Psihologia din spatele lui „te iubesc”.Cine spune primul cuvintele magice și de ce

Redactor:
Gândul
Psihologia din spatele lui „te iubesc”.Cine spune primul cuvintele magice și de ce
Să spui cele două cuvinte magice, „te iubesc", este o mare piatră de încercare pentru orice relație. Dar care dintre parteneri rostește, de obicei, primul această propoziție? Simplul gând că își vor deschide sufletul și vor afirma asta ar putea fi pentru unii oameni destul de înspăimântător. De ce ne este teamă? De faptul că sentimentul ar putea să nu fie reciproc, arată psihologii de la Universitatea din Austin, Texas.
Potrivit unui studiu realizat la Universitatea PennState Harrisburg, bărbații sunt aceia mai înclinați să spună primii „te iubesc”. De fapt, unii dintre ei încep să-și declare astfel dragostea la doar câteva săptămâni de relație. Această „grabă” ar putea fi justificată de faptul că ei gândesc diferit față de femei, acestea din urmă având nevoie de mai mult timp pentru a-și evalua partenerul, informează Business Insider. 
 
În plus, o altă teorie a cercetătorilor arată că bărbații s-ar putea folosi de mult-așteptatul „te iubesc” doar pentru a ajunge în pat cu femeia cu care se întâlnesc, fapt revelat și de un alt studiu desfășurat la Universitatea din Michigan. Astfel, concluziile au arătat că un bărbat tinde să spună „te iubesc” înainte de a face sex cu partenera lui pentru prima dată, contribuind în acest fel la câștigarea încrederii femeii care ar putea decide ulterior să ducă relația la nivelul următor. 
 
Pariul este, totuși, unul destul de riscant și pentru bărbați, pentru că femeile și-ar putea da seama de strategie, arată cercetătorii americani. De fapt, concluziile acestora au arătat că femeile s-au declarat mai fericite dacă partenerul le-a spus „te iubesc” după ce au întreținut relații sexuale pentru prima dată. 
 
Dar nu totul se rezumă la sex. Potrivit profesorilor de la Universitatea din Austin, Texas, bărbații sunt cei care spun primii „te iubesc” și pentru că au impresia că ei trebuie să preia frâiele și să conducă relația, așa cum, în mod tradițional, toată lumea se așteaptă ca bărbații să fie cei care invită femeile la prima întâlnire și tot ei să fie cei care le cer în căsătorie. 
 
 
Inchide