Primul hotel în spațiu. Când va găzdui primii turiști și cât costă „o cameră”

Primul hotel în spațiu. Când va găzdui primii turiști și cât costă „o cameră
Publicat: 15/04/2018, 10:57

De asemenea, compania dorește să aibă primii oaspeți peste doar 4 ani, scrie Futurism, citat de DESCOPERA.RO.

Astfel, în 2022, pentru suma „modică” de doar 9,5 milioane de dolari, oricine poate vedea cum arată Pământul din afară. Prețul extrem de mare este de înțeles, având în vedere investiția și faptul că nu există o industrie pentru astfel de proiect. Doar șapte cetățeni au călătorit la Stația Spațială Internațională în ultimii 17 ani, plătind 20 – 40 de milioane de dolari fiecare.

Așadar, reducând prețul la jumătate din suma minimă de până acum este un pas important înainte în privința extinderii vacanțelor spațiale și pentru buzunarele mai puțin adânci.

În acest sens, astronautul Don Thomas, care a petrecut 44 de zile în spațiu, este optimist. „Cred că, într-un deceniu sau pe acolo, pot exista călătorii în spațiu pentru 10.000 – 15.000 de dolari. Călătoriile spațiale vor fi la același preț cu cele exotice în Antarctica”, preciza acesta într-un interviu dat pentru The Telegraph.

Există, desigur, și un aspect particular care arată că banii nu sunt totul. Turiștii spațiali trebuie să aibă o condiție fizică foarte bună și să treacă prin antrenamentele prin care trec și astronauții pentru a rezista la accelerații mari și a face față la condițiile de imponderabilitate.