Prințul Harry, de nerecunoscut la sosirea în Canada, „pentru o nouă viață, mai independentă”

Prințul Harry, de nerecunoscut la sosirea în Canada, pentru o nouă viață, mai independentă
Publicat: 21/01/2020, 20:22

La mai puțin de două săptămâni după anunțul șoc al ducelui și ducesei de Sussex de a se retrage din familia regală, pentru a deveni mai independenți, și la două zile după acordul anunțat de regina Elisabeta a II-a, prințul Harry, în vârstă de 35 de ani, a aterizat în Vancouver, purtând o căciulă pe cap și o geantă aruncată neglijent pe umăr, potrivit imaginilor publicate de Daily Mail.

El a luat apoi un alt zbor către insula Vancouver, unde Meghan și Archie îl așteptau în casa în care locuiesc de mai multe săptămâni și unde familia princiară a petrecut sărbătorile de sfârșit de an.

Harry s-a întâlnit cu soția sa Meghan, 38 de ani, care s-a întors în Canada a doua zi după anunțul retragerii cuplului și care de atunci a fost văzută de mai multe ori mergând în vizită la diverse asociații.

Ducele de Sussex a părăsit Regatul Unit luni seară, după unul dintre ultimele sale angajamente oficiale în calitate de membru al familiei regale, a anunțat cotidianul britanic Daily Telegraph. Harry a avut o apariție consistentă la summitul Regatul Unit – Africa destinat investițiilor de la Londra, unde s-a întâlnit cu mai mulți șefi de stat africani și s-a întreținut în privat cu prim-ministrul Boris Johnson.

Plecarea sa în Canada marchează o primă etapă a unei „vieți mai independente”. Regina Elisabeta a II-a a declarat că le „susține” dorința și a anunțat sâmbătă un acord cu nepotul ei, al șaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, și cu fosta actriță americană.

Ruptura, care va deveni oficială în primăvară, va fi mai dură decât sperau ducele și ducesa de Sussex, care nu vor mai putea utiliza titlurile de „altețe regale”, nu vor mai beneficia de fonduri publice și nu o vor mai reprezenta oficial pe suverana de 93 de ani. Harry va trebui, de asemenea, să renunțe la funcțiile sale militare, la care ținea foarte mult.

Exprimându-se public pentru prima dată după criza pe care a provocat-o în monarhia britanică, Harry a recunoscut duminică seara că simte „o mare tristețe”: „Speranța noastră a fost de a continua să o slujim pe regină, Commonwealth-ul și asociațiile mele militare, fără finanțare publică. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil”, a spus prințul Harry.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A intrat în presă accidental, după ce a câștigat un concurs la un post local de televiziune din Constanța,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase