Prințul Harry și Meghan Markle se căsătoresc mâine. Cine participă la nunta regală de la castelul Windsor

Prințul Harry și Meghan Markle se căsătoresc mâine. Cine participă la nunta regală de la castelul Windsor
Publicat: 18/05/2018, 17:20
Actualizat: 26/03/2019, 18:24

Ceremonia religioasă este programată sâmbătă, la ora 12.00 (ora 14.00 în România), la capela St. George a castelului Windsor, locul unde Prințul Harry a și fost botezat. Tot aici Charles și Camilla au primit binecuvântarea pentru legătura lor.

Potrivit BBC, la capela castelului Windsor mireasa va fi însoțită atât de viitorul ei soț, cât și de mama sa, Doria Ragland, în ceea ce va fi prima întâlnire a acesteia cu Regina Elisabeta a II-a. De asemenea, Meghan Markle i-a cerut prințului Charles să o conducă la altar și acesta a acceptat. „Dra. Meghan Markle a rugat-o pe Alteța sa Regală, Prințul Țării Galilor, să o conducă la altarul din capela St.Georges în ziua nunții. Prințul Țării Galilor e încântat că are ocazia în acest fel să o întâmpine pe Dra. Markle în Familia Regală”.

Potrivit Telegraph, la nuntă sunt așteptați 600 de invitați, la care se adaugă un număr de 2.640 de persoane – angajați ai unor organizații caritabile sau elevi -, plus încă 530 de angajați ai familiei regale, care vor asista la nuntă din afara capelei, în curtea Palatului WIndsor. Dintre aceștia,200 au fost invitați și la petrecerea de după nuntă, care va avea loc la Casa Frogmore din Windsor.

Presa comentează faptul că nu există o listă oficială de lideri politici invitați, fiind puțin probabil să fie văzuți la ceremonie prim-ministrul Theresa May, președintele american Donald Trump sau fostul lider de la Casa Albă, Barack Obama. Acesta din urmă se numără printre prietenii buni ai Prințului Harry, însă se pare că o serie de apropiați ai Coroanei britanice i-ar fi pus acestuia în vedere că ar crea o situație politică neplăcută invitând un fost președinte în timp ce îl evită pe actualul.

Pe lângă membrii familiei regale britanice și rudele miresei, există așteptări ca printre cei invitați să își facă apariția și membri ai distribuției serialului „Suits”, în care juca Meghan, dar și activiști, sportivi și figuri cunoscute pentru opere de caritate. Printre aceștia se numără Dave Henson, fostul căpitan al echipei Marii Britanii la jocurile Invictus, Elton John care va și cânta în timpul evenimentului (fără să se precizeze dacă acest lucru se va întâmpla la capelă sau la petrecerea organizată ulterior).

Sportiva Serena Williams, actrița indiană Priyanka Chopra, Spice Girls și stilistul Jessica Mulroney, toate au fost nume vehiculate ca posibile domnișoare de onoare, dar Meghan a anunțat că va fi însoțită numai de fete cu vârste cuprinse între 2 și 7 ani și că nu va avea domnișoară de onoare.

Printre cei care nu vor participa la nuntă se numără tatăl viitoarei mirese, aparent datorită unei intervenții chirurgicale la inimă. Gurile rele spun, însă, că problemele tatălui ei ar fi, mai degrabă, legate o serie de înțelegeri făcute cu presa pentru a aranja anumite oportunități foto care să îl înfățișeze în diferite ipostaze. Pe lista invitaților nu se regăsesc nici frații vitregi ai viitoarei mirese, Thomas Markle Jr. și Samantha Markle.

Nici familia mirelui nu este lipsită de probleme medicale, Prințul Philip, în vârstă de 96 de ani, bunicul lui Harry, fiind în convalescență după o operație la șold. Cu toate acestea, prezența Ducelui de Edinburgh, soțul reginei Angliei, a fost confirmată de palatul Buckingham.

Inelul pe care îl va primi mireasa este făcut din aur galez, urmând o tradiție inițiată cu aproape un secol în urmă de mama actualei regine. Aurul extras din mine galeze a fost ales pentru inelele regale pentru prima dată în 1923, atunci când regele George VI-lea s-a căsătorit cu Elisabeth Bowes Lyon, străbunica Prințului Harry.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun