Primul cowboy adevărat din reclamele Marlboro a murit la 90 de ani fără să fumeze niciodată

Redactor:
Razvan Tupa
Primul cowboy adevărat din reclamele Marlboro a murit la 90 de ani fără să fumeze niciodată
Primul cowboy adevărat care a apărut în reclamele Marlboro în anii ´60 a murit la începutul lunii noiembrie, la 90 de ani fără să fumeze niciodată, anunță TMZ.

Robert Norris a fost chipul din reclamele pentru țigările Marlboro. A murit la ferma sa din Colorado Springs. Legenda spunea că șefii din publicitate l-au remarcat pe Norris într-o fotografie în care apărea alături de prietenul său, actorul John Wayne, și i-au cerut să apară în reclame.

A fost considerat imaginea perfectă pentru personajul cowboy-ului care promovează țigările iar el a privit apariția sa în reclame ca pe o favoare. În anii ’60, chipul lui Robert a început să apară în reviste și pe panourile publicitare, fiind chipul Marlboro Man pentru 12 ani.

În realitate, Robert Norris a fost mereu nefumător și a părăsit campania când a început să se gândească la faptul că oferă un exemplu greșit copiilor.

Robert era cunoscut în orașul său natal ca om de afaceri, fermier și pentru gesturile umanitare. A susținut mai multe asociații care organizau spectacole de rodeo.

Soția sa a murit în 2016, la 88 de ani. Aveau doi fii și două fiice.

 

Inchide