loturi cu doze fabricate aici au fost retrase, din cauza unei concentrații scăzute a tulpinei B, linia de producție a fiolelor fiind ulterior închisă. În 2013, producția a fost reluată, fiind realizate primele 600.000 de doze. Chiar și așa, la sfârșitul anului, ANM a anunțat Institutul Cantacuzino că vaccinul antigripal nu poate fi pus pe piață, întrucât au fost descoperite probleme.

Inchide