Procesul producătorul de film Harvey Weinstein, care se confruntă cu noi acuzații de abuz sexual, a fost amânat pentru 2020

Procesul producătorul de film Harvey Weinstein, care se confruntă cu noi acuzații de abuz sexual, a fost amânat pentru 2020
Publicat: 26/08/2019, 21:38

Procesul în care producătorul de film Harvey Weinstein va fi judecat pentru agresarea sexuală a două femei trebuia să înceapă pe 9 septembrie, la un tribunal din Manhattan, New York, dar a fost amânat pentru 6 ianuarie 2020.

Procurorii care se ocupă de caz au revizuit, luni, acuzațiile aduse lui Weinstein, astfel încât să poată include în proces și mărturia unei a treia presupuse victime, actrița Annabella Sciorra, cunoscută pentru rolul din serialul TV „Clanul Soprano”. Actrița spune că Weinstein a violat-o în apartamentul ei din Manhattan, New York, după ce a jucat într-un film produs de acesta, în 1993.

Sciorra a făcut publică povestea ei într-un articol apărut în The New Yorker în octombrie 2017.

Weinstein nu poate fi pus sub acuzație pentru violarea acesteia, pentru că fapta este considerată prescrisă, potrivit legislației din statul american, dar procurorii doresc să se folosească de mărturia ei pentru a demonstra că producătorul a avut un comportament de prădător sexual.

După ce Weinstein a pledat nevinovat la noile acuzații de agresiune sexuală în formă agravată, avocații acestuia au declarat pentru presă că acest caz nu se bazează pe probe puternice.

Noi documente depuse în instanță arată că, în afară de Sciorra, procurorii vor să mai cheme ca martore alte trei femei, printre care un model italian, pentru a demonstra „un tipar al faptelor rele” săvârșite de Weinstein.

Pe 31 mai 2018, un mare juriu de la o instanță din New York l-a inculpat pe Harvey Weinstein pentru viol și alte delicte cu caracter sexual, victimele fiind două femei. Faptele datează din 2013 și 2006, iar poliția a făcut publică doar identitatea uneia dintre cele două victime, Mimi Haleyi, o fostă asistentă de producție a lui Weinstein. Potrivit autorităților americane, una dintre femei a fost violată, iar cealaltă a fost obligată să facă sex oral. Pe numele lui Weinstein au fost formulate cinci capete de acuzare, inclusiv viol, iar producătorul, care a pledat nevinovat, riscă chiar și o pedeapsă cu închisoarea pe viață, dacă va fi găsit vinovat.

Peste 70 de femei, printre care actrițe precum Rose McGowan, Angelina Jolie, Salma Hayek și Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărțuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariției, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein, în vârstă de 67 de ani, a negat acuzațiile, dar este subiectul mai multor anchete ale polițiilor din Los Angeles și Londra. La New York a fost, însă, pentru prima oară când a fost și inculpat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Devine imposibil în România. Se interzice direct prin lege. S-a votat azi, 29 aprilie
Florin Piersic a ajuns la spital de urgență. Actorului i s-a făcut rău după un...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto