PRO TV și Ovidiu Anton cer EBU să-și reconsidere decizia: „Vrem ca Ovidiu să participe la Eurovision”

PRO TV și Ovidiu Anton cer EBU să-și reconsidere decizia: Vrem ca Ovidiu să participe la Eurovision
Publicat: 27/04/2016, 11:27

Aleksandras Cesnavicius, CEO Pro Tv a anunțat într-o conferință de presă desfășurată, miercuri, la sediul televiziunii, că PRO Tv a trimis o scrisoare deschisă către EBU, în care invită Uniunea Europeană de Radio și Televiziune să-și reconsidere decizia și să caute, alături de reprezentanții PRO TV, soluții pentru participarea lui Ovidiu Anton la concursul de la Stockholm. În plus, PRO TV a ofertat EBU pentru transmisiunea competiției muzicale Eurovision 2016. EBU a refuzat oferta.

De asemenea PRO TV lansează pe 27 aprilie o petiție online prin care roagă românii „să își exprime solidaritatea față de Ovidiu și să îl sprijine în parcursul către Eurovision 2016.”

În urma retragerii TVR dintre membrii EBU România a pierdut dreptul de a participa la competiția Eurovision din acest an.

„În calitatea noastră de post comercial de televiziune, ne dorim să colaborăm cu EBU pentru a susține participarea lui Ovidiu în concurs și difuzarea evenimentului în România. Îi invităm pe organizatorii Eurovision să-și reconsidere poziția față de concurent și să lansăm un dialog constructiv pentru a găsi soluțiile pentru participarea lui Ovidiu și difuzarea anul acesta în parteneriat cu noi a evenimentului.”, a afirmat Aleksandras Cesnavicius, CEO PRO TV.

„Ovidiu Anton este cel mai afectat de decizia EBU de a nu permite României să participe la Eurovision. Dacă înlăturăm toate aspectele financiare și comerciale, nimic nu ne împiedică să participăm, lui Ovidiu n-ar trebui să-i fie obstrucționată această șansă de participare. Am vorbit cu oficialii de la EBU, cu executivii, dar n-am avut niciun răspuns favorabil, ci doar unul sec și scurt din departamentul legislativ EBU, în care ni se spunea că nu putem să obținem dreptul de transmisiune. În plus, ni se comunica din nou că nu se poate face nimic pentru Ovidiu Anton. Am trimis o scrisoare deschisă, vom demara astăzi și o petiție online. Vom face presiuni până în ultima zi. Să sperăm că putem să transformăm acest „Moment of Silence” într-un „moment al dialogului deschis”, a declarat Aleksandras Cesnavicius, CEO PRO TV.

„Este nedrept ca Ovidiu să fie retras din competiție în acest stadiu avansat, cu doar două săptămâni înainte de semifinale Eurovision este perceput ca un eveniment important, la nivel național, iar telespectatorii români nu ar trebui privați de oportunitatea de a-l vedea. Astfel, excluderea lui Ovidiu este o pedeapsă acordată întregii țări, nu unei televiziuni.”, a continuat Aleksandras Cesnavicius.

„E curios că EBU a luat o astfel de hotărâre tranșantă, dar la cât de târziu s-a luat decizia, era deja decis. Materialele de promovare pentru România erau făcute. Noi suntem pregătiți încă de luna trecută, trebuie doar să ne dea dreptul să le întoarcem onoarea oamenilor care ne-au votat. În ultimii șase ani am participat constant la Selecția Națională Eurovision cu dorința de a câștiga și de a merge mai departe în finala internațională, așa încât sunt mai pregătit ca oricând să urc pe scenă. Am vrut să pun la punct un show cât mai bun pentru Stockholm și am muncit mult de-a lungul anilor și mai ales în ultima perioadă”, a declarat Ovidiu Anton, câștigătorul selecției naționale Eurovision 2016.

Televiziunea Română (TVR) a fost retrasă dintre membrii EBU (European Broadcasting Union/ Uniunea Europeană de Radio și Televiziune) din cauza datoriilor acumulate încă din 2007, a anunțat EBU pe 22 aprilie, pe site-ul oficial. Una dintre consecințele excluderii TVR dintre membrii EBU este eliminarea din competiția muzicală Eurovision.

De asemenea, Televiziunea Publică va pierde accesul la alte servicii acordate membrilor EBU printre care se numără Eurovision News și Sports News Exchanges, precum și drepturile de a transmite evenimente sportive, servicii de expertiză legală, tehnică și de cercetare, precum și servicii de lobby. Situația este fără precedent în istoria EBU, TVR fiind prima televiziune exclusă din asociație. Totodată, este prima oară când o țară este exclusă din concurs.

Televiziunea comercială PRO TV a făcut o ofertă Uniunii Europeane de Radio și Televiziune (EBU) în vederea obținerii drepturilor de difuzare a Concursul cântecului european (Eurovision Song Contest 2016), care se va desfășura anul acesta la Stockholm (Suedia), în 10, 12 și 14 mai. EBU a refuzat oferta PRO TV. Asociația europeană a televiziunilor publice nu vrea să facă o excepție de la practicile obișnuite și să ofere drepturile de difuzare pentru Eurovision unei televiziuni comerciale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers