• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Prințul George al Marii Britanii, în vârstă de patru ani, amenințat cu MOARTEA

Prințul George al Marii Britanii, în vârstă de patru ani, amenințat cu MOARTEA
Prințul George al Marii Britanii, în vârstă de patru ani, amenințat cu MOARTEA

Surse apropiate familiei regale au declarat pentru TMZ.com că măsurile de securitate vizează Școala Thomas din Battersea, Londra, frecventată de prințul George.

De asemenea, mai multe gărzi de corp îl vor însoți pe prinț în plimbările acestuia cu mama sa, ducesa Catherine de Cambridge, și bunica maternă, Carole Middleton, care are grijă frecvent de el.

În ceea ce privește aniversarea oficială a bunicii copilului, regina Elizabeth a II-a, care va avea loc la sfârșitul săptămânii, la palatul Buckingham din Londra, lucrurile se vor defășura ca de obicei. Prințul George va apărea alături de restul familiei la balconul palatului, dar măsurile de securitate vor fi sporite. 21 aprilie 1926 este data de naștere a reginei Elizabeth a II-a, însă suverana britanică mai are o aniversare oficială în luna iunie, tradițional marcată printr-o ceremonie denumită „Trooping the Colour” („Salutul Culorilor), cu parade ale soldaților prin centrul Londrei.

În vârstă de 4 ani, prințul George este fiul cel mare al prințului William și al ducesei Catherine de Cambridge. El este al treilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, după tatăl său, prințul William, și bunicul său, prințul moștenitor Charles.

Husnain Rashid, un susținător al rețelei Stat Islamic, care a încurajat militanții teroriști să îl atace pe prințul George, ar putea fi condamnat la închisoare pe viață după ce și-a recunoscut actele de terorism, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

Individul a cerut teroriștilor care acționau pe cont propriu să îl vizeze pe moștenitorul tronului, care tocmai începuse, anul trecut, cursurile Școlii Thomas din Battersea.

Pe 13 octombrie 2017, Rashid a publicat pe rețelele de socializare o fotografie în care apărea școala la care învață prințul George, împreună cu doi bărbați îmbrăcați în ținutele specifice militanților Stat Islamic, mesajul acestuia fiind acela că „nici măcar familia regală nu va fi lăsată în pace”.

Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, a negat inițial toate acuzațiile, însă, în urmă cu o săptămână, pe 31 mai, și-a schimbat declarația pentru patru din cele șapte capete de acuzare.

Inchide