Queen și Adam Lambert vor concerta în premieră în România, pe 21 iunie 2016

Queen și Adam Lambert vor concerta în premieră în România, pe 21 iunie 2016
Publicat: 26/11/2015, 12:42

Anul 2016 se anunță a fi unul al premierelor pentru publicul autohton, care va avea ocazia să vadă live, pentru prima dată în România, unul dintre cele mai așteptate show-uri ale ultimilor ani, cel susținut de Queen și Adam Lambert.

Acesta este un eveniment marca Emagic Classics, platforma care a mai găzduit în trecut show-urile unor artiști internaționali celebri, precum Bob Dylan și Sting. Biletele vor fi disponibile începând cu data de 3 decembrie, pe www.eventim.ro.

După o primă apariție împreună, în 2009, în finala show-ului „American Idol”, urmată de o reprezentație memorabilă pe scena MTV Europe Music Awards, Adam Lambert a devenit într-un timp foarte scurt o prezență nelipsită din formula live a trupei Queen, alături de care a susținut numeroase concerte și show-uri televizate în perioada 2012 – 2013. În 2014, a avut loc un turneu spectaculos în Statele Unite ale Americii, devenit sold out, la finalul căruia Queen și Adam Lambert au primit titlul de trupa anului, la cea de-a 10-a ediție a evenimentului Classic Rock Roll of Honour, fiind votată, totodată, cea mai bună formație live a anului, în urma sondajului realizat de Ultimate Classic Rock.

Queen și Adam Lambert au încheiat anul cu un spectacol fabulos susținut în seara de Anul Nou, lânga celebrul Big Ben din Londra, show-ul fiind transmis în direct pe TV și urmărit de aproape 12 milioane de oameni.

Anul 2015 a însemnat un alt turneu sold out, artiștii bifând de această dată zece țări de pe continentul european: Marea Britanie, Franța, Austria, Olanda, Germania, Italia, Danemarca, Elveția, Cehia și Polonia. La finalul acestei noi serii, trupa devenise posesoarea unui adevărat record: 67 de concerte sold out în mai puțin de un an, performanță îndelung apreciată de presa internațională care lăuda intens noul proiect muzical.

Invitați recent în Brazilia să deschidă ediția din 2015 a festivalului Rock in Rio, unde trupa a cântat în urmă cu 30 de ani, la ediția inaugurală din 1985, Queen și Adam Lambert au profitat de ocazie și și-au prelungit vizita pe continent pentru un nou turneu. Biletele pentru cele șase concerte s-au epuizat în totalitate, momentul marcând o revenire spectaculoasă a trupei în America de Sud care, în anii ’80, i-a așteptat cu cel mai mare public reunit vreodată: cele două show-uri susținute în cadrul Rock in Rio în 1985 au atras un total de peste o jumătate de milion de spectatori – cel mai numeros public plătitor de bilet din istorie.

De-a lungul unei cariere de peste 40 de ani, Queen a adunat o listă colosală de premii, recorduri, prezențe în Hall of Fame, performanțe de neegalat de nicio altă trupă. Vânzări de sute de milioane de unități, inclusiv un număr fără precedent de albume și single-uri de top în clasamentele muzicale care continuă și în prezent să poziționeze trupa Queen în rândul primelor 10 cu cele mai mari vânzări pe iTunes. Acestor performanțe li se adaugă alte șapte premii Ivor Novello, un trofeu MTV Global Icon, două piese incluse în Grammy Hall of Fame – „We Will Rock You” și „We Are the Champions” – melodii care și în prezent sunt cel mai des folosite în timpul evenimentelor sportive din întreaga lume, transformând Queen într-una dintre cele mai iubite și apreciate trupe. Queen a reușit totodată performanța de a deveni prima trupă care a vândut peste șase milioane de copii ale unui album în Marea Britanie, cu materialul „Greatest Hits”, care a mai doborât un record: peste 1.422 de săptămâni în British Album Chart. Mai mult decât atât, statisticile arată că cel puțin una din trei familii de englezi deține o copie a albumului „Greatest Hits”, lansat în octombrie 1981.

În ciuda faptului că solistul trupei, Freddie Mercury, unul dintre cei mai talentați muzicieni ai scenei rock, a murit în 1991, Queen a rămas una dintre cele ma respectate trupe din istoria rock, posesoare a unui catalog impresionant de hituri care au rămas și în prezent la fel de actuale: „Bohemian Rhapsody”, „Another One Bites the Dust”, „Crazy Little Thing Called Love”, „Radio Ga Ga”, „Killer Queen”, „Fat Bottomed Girls”, „Bicycle Race”.

Cu o măiestrie compozițională impresionantă, virtuozitate muzicală și un talent nemărginit transpus în reprezentații live spectaculoase, Queen – Brian May, Freddie Mercury, Roger Taylor și John Deacon – a cucerit inimi și clasamente ca nicio altă trupă din istorie, moștenire ce continuă să dăinuie datorită devotamentului pe care May și Taylor, alături acum de Adam Lambert, îl păstrează pentru ceea ce Queen înseamnă cu adevărat.

Primul album semnat de Adam Lambert i-a adus acestuia nu doar un hit international, „Whataya Want From Me”, ci și o nominalizare la premiile Grammy, pentru Best Male Pop Vocal Performance. Cariera sa a început, așadar, cu dreptul, noul său material discografic, „Trespassing”, plasându-se direct pe locul întâi în clasamentul Billboard. Cel de-al treilea album, „The Original High”, a fost lansat în vara acestui an, înregistrând vânzări de peste 2,5 milioane de copii. Single-ul „Ghost Town” are deja peste 100 de difuzări, în timp ce clipul a înregistrat aproape 50 de milioane de vizualizări. Noul său single se va numi „Another Lonely Night”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului