Prezentatoare meteo româncă, stabilită în Belgia, criticată de telespectatori pentru că a apărut pe post „prea însărcinată”: „Daniela a fost o victimă a sexismului”

Redactor:
Laura Cojocaru
Prezentatoare meteo româncă, stabilită în Belgia, criticată de telespectatori pentru că a apărut pe post „prea însărcinată”: „Daniela a fost o victimă a sexismului”
Daniela Prepeliuc, o româncă din Rădăuți, stabilită în Belgia de la vârsta de nouă ani este o celbră prezentatoare de meteo. Recent, a fost o victimă a sexismului, după ce a apărut la TV într-o rochie mulată, însărcinată fiind. Telespectatorii au criticat felul în care prezentatoarea de 35 de ani a apărut în fața hărții, catalogând-o „prea însărcinată". O colegă a făcut o listă a celor mai aberante și sexiste comentarii.

Daniela este prezentatoare meteo la postul de televiziune belgian RTBF, unde lucrează și soțul ei, jurnalistul Quentin Warlop.

Daniela a mers la serviciu până într-o stare avansată a sarcinii, apoi a intrat în concediu de maternitate.

Telespectatorii au criticat-o pe Daniela pentru că a apărut pe post „prea însărcinată”.

 

Jurnalista RTBF, Amélie Bruers, a evidențiat câteva comentarii sexiste ale telespectatorilor, menționând că cea mai mare parte dintre acestea vin din partea femeilor.

„Citind aceste comentarii, descoperim că o femeie însărcinată nu are voie să se îmbrace cum vrea. A fi însărcinată este, bineînțeles, un defect în cazul unei persoane publice care apre la TV. Prea slab, prea gras, prea negru, prea bătrân, prea tânăr, prea însărcinată”, a evidențiat jurnalista, potrivit Le Libre .

Jurnalista a mărturisit că a citit numai comentarii prin care fizicul și vestimentația Danielei erau criticate. Nimeni nu a spus ceva despre profesia ei sau despre dicție.

 „Cum poate apărea Daniela în rochia aceasta la TV, suntem șocați. I se vede buricul prin rochie. Are burta la gură. Ar trebui să-și revizuiască vestimentația. Sarcina este o perioadă frumoasă, dar nu e normal să apară așa la TV”, au fost câteva dintre comentariile care au intrigat-o pe colega Danielei.

Jurnalista este de părere că „Ce a pățit Daniela este sexism și trebuie denunțat” și că „ar trebui ca fiecare să-și vadă de viața lui și să nu critice vestimentația altuia”.

La scurt timp după aceste critici, Daniela a năcsut un băiețel pa care l-a numit Victor.

 

Inchide