Primăria orașului Mangalia a cumpărat un iaht de 100.000 de euro

Primăria orașului Mangalia a cumpărat un iaht de 100.000 de euro
Publicat: 22/07/2013, 16:37
Actualizat: 22/03/2019, 08:12

Primăria orașului Mangalia a inaugurat sâmbătă noul iaht de croazieră prin proiectul Clubul Nautic Callatis, derulat prin programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria.

Valoarea totală a proiectului care urmărește să valorifice potențialul turistic și uman existent în zona transfrontalieră Mangalia-Balcic se ridică la peste 1,4 milioane de euro.

Ambarcațiunea achiziționată de municipalitate a costat circa 100.000 de euro și face parte din clasa Bavaria Cruiser 38. Iahtul are o lungime de 11,7 metri și este dotat cu două saloane și o velă principală de 69 de metri pătrați, potrivit Agerpres.

„Evenimentul a avut loc în Portul Turistic din localitate, în prezența partenerilor bulgari ai Primăriei Balcic, respectiv Diana Kostova și Nina Miteva, consilieri în cadrul Direcției de Proiecte Europene”, se arată într-un comunicat transmis de primărie.

Cei prezenți la recepția iahtului au avut posibilitatea să plece într-o croazieră pe mare, în perimetrul Portului Turistic (foto) și să se informeze despre Clubul Nautic Callatis, construcție ce va fi inaugurată la jumătatea lunii august.

Clubul este un „centru logistic de afaceri în domeniul nautic, urmând să găzduiască operatori în turismul nautic și să aibă spații adecvate pentru organizarea de evenimente specifice”.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 24 de operatori din turismul nautic înregistrați pe raza celor două localități.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase