Izabela Cutieru
20.05.2019
Magazin

Proiect inedit. Un oraș din Croația va construi un monument în cinstea Mercedes-Benz

Proiect inedit. Un oraș din Croația va construi un monument în cinstea Mercedes-Benz
Un oraș din sudul Croației, ai cărui cetățeni sunt pasionați de autoturismele Mercedes-Benz, intenționează să construiască un monument dedicat mărcii germane, care în a doua jumătate a secolului trecut simboliza succesul locuitorilor, informează Reuters.

Aproximativ jumătate dintre cele 16.000 de mașini înregistrate în Imotski, oraș aflat în apropierea graniței cu Bosnia, sunt marca Mercedes-Benz, potrivit lui Ivan Topic Nota, principalul promotor al planului de construire al monumentului Mercedes. Acesta are drept obiectiv, de asemenea, înscrierea în Guinness World Records prin strângerea celor mai multe mașini Mercedes-Benz într-un singur loc, în luna septembrie a anului curent.

În perioada anilor 1960 și 1970, mulți oameni din Imotski plecau să lucreze în Germania de Vest pentru a-și putea ajuta financiar familiile rămase în Croația. Întoarcerea acasă la volanul unui Mercedes-Benz era percepută drept un semn al succesului. „Acei oameni câștigau un respect deosebit din partea comunității locale, astfel a apărut o poveste de dragoste între localnici și Mercedes, în cinstea căreia merită ridicat un monument”, a mai spus Ivan Topic Nota.

Monumentul din Imotski va fi realizat din piatră și va reprezenta modelul 115 al Mercedes, popular în rândul localnicilor, produs între anii 1968 și 1976. Costul monumentului este estimat la 450.000 kuna, echivalentul a 67.633,58 dolari.

„Am strâns deja jumătate dintre donații, chiar și autoritățile orașului și primarul au fost generoși. În septembrie intenționăm să stabilim un record mondial Guinness strângând 2.000 de mașini Mercedes într-un singur loc. În cadrul acesteia se vor obține, de asemenea, fonduri”, a conchis Ivan Topic Nota.

Inchide