Principesa Margareta și principele Radu reprezintă România la căsătoria regală de la Luxemburg

Principesa Margareta și principele Radu reprezintă România la căsătoria regală de la Luxemburg
Principesa Margareta și principele Radu vor face o vizită de trei zile la Luxemburg, unde vor lua parte la ceremoniile oficiale cu ocazia căsătoriei marelui duce moștenitor Guillaume cu contesa Stephanie de Lannoy, potrivit unui comunicat al Familiei Regale a României.
Publicat: 19/10/2012, 13:38
Actualizat: 30/03/2019, 15:18

Principesa Margareta și principele Radu vor face o vizită de trei zile la Luxemburg, unde vor lua parte la ceremoniile oficiale cu ocazia căsătoriei marelui duce moștenitor Guillaume cu contesa Stephanie de Lannoy, potrivit unui comunicat al Familiei Regale a României.

Principesa Margareta și principele Radu vor participa la căsătoria regală de la Luxemburg, la invitația marelui duce și marei ducese de Luxemburg.

Astfel, vineri seară, principesa Margareta și principele Radu vor participa la un dineu oficial oferit de suverani la Palatul Mare Ducal din Luxemburg.

Sâmbătă, la ora 11.00, cuplul princiar român va asista la ceremonia căsătoriei marelui duce moștenitor cu contesa Stephanie de Lannoy, în Catedrala din Luxemburg.

După ceremonia religioasă, principesa Margareta și principele Radu vor lua parte, alături de celelalte familii regale europene, la dejunul oficial oferit la Palatul Mare Ducal.

Cadoul Familiei Regale române pentru tinerii căsătoriți este o ramă dublă de fotografii și o cutie, realizate în piele, special pentru această ocazie, de artistul Dan Coma, în culorile steagului luxemburghez.

Capete încoronate din lumea întreagă sunt așteptate în acest weekend în Luxemburg, pentru a asista la căsătoria marelui duce moștenitor Guillaume cu o tânără contesă belgiană, o ocazie pentru a oferi o tușă de glamour acestei țări minuscule, aflată rareori în atenția presei internaționale, informa miercuri AFP.

„Căsătoria noastră este un eveniment de dimensiune internațională și deci o bună ocazie pentru a arăta o imagine festivă a Luxemburgului”, a declarat pentru presa locală prințul Guillaume, care va împlini în curând vârsta de 31 de ani.

„Totodată, este o căsătorie cât se poate de normală între mine și Guillaume”, a declarat, la rândul ei, viitoarea mireasă, Stéphanie de Lannoy, în vârstă de 28 de ani.

Această dublă dimensiune – intimă și mondenă – se regăsește și în organizarea nunții princiare. Vineri dimineață, tânărul cuplu s-a întâlnit cu reprezentanții mai multor organizații pentru tineri, înainte de o ceremonie civilă la primăria din capitala acestui stat, care se va desfășura departe de obiectivele camerelor de filmat.

„Atmosfera de la nunta noastră va fi diferită de cele de la nunțile de la Monaco și de la Londra”, a spus prințul Guillaume.

Cu toate acestea, familiile regale europene vor fi bine reprezentate în capitala marelui ducat al Luxemburgului, pentru un dineu de gală ce va avea loc vineri seară și pentru ceremonia religioasă, ce va avea loc sâmbătă dimineață, în catedrala Notre-Dame.

Regele Belgiei, Albert al II-lea, și regina Paola, care au legături de familie cu monarhia luxemburgheză, vor veni de la Bruxelles pentru a asista la eveniment.

Printre capetele încoronate care au răspuns invitației se află regele Norvegiei, Harald al V-lea, și regina Sonja, prințul Hans-Adam al II-lea din Liechtenstein și prințesa de Liechtenstein, regina Beatrix a Olandei, regina Margrethe a Danemarcei și prințul ei consort Henrik, regina Silvia a Suediei, dar și prințesa Lalla Salma, soția regelui Mohammed al VI-lea din Maroc.

Numeroși prinți și prințese au fost și ei invitați: prințul Frederik și prințesa Mary din Danemarca, prințesa moștenitoare Victoria a Suediei și prințul Daniel, prințul Felipe de Asturia și prințesa Letizia, prințul moștenitor al Olandei Willem-Alexander și soția lui, prințesa Maxima.

Familia regală britanică va fi reprezentată de prințul Edward, al treilea fiu al reginei Elizabeth a II-a, și soția lui, Sophie. Japonia va fi reprezentată de prințul moștenitor Naruhito.

După ceremonia religioasă, mirii vor saluta mulțimea de la balconul palatului marelui ducat. Animații muzicale, un foc de artificii și concerte gratuite vor transforma această căsătorie a viitorului mare duce într-un eveniment popular, chiar dacă multe voci din opinia publică luxemburgheză au criticat costurile de organizare: 350.000 de euro pentru stat, 317.000 euro pentru orașul Luxemburg.

Guillaume a devenit mare duce moștenitor în 2000, când tatăl lui, Henri, a urcat pe tron. După ce și-a făcut studiile în Elveția, el a frecventat cursurile Academiei militare Sandhurst din Marea Britanie, iar apoi a studiat științele politice în Marea Britanie și în Franța.

El va deveni cel de-al șaptelea membru din dinastia Nassau-Weilbourg care va urca pe tronul marelui ducat al Luxemburgului.

Fiică a contelui Philippe de Lannoy și a lui Alix della Faille de Leverghem, Stéphanie de Lannoy provine dintr-una dintre cele mai vechi familii nobiliare din Belgia. Ea a studiat limbile germanice, a lucrat la ambasada belgiană din Berlin și a locuit timp de un an în Rusia pe când avea 18 ani. În timpul ceremoniei de nuntă, ea va purta inelul de logodnă al mamei sale, decedată în luna august.

Stéphanie de Lannoy, care va primi cetățenia luxemburgheză și va renunța la cea belgiană, dorește să continue să ducă o viață simplă, în ciuda căsătoriei sale cu viitorul mare duce al Luxemburgului, și chiar să poată să își facă singură cumpărăturile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Telefonul te înregistrează tot timpul. Trucul prin care scapi de supraveghere
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii