PRIMA REACȚIE a Oanei Sârbu după ce fostul ei iubit, Robert Turcescu, a anunțat că e ofițer acoperit

PRIMA REACȚIE a Oanei Sârbu după ce fostul ei iubit, Robert Turcescu, a anunțat că e ofițer acoperit
Publicat: 24/09/2014, 13:58

O parte a presei din România a speculat, după apariția fluturașilor de salariu publicați de Turcescu pe blogul său, în postarea deconspiratoare, că aceștia ar aparține de fapt Oanei Sârbu, care este angajată de zece ani în Ansamblul Doina Armatei.

B1 TV susține că Oana Sârbu a aflat de această informația și a negat-o, spunând că respectivul stat de plată nu îi aparține.

Oana Sârbu și Robert Turcescu au fost împreună mai bine de zece ani, până în martie 2014, și au împreună un fiu adoptat.

Parchetul Instanței Supreme evaluează cazul Robert Turcescu

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a declarat marți că Parchetul instanței supreme evaluează situația în cazul lui RobertTurcescu, după ce acesta a dezvăluit că a fost ofițer acoperit, și că va comunica dacă va fi luată o decizie privind o eventuală anchetă pentru o infracțiune.

„Evaluăm împrejurarea și situația creată. Dacă această situație este de natură să constituie sau să ne ducă pe noi la concluzia că sunt indicii în legătură cu săvârșirea unei infracțiuni, ne sesizăm. Dacă nu, nu”, a spus Tiberiu Nițu, la ieșirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), unde a participat la ședința plenului.

Întrebat cât va dura evaluarea, Nițu a spus că nu poate să dea o dată până la care se va stabili o decizie.

Întrebat care este procedura în acest sens și dacă ministrul Apărării trebuie să confirme că RobertTurcescua fost ofițer acoperit, Tiberiu Nițu a spus că pentru a se sesiza Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiției, în faza preliminară nu este necesară nicio confirmare.

„Pentru a ne sesiza, nu trebuie să ne confirme nimic într-o fază preliminară. Noi evaluăm dacă sunt indicii în legătură cu săvârșirea unei fapte prevăzute de legea penală”, a precizat Nițu.

Duminică, jurnalistul RobertTurcescua dezvăluit pe blogul său că a fost locotenent colonel sub acoperire. Postarea intitulată „Mărturise și spovedanie” a fost însoțită de copii ale unui livret militar cu fotografia sa și două ștate de plată. Pe livretul militar apare ștampila MApN – UM 02515.

„Da, am fost lt -colonel sub acoperire. Public mai jos câteva dintre ștatele de plată, cu sumele de bani pe care le-am primit”, a scrisTurcescupe blogul personal. „Am ales să nu-l trădez pe bunul Dumnezeu și să fac această mărturisire publică. Refuz să fiu Iuda în fața lui Christos, chiar dacă astăzi, celor ce vor citi și vor vedea acest text poate că nu le va fi foarte clar ce se întâmplă. Rugați-vă pentru mine și cu mine să fim iertați și izbăviți. Sunt pregătit să îndur oprobiul public, îl merit, dar sper să avem parte de legi și de judecători drepți. Cu Dumnezeu înainte și va fi bine! Vă cer iertare tuturor”, a scris acesta.

Duminică seară, într-o emisiune la postul B1 TV, el a confirmat că documentele sunt reale, fără a spune al cărei instituții ar fi fost ofițer acoperit.Turcescua spus că este dispus oricând va fi chemat în fața judecătorului să spună tot ceea ce știe despre aceste documente. RobertTurcescua anunțat totodată că se retrage din presă.

MApN a precizat luni că nu face niciun fel de comentariu legat de cazul jurnalistului RobertTurcescu, ministerul precizând că aplică legile țării și că, dacă se vor constata nereguli, alte instituții ale statului sunt abilitate să se pronunțe.
„În legătură cu informațiile referitoare la RobertTurcescu, apărute în spațiul public în ultimele zile, facem următoarele precizări: Ministerul Apărării Naționale nu face niciun fel de comentariu pe marginea acestui subiect. MApN aplică legile țării și consideră că dezbaterile care pot aduce atingere imaginii Armatei României nu sunt benefice. Dacă se vor constata nereguli, alte instituții ale statului sunt abilitate să se pronunțe”, se arăta într-un comunicat al MApN.

Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobrițoiu declara, luni, că RobertTurcescuface „o mascaradă”, el precizând că livretul militar atestă calitatea de cadru militar în rezervă, și nu activ, iar cadrele în rezervă nu primesc soldă decât pentru perioadele de concentare pentru pregătire militară.

El a menționat că în cazul ofițerilor în rezervă aceștia „primesc soldă doar în situația în care sunt concentrați pentru activități de pregătire militară, și numai pentru perioada respectivă”.

În anul 2012, Ministerul Apărării Naționale a confirmat că jurnalistul RobertTurcescuprimise gradul de locotenent-colonel.Turcescuapărea pe o listă împreună cu politicieni, foști miniștri, primari, președinți, alți jurnaliști. Atunci, RobertTurcescu, a susținut, într-o scrisoare adresată MApN, că pentru el acest lucru reprezintă o „regretabilă eroare” și solicită de urgență „îndreptarea acestei situații prin revenirea la starea de fapt: cetățean român care nu și-a satisfăcut stagiul militar și, prin urmare, nu poate aparține corpului ofițeresc al Armatei Române”. RobertTurcescuspunea, că în situația în care nu i se va anula gradul primit „în mod accidental”, va „acționa în judecată MApN pentru prejudicii grave de imagine și tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de acest lucru”.

MApN a dat publicității în august 2012 o listă cu cei cărora le-au fost acordate grade militare în perioada 2010-2012 și pentru care s-au înregistrat nereguli, în care apăreau inclusiv politicieni, sportivi renumiți și în care se regăsea și numele lui RobertTurcescu. Ulterior, ministerul a retras toate aceste grade acordate cu nereguli.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Exercițiul „extraordinar” care crește longevitatea și reduce riscul de atac de cord