Raiul secret al vedetelor. Cum își petrec artiștii români Sărbătorile de Iarnă

Publicat: 25/12/2014, 09:42

Împodobesc bradul. Ascultă colindele preferate. Așează pe masă preparate tradiționale de Crăciun. Se întâlnesc cu oameni dragi lor pe care, de cele mai multe ori, îi văd o dată pe an și împreună se bucură de Sărbători. Asta fac de Crăciun Soprana Felicia Filip, regizorul Cristian Mihăilescu, interpretul de muzică populară Nicolae Furdui Iancu, cântărețul Călin Goia – solistul trupei Voltaj, actorul Cosmin Dominte, modelul Valentina Pelinel și actorul Toni Grecu. Într-un interviu pentru Gândul, ei vorbesc despre cum își petrec Sărbătorile de Iarnă, alături de familie. Data de 25 decembrie este ziua în care renunță la concerte sau evenimente mondene, alegând în schimb să își dedice timpul părinților, fraților, surorilor, soților, soțiilor și copiilor.

Felicia Filip și Cristian Mihăilescuau reprezentat România pe cele mai înalte scene ale lumii, inclusiv în perioada Sărbătorilor de Iarnă, dar, de fiecare dată au făcut în așa fel încât să nu lase Crăciunul să treacă fără ca pe masa lor să aibă un produs românesc: ” Îmi amintesc de un ajun de Crăciun la Hamburg, când am căutat ore în șir o sticlă de vin de-al nostru. Ni s-a părut cel mai bun vin din lume”, rememorează soprana una dintre cele mai frumoase amintiri pe care o are legată de Crăciun.

Sărbătoarea Crăciunului pentru Felicia Filip și Cristian Mihăilescu începe încă din Ajun. „Cristian va împodobi bradul, cu simțul său estetic fără fisură: globurile sunt așezate în chip savant înconjurate de beculețe foarte discrete ce sugerează lumânările tradiționale. În fiecare an există o culoare dominantă. Bunăoară, de data aceasta, am ales auriul. Eu voi mai adăuga câte o ‘pată de culoare”, adică un glob sau un ornament. Tot timpul vom cânta colinde pe două voci. De la ora 17:10, pe TVR 1, vom urmări, ținându-ne de mână, ‘Poveste de Crăciun” transmisă de la Opera Comică pentru Copii, regizată de Cristian, în care eu voi cânta alături de Mircea Baniciu”, spune soprana.
Foto: Silviu Covaci // Felicia Filip și Cristian Mihăilescu

Un ritual de la care nu se abat, este acela de a boteza bradul. „Fiecare pom al nostru de Crăciun primește un nume, după înfățișarea lui: Veselie, Semețul, Moțatul. Într-un an l-am botezat chiar cu un nume de fată după o prietenă foarte dragă”, a spus regizorul Cristian Mihăilescu.

Dacă bradul este „specialitatea” regizorului, Felicia Filip are un preparat culinar pe care îl prepară doar cu ocazia acestei sărbători. „E vorba de niște jumări mici și foarte crocante. În plus ele sunt surprinzător de dietetice, ținând cont că le consumăm la sfârșitul postului Crăciunului, neproducându-ne niciodată vreo neplăcere. Cristian este responsabil cu țuica și vinul fierte, indiferent de câte grade sunt afară sau în casă”, a precizat soprana.

Toni Grecu ne-a spus că, deși, de-a lungul vieții sale, a petrecut această sărbătoare în diferite colțuri ale lumii, nicăieri nu a simțit spiritul Crăciunului mai bine decât atunci când era acasă, în sânul familie.”Crăciunul este cadoul lui Dumnezeu pentru oameni ca să treacă mai ușor peste iarnă. Este sărbătoarea care te face să îți pară rău că s-a mai încheiat un an. Este greu de descris ce simți când ești acasă, alături de familie, atunci când cu mic, cu mare ne strângem în jurul mesei. Nicăieri în lume mâncarea nu are același gust ca cea făcută acasă la tine”, a mai spus actorul.

