Proprietarul unui parc de distracții din Australia, acuzat după ce patru persoane au murit în urma unui incident

Publicat: 21/07/2020, 12:22
Actualizat: 21/07/2020, 12:42

Patru prsoane au murit în urma unui accident produs în 2016 într-un parc de distracții din Australia. Proprietarul Dreamworld este acuzat de nerespectarea măsurilor pentru asigurarea siguranţei utilizatorilor şi expunerea acestora la riscul de deces sau de răniri grave.

Ardent Leisure, compania-mamă a Dreamworld, a confirmat că trei acuzaţii au fost formulate marţi împotriva sa la tribunalul din Brisbane în legătură cu tragedia din parcul tematic, scrie Agerpres.

Instalaţia „Thunder River Rapids” din parcul situat pe Gold Coast s-a defectat în timpul funcționării, fapt care a făcut ca două plute să se ciocnească şi să se răstoarne. În urma accidentului, patru adulți din două familii au murit după ce au rămas prinşi dedesubt, iar doi copii care au fost aruncaţi din plute la momentul impactului au supravieţuit.

La data de 29 iulie vor fi formulate acuzațiile împotriva Ardent Leisure

După moartea celor patru persoane s-a desfășurat o anchetă, încheiată în februarie, în urma căreia s-au descoperit mai multe defecţiuni în parc, medicul legist descriind măsurile de siguranţă şi mentenanţa echipamentelor drept „rudimentare, în cel mai bun caz” şi „înfricoşător de nesofisticate”.

În urma accidentului, parcul tematic a fost închis câteva luni, iar instalaţia cu o vechime de 30 de ani a fost demolată.

Potrivit acuzaţiilor, oamenii nu au fost protejați de riscuri pentru că Ardent Leisure nu a asigurat instruire, supravegherea necesară sau menţinerea siguranţei instalaţiei şi structurilor.

Marți, prin intermediul unui comunicat, compania a transmis „cele mai profunde condoleanţe” familiilor şi prietenilor persoanelor decedate şi a cerut „scuze tuturor oamenilor afectaţi de această tragedie”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase