Quentin Tarantino dă în judecată o companie media pentru încălcarea legilor de copy-right

Quentin Tarantino dă în judecată o companie media pentru încălcarea legilor de copy-right
Publicat: 29/01/2014, 14:20
Actualizat: 31/07/2014, 15:28

Quentin Tarantino a acționat luni în instanță compania media Gawker, la un tribunal din Los Angeles, pentru încălcarea legilor de copy-right, după ce pe site-ul instituției a apărut un link de pe care putea fi descărcat scenariul celui mai recent film al său, „The Hateful Eight”, conform Reuters.

Află mai multe știri din lumea filmului pe pagina de Facebook „I like to movie-movie”.

Pe de altă parte, John Cook, editorul companiei Gawker, a negat luni acuzațiile de încălcare a drepturilor de autor, într-un anunț apărut pe site, afirmând că Gawker nu a publicat scenariul de 146 de pagini al celui mai recent western al lui Tarantino, ci doar a distribuit un link către un site de pe care se putea descărca materialul respectiv.

În documentele supuse instanței, scenaristul și regizorul Quentin Tarantino susține că Gawker Media a promovat și răspândit copii neatorizate ale scenariului, care a ajuns fără permisiunea sa în domeniul public, și cere despăgubiri de un milion de dolari pentru ambele plângeri de încălcare a drepturilor de autor.

În procesul intentat de Tarantino figurează și site-ul AnonFiles.com, către care trimitea linkul companiei Gawker, și de pe care se poate descărca scenariul. În acest sens, John Cook a afirmat că Gawker nu are nicio legătură cu scurgerea scenariului pe internet, adăugând că nu știe cine a descărcat acest document pe AnonFiles.com.

AnonFiles.com permite utilizatorilor să încarce și să descarce în rețea fișiere, păstrându-și anonimatul, iar termenii și condițiile site-ului prevăd că utilizatorii pot răspunde în fața legii pentru materialele ilegale, care încalcă drepturile de autor, iar fișierele ilegale vor fi șterse.

Quentin Tarantino a descoperit că o copie a celui mai recent scenariu al său a ajuns în domeniul public pe 21 ianuarie, iar acest fapt l-a determinat să renunțe la proiectul transpunerii sale într-un film. Tarantino, în vârstă de 50 de ani, a precizat că plănuiește să publice o carte pe baza scenariului și să reconsidere ideea realizării unui film abia peste câțiva ani.

Într-un interviu de săptămâna trecută pentru site-ul deadline.com, Tarantino a spus că a dat scenariul doar unui număr de șase persoane și că se simte „foarte deprimat” din cauza acestei întâmplări.

Quentin Tarantino a dezvăluit în toamna anului 2013, în emisiunea de televiziune „The Tonight Show” prezentată de Jay Leno, că noul său film va fi un western.

Ulterior, acesta a anunțat că filmul urma să se intituleze „The Hateful Eight” – probabil o aluzie la westernul „Magnificii șapte/ The Magnificent Seven”, regizat de John Sturges în 1960.

Cel mai recent film al regizorului, care i-a adus al doilea premiul Oscar pentru scenariu original din carieră, în 2013, este westernul „Django dezlănțuit/ Django Unchained”, acesta fiind cel mai mare succes de box office din filmografia lui Tarantino, cu încasări de 425 de milioane de dolari în toată lumea. Quentin Tarantino a mai câștigat un Oscar pentru scenariu cu filmul „Pulp Fiction”, din 1994.

Câștigător al trofeului Palme d’Or de la Cannes cu filmul „Pulp Fiction” din 1994 și a două premii Oscar pentru scenariile filmelor „Pulp fiction” și „Django Unchained”, Quentin Tarantino a fost pe rând regizor, scenarist, producător și chiar actor în filmele sale. Deși este acuzat de critici că trivializează violența, opera sa cinematografică nu a încetat să entuziasmeze publicul, iar peliculele sale „Profesioniștii crimei/ Reservoir Dogs”, „Pulp Fiction”, „Jackie Brown”, cele două filme din seria „Kill Bill”, „Mașina morții/ Death Proof”, „Ticăloși fără glorie/ Inglorious Basterds” și „Django dezlănțuit/ Django Unchained” au devenit filme de referință ale cinematografiei mondiale.

Gawker Media este o companie media online, cu sediul la New York, înființată și deținută de Nick Denton. Aceasta este considerată una dintre cele mai vizibile și de succes companii media care activează în domeniul blogurilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
PLANUL UNGURILOR a devenit realitate. Nimeni nu ar fi crezut că VOR AJUNGE până aici
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?