Foto:Mediafax // Bogdan Stamatin// Toni Grecu

Toni Grecu spune că în ultimii ani românii au transformat Sărbătoarea Crăciunului într-una a consumerismului. „În această perioadă cumpărăm tot felul de lucruri fără a conștientiza dacă avem sau nu nevoie de ele. Cumpărăm mâncare din abundență, pe care mai apoi o aruncăm, pentru că se strică. În copilăria mea de Crăciun mergeam la colindat și era tare fericit atunci când primeam covrigi, nuci și, câteodată, bănuți. Acest obicei s-a pierdut. Se mai păstrează în puține zone mediul rural”, a mai spus actorul.

Anul acesta Toni Grecu va petrece Crăciunul acasă, iar Revelionul și-l va petrece în Cipru la niște prieteni.

Călin Goia, solistul trupei Voltaj, își va lua soția și va pleca la Cluj de Crăciun, acolo unde este așteptat de întreaga sa familie. „Pe data de 25 decembrie nu îmi planific niciun eveniment monden sau vreun concert. Este singura zi din an pe care o dedic familie. Eu sunt din Cluj, iar soția mea e din București. Așa că am ajuns la un consens: un an petrecem cu ai mei, un an cu ai ei. Anul ăsta s-a nimerit să mergem la părinții mei”, a spus cântărețul.

Foto: Mediafax // Dan Horia Tautan // Călin Goia – solistul trupei Voltaj

Revelionul și-l va petrece pe scenă, urmând ca ulterior să își ia vacanță și să plece la schi. Nu știe unde, depinde doar de stratul de zăpadă – unde va fi cel mai bun pentru acest sport.

Foto: Facebook // Valentina Pelinel, împreună cu mama și sora ei

Valentina Pelinel este obișnuită să călătorească în zone exotice ale lumii, dar Crăciunul preferă să îl petreacă în sânul familiei, să împodobească bradul și să mănânce preparate tradiționale. „De Crăciun o să fiu la mama. O să vină și sora mea. O să petrecem în familie. Cel mai probabil, tot pe 25 decembrie o să mă duc să îmi vizitez cei mai apropiați prieteni, pe nașa mea”, a povestit modelul. Aceasta ne-a spus că a intrat în atmosfera Sărbătorilor de Iarnă încă de la începutul lunii, deoarece de atunci și-a împodobit bradul de Crăciun.

Foto: Mediafax // Victor Ciupuliga// Nicolae Furdui Iancu

Nicolae Furdui Iancu își va împodobi bradul în Ajun. „O să pun un CD cu colinde și o să-l împodobim cu toții. Anul acesta o să avem doi brazi: unul mic în casă și unul mai mare afară, în curtea casei mele din Alba Iulia. De Crăciun o să ne adunăm cu toții și o să-l petrecem în familie”, a povestit interpretul de muzică populară. Pentru acesta, cea mai frumoasă amintire de Crăciun este cea în care își petrecea Sărbătorile de Iarnă în casa bunicului din Poiana Sohodol, din județul Alba, casă în care s-a născut și el și tatăl său.

De Revelion va reveni pe scenă și va cânta la Sinaia.

Foto: Facebook // Cosmin Dominte

Cosmin Dominte își va petrece Crăciunul în Germania. „Mă duc la mama. Anul acesta o să petrec în familie. Pentru mine, un Crăciun perfect este atunci când îl petreci în preajma oamenilor potriviți. Locul unde petreci Crăciunul nu are nicio importanță. Acasa, în București, mi-am pus eu niște luminițe prin casă, dar bradul, anul ăsta îl fac la mama. Tot acolo o să desfac și cadourile de Crăciun”, a povestit actorul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Nu mai trec ITP-ul! Sunt vizate mașinile mai vechi de 12 ani din România
Sebastian Bălășescu, primul proprietar român de Rolls Royce Spectre. Poartă două ceasuri, ca Maradona
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
James Clerk Maxwell, omul de știință care a demonstrat pentru prima dată legătura dintre electricitate,...