Primul oraș din România care are transport public pe apă cu vaporașul

Primul oraș din România care are transport public pe apă cu vaporașul
Publicat: 31/05/2016, 08:50

După mai multe decenii, tradiția transportului pe Canalul Bega va fi reluată în această vară, anunță Regia Autonomă de Transport Timișoara. Primul pas oficial a fost făcut azi, de la ora 13, când RATT a început probele funcționale ale sistemului de transport public de persoane cu vaporetto pe Bega. Plecarea s-a făcut de la terasa „Flora”, în ambarcațiuni fiind invitat să ia loc și publicul călător interesat de cursele de pe Canalul Bega.

Cursele de la acest sfârșit de săptămâna, anunță RATT, sunt pentru probe funcționale, transportul în comun pe Bega cu vaporașele urmând să fie deschis în această vară. Vor fi șapte vaporașe, fiecare cu câte 50 de locuri.

Aceste ambarcațiuni au fost lansate la apă în urmă cu două săptămâni.

Pentru acest proiect, malurile Canalului Bega au fost reabilitate anul trecut, pe lungimea a zece kilometri. Au fost, de asemenea, amenajate nouă stații de acostare, două rampe pentru intervenții de urgență, 14 WC-uri ecologice (28 cabine WC), două pergole, șapte pontoane plutitoare, la care se adaugă podiumurile pe teren și platformele în consolă, gradenele și treptele de acces.conform timpolis.ro, citat de businessmagazin.ro.