Primul Muzeu de Street Art în aer liber din România, deschis publicului de luni

Primul Muzeu de Street Art în aer liber din România, deschis publicului de luni
Primul Muzeu de Street Art în aer liber/ Open Air Street Art Museum din România, care este găzduit de Centrul Pop-Up din București -primul centru urban de lifestyle și artă din țară construit din containere maritime-, va fi deschis publicului începând de luni, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Publicat: 03/11/2013, 15:08
Actualizat: 20/03/2014, 22:50

Primul Muzeu de Street Art în aer liber/ Open Air Street Art Museum din România, care este găzduit de Centrul Pop-Up din București -primul centru urban de lifestyle și artă din țară construit din containere maritime-, va fi deschis publicului începând de luni, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, Strada Șelari numărul 4, din centrul istoric al Bucureștiului, devine astfel destinația numărul 1 în materie de artă urbană și entertainment, la Pop-Up Urban Lifestyle Centre.

De la originalitatea construcției până la destinația sa finală, Centrul Pop-Up își propune să aducă împreună, în același spațiu, diversitatea vieții și a artei urbane contemporane. Fiecare container din care se compune centrul va descrie, ca într-un puzzle, punctele de interes pentru oricine se recunoaște în profilul locuitorului urban: branduri cunoscute de lifestyle, magazine, spații interactive și de loisir, dar, mai ales, street art.

Protagoniștii primului Muzeu de Street Art în aer liber din România (Open Air Street Art Museum), inițiat și găzduit de Centrul Pop-Up, sunt tineri artiști români cunoscuți pentru creațiile lor de artă urbană și artiști care lucrează cu diferite medii și care văd în street art o formă de exprimare puternică și provocatoare.

Conceput ca un „performance in progress”, muzeul aduce în fața publicului prospețimea și varietatea de tematică, limbaj și tehnică a artei urbane din România. Un fenomen care, fără a părăsi strada, își găsește un spațiu amplu de manifestare liberă în Open Air Street Art Musem.

Începând de luni, la Open Air Street Art Museum, bucureștenii îi pot descoperi la lucru – sau le pot adminra lucrările – pe câțiva dintre artiști români.

Alexandru Ciubotariu (născut în 1979), Ciubi sau Pisica Pătrată, este cunoscut pentru lucrările sale de street art și bandă desenată. Celebrul său personaj, Pisica Pătrată, zâmbește din cele mai neașteptate colțuri din București, de pe ziduri, din librării și spații de evenimente. A devenit și personaj de carte, în albumul „Pisic apat rata”, primul album de street art din România, publicat la editura Vellant. Ciubi a participat la peste 80 de expoziții și intervenții în România și în străinătate, a inițiat proiectul Muzeul Benzii Desenate și a publicat în peste 60 de reviste de profil românești și străine.

Angela Bontaș (născută în 1972) este, ca profil artistic, ceea ce se cheamă un artist complet. Cu studii de sculptură și scenografie la Universitatea de Arte din București, este interesată de pictură, desen, instalație, ambient și performance. Are o afinitate specială pentru pictura în maniera desenului copilului, din convingerea că doar privirea copilului ne poate salva din deformarea percepției asupra realității. Angela Bontaș este unul dintre fondatorii Grupului Rostopasca, alături de care a participat la un număr impresionant de expoziții internaționale.

Kitră ( născut în 1981) aka Nicu Duță este ilustrator, toydesigner și street artist. A studiat grafica la Universitatea Națională de Arte din București. Folosește medii de exprimare diverse, de la tehnologia digitală la pictură, desen și obiect. Creațiile semnate de Kitră aduc în atenție identitatea individului în lumea contemporană. Despre propriile lucrări, artistul spune că sunt „psihedelico – experimentale, inspirate uneori din cultura tradițională sau din cea urbană”. Preferă să nu își fixeze o direcție vizuală prestabilită, pentru ca „procesul creativ să decurgă de la sine, natural”.

Allan Dalla este un artist pentru care arta urbană, graffiti-ul, pictura, instalația și arta video sunt forme variate de exprimare a aceleiași energii care caută o cale de conciliere între realități diferite. Personajele lui Allan Dalla au migrat din universul imaginar al artistului, metamorfozând în fantezii colorate clădiri, pereți și porțiuni de spațiu public din România.

Victor Fota (născut în 1989) este absolvent al secției de conservare – restaurare a Universității de Arte din București și este în prezent masterand al aceleiași universități. Concepte derivate din filosofia antică și din fizica cuantică, o tehnică inspirată din pictura flamandă de secol 15 și jocul transparențelor colorate, acestea sunt câteva dintre elementele – cheie care, spune artistul, definesc propria artă ca reprezentare a „existenței paralele a realităților”.

Andrei Vlad Toader (născut în 1985) este interesat de pictură, desen, grafică și ilustrație digitală. Cu studii de arhitectură și design finalizate în 2010, Andrei lucrează ca art director într-o agenție de publicitate. Vorbește despre lucrările sale ca fiind o căutare permanentă de a face vizibilă propria imagine despre realitate.

Zoița (născută în 1978), pe numele său complet Delia Oana Călinescu, este interesată de medii variate de exprimare, de la pictură la street art, de la artă video la performance. Un „artist nestatornic” în cel mai bun sens al cuvântului, Zoița se declară fascinată de stencil, dar folosește în aceeași măsură și arta organică, hârtia sau camera video: „privesc lumea în culori, o reduc la tăcere prin alb și negru și apoi o las din nou să țipe prin sunet, imagine și culoare”.

Ortaku, aka Cornel Cristea, este un street artist pentru care „orice nu este artă urbană este un hobby”. Practică graffiti-ul sub formă de stencils și paste-ups de mai bine de 10 ani, crede în viitorul artei urbane și preferă ca lucrările pe care le realizează să vorbească singure despre… cine este și ce face Ortaku.

Creaturi drăguțe – sub acest nume preferă să se prezinte Flavia – , o artistă care și-a propus „să pună câte o creatură cu ochi mari oriunde există un loc trist, gri, pentru ca cei care o pot vedea să prindă o picătură de culoare în drumul lor”. Despre street art, Flavia crede că, de la stickere, paste-ups până la bomb-uri sau tag-uri, toate formele de artă urbană ar putea schimba lumea dacă lumea le-ar accepta cu mai multă naturalețe.

Glappy, aka Iulian Moldovan (născut în 1988), a studiat pictura murală la Universitatea de Arte din București, iar recent a absolvit și masteratul în aceeași specializare. Prin lucrările sale, care combină într-o manieră insolită arta mozaicului cu formele de street art, Glappy declară că își propune să atragă atenția și să remedieze imperfecțiunile spațiului urban: „o artă decorativă tradițională, cu o semnificație aparte, culturală și spirituală, transpusă în limbajului artei urbane de astăzi”.

Curatori sunt Claudio Scorretti și Irina Ungureanu.

Deschiderea oficială Pop-Up Urban Lifestyle Centre are loc duminică.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată