Primul film din 2014 care a depășit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari

Primul film din 2014 care a depășit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari
Publicat: 04/08/2014, 14:53
Actualizat: 27/03/2019, 11:14

Acest film, regizat de Michael Bay, este al doilea opus din franciza „Transformers” care reușește o astfel de performanță, după „Transformers 3/ Transformers: Dark of the Moon” care a obținut încasări de 1,123 miliarde de dolari în 2009.

Succesul de box office al filmului „Transformers: Exterminarea” a fost impulsionat de încasările din China – a doua piață cinematografică din lume -, unde pelicula a vândut bilete în valoare de peste 300 de milioane de dolari.

Filmul, lansat pe 27 iunie, a obținut 241,2 milioane de dolari în box office-ul american și 763,8 milioane de dolari în box office-ul internațional.

Pentru acest film, al patrulea din seria „Transformers”, studiourile Paramount au decis să opereze câteva modificări majore, înlocuindu-l pe starul primelor trei părți ale francizei, Shiar LaBeouf, cu un actor de calibru de la Hollywood, Mark Wahlberg, și turnând o mare parte din lungmetraj în China, pentru a se poziționa ulterior cât mai bine pe această piață emergentă.

De asemenea, studiourile Paramount au anunțat săptămâna trecută o prelungire de trei ani a contractului său cu regizorul Michael Bay și cu compania de producție a acestuia, Platinum Dunes.

Primele trei filme ale francizei „Transformers” au obținut încasări de peste 2,5 miliarde de dolari pe plan mondial.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase