Cosmin Vaideanu
05.08.2012
Magazin

Radu Mazăre, așa cum nu l-ați mai văzut

Primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, a fost aviator american din timpul primului război mondial, la o prezentare de modă organizată vineri seară în stațiunea Mamaia. Mazăre a apărut, la finalul colecții semnate Marcela Cuzic, îmbrăcat ca un aviator american din timpul primului război mondial, purtânt inclusiv cască, dar și mustață. De altfel, primarul a spus că mustața i-a dat cele mai mari bătăi de cap: „E lipită și nu mă face să râd, te rog frumos, că apoi mă fac de băcănie în direct”.

Întrebat cum se simte în această uniformă, Mazăre a răspuns: „Nu am probleme că acum sunt aviator american și dacă ești american nu ai probleme decât dacă te duci pe la arabi, ori aici nu e cazul. Este o uniformă de pilot de avion de vânătoare din timpul primului război mondial”.

El a recunoscut că nu a pilotat niciodată, dar a zburat cu un avion de acrobație în urmă cu câțiva ani.

„Nu am pilotat niciodată, am zburat acum doi ani sau trei ani când am avut concursul de avioane și am zburat cu un avion de acrobație. Vreau să spun că e dură de tot senzația, mai dură decât săritul cu parașuta. Am zburat cu o rusoaică, era campioana mondială. Eu am încercat să o învăț să se dea cu zmeul și ea m-a plimbat cu avionul de acrobație. Dacă mai repet experiența ? Nu, numai pe scenă, așa e bine”, a afirmat Radu Mazăre.

El a mai spus că nu a fost ideea sa să îmbrace uniforma de aviator american, ci a creatorei colecției respective.

„Nu am ales-o eu, eu sunt cuminte, sunt ascultător, am stat să-mi lipească mustața. Este colecția toată de așa natură și mi-a plăcut ideea”, a explicat primarul Constanței.

Radu Mazăre s-a întrebat ce s-ar fi întâmplat în cazul în care ar fi purtat o uniformă de submarinist, amintind de episodul din urmă cu trei ani, când tot în cadrul unei prezentări de modă a fost îmbrăcat într-o uniformă de general german, fiind acuzat și cercetat apoi pentru port de însemne naziste.

„Mă gândeam că dacă m-ar fi făcut submarinist, știi că nemții au avut submarine, iar cădeam în păcat. Așa, ca american cu avionul, nu am probleme”, a spus Mazăre.

 

Totuși, controversele au apărut și în acest caz, Cătălin Botezatu afirmând că acest costum de aviator seamănă cu cele dintr-o colecție a sa.

„Am văzut că toată lumea mă copiază. Am văzut o colecție Chicago pe care am făcut-o acum 10 ani, l-am văzut pe Mazăre într-un costum de aviator identic cu colecția Aviator pe care o cunoașteți cu toții. Eu l-am îmbrăcat pe Mazăre cu multe ținute, dar niciodată nu am copiat un alt coleg”, a spus Botezatu, care a precizat că nu este supărat pe Radu Mazăre și că acesta nu are nicio vină.

Designerul Marcela Cuzic a respins acuzațiile lui Cătălin Botezatu, susținând că uniforma în care a fost îmbrăcat Radu Mazăre era folosită de toți aviatorii în perioada interbelică: „Este o ținută clasică, în perioada interbelică era folosită de toți aviatorii, deci nu știu cine pe cine a copiat, chiar nu văd nicio legătură”.

Creatoarea de modă a precizat că s-a inspirat în colecția sa din filmul „Artistul” și că a considerat că lui Radu Mazăre i se potrivește uniforma de aviator american.

Radu Mazăre a mai interpretat rolul lui James Bond în urmă cu trei ani într-o prezentare de modă și tot în 2009 a purtat o uniformă de general Wehrmacht, fiind acuzat și cercetat pentru port de însemne naziste. De asemenea, anul trecut, tot la o prezentare de modă în Mamaia, Mazăre a defilat îmbrăcat în toreador.

În această vară, Radu Mazăre a defilat pe care alegorice timp de patru săptămâni, având costumații diferite: spartan, sultan, samurai și maharajah.

 

Inchide