R. Kelly a pledat nevinovat la acuzațiile de trafic sexual. Muzicianul rămâne în închisoare

R. Kelly a pledat nevinovat la acuzațiile de trafic sexual. Muzicianul rămâne în închisoare
Publicat: 03/08/2019, 10:40

R. Kelly a fost adus, vineri, la o instanță din Brooklyn, New York, pentru a răspunde mai multor acuzații privind infracțiuni cu caracter sexual, printre care și aceea că a recrutat tinere pentru a întreține relații intime în timp ce se afla în turnee. Tinerele îl numeau „Tati” și erau sechestrate, uneori fără posibilitatea de a mânca sau a folosi toaleta.

Starul, care se confruntă de mai multe decenii cu acuzații de abuz sexual, a fost adus la New York de la Chicago, unde este reținut în baza unor învinuiri legate de pedofilie. În procesul separat de la Chicago, pe numele lui R. Kelly au fost formulate 13 capete de acuzare, printre care și înregistrarea video a unor victime minore. În acest proces, R. Kelly a pledat, de asemenea, nevinovat.

Procesul de la New York implică cinci victime, femei neidentificate, dintre care trei erau minore la momentul presupuselor abuzuri, care au inclus și viol. R. Kelly este acuzat de răpirea uneia dintre femei. De asemenea, o altă victimă ar fi fost expusă fără știrea ei la o boală venerică.

R. Kelly are programată o nouă audiere în procesul de la Chicago pe 4 septembrie.

În 2008, rapperul a fost achitat de acuzații de pornografie infantilă și a negat mereu că ar fi recurs la astfel de gesturi.

În vârstă de 52 de ani, R. Kelly a lansat 12 albume de studio, vândute în 75 de milioane de copii, și a fost recompensat, printre altele, cu trei premii Grammy. În 1994, R. Kelly s-a căsătorit cu protejata sa Aaliyah, un star R&B pe atunci în vârstă de 15 ani. Căsătoria a fost anulată un an mai târziu.

La începutul acestui an, a fost lansat documentarul „Surviving R. Kelly”, în cadrul căruia peste 50 de artiști, jurnaliști, rude și apropiați ai rapperului mărturisesc experiențele negative pe care le-au avut cu acesta. Documentarul a obținut o nominalizare la premiile Emmy care urmează să fie decernate în toamnă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase