RCS&RDS va lansa în toamnă un nou post

RCS&RDS va lansa în toamnă un nou post
Publicat: 23/07/2015, 19:40
Actualizat: 29/09/2018, 21:34

„Suntem în grafic, ne respectăm promisiunea. În toamnă va exista Digi FM. Rețeaua este (în prezent, n.r.) cum o știți, Info Pro și Pro FM sunt împreună. Digi FM va exista de la toamnă”, le-a spus Cosmin Prelipceanu, joi, membrilor Consiliului Național al Audiovizualului (CNA).

Afirmația a fost făcută în contextul în care societatea RCS&RDS SA a solicitat CNA prelungirea cu nouă ani a licențelor audiovizuale pentru Digi FM din Băneasa-Dobrogea Sud, Craiova, Timișoara, Reșița, Brașov și Novaci, care vor expira pe rând în lunile august și septembrie, potrivit informațiilor prezentate în ședința de joi a Consiliului.

De asemenea, RCS&RDS SA a cerut CNA prelungirea cu nouă ani a licențelor pentru stațiile din Focșani și Râmnicu Vâlcea ale Pro FM, care urmează să expire în august.

CNA a aprobat aceste solicitări cu unanimitatea voturilor membrilor prezenți la ședința de joi (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea).

La ședința CNA a fost prezentă o delegație din partea RCS&RDS formată din Lucian Mihai, reprezentantul companiei în relația cu Consiliul, Cosmin Prelipceanu, responsabil pentru Digi FM, Adina Goriță, directorul Digi FM, Marius Dobre, responsabil de Pro FM, și Vera Secrieru, reprezentanta televiziunii Digi 24 în relația cu Consiliul.

Potrivit lui Marius Dobre, Pro FM va continua să realizeze un program de calitate, dedicat unui public larg.

„În ceea ce privește Pro FM, pot să spun în acest moment că realizăm un program radio de calitate, ne adresăm unui public larg, acoperim întregul teritoriu al României și ne dorim să fim atât un post de informare, cât și de entertainment și relaxare”, a spus Marius Dobre, precizând că principalul atu al Pro FM este faptul că echipa acestuia are o experiență în radio de foarte mulți ani. „De 22 de ani, am împlinit în iunie (…) și această experiență ne-a făcut să realizăm acum un radio la standarde de performanță înaltă. Ne dorim ca în viitor să fim cumva în pas cu ce se întâmplă în zona internațională de radio, să ne lărgim zona de distribuție în online, pe telefoanele mobile, prin aplicații, pe internet cu un site interactiv și, în general, să fim în ton cu ceea ce își doresc ascultătorii din partea noastră (…) Ne dorim să fim un radio generalist, cu un public mai larg, nu doar pentru tineret”, a mai spus Dobre.

RCS&RDS a anunțat, pe 29 mai 2015, că a finalizat preluarea posturilor de radio din România ale companiei Central European Media Enterprises (CME).

RCS&RDS a anunțat inițial, pe 23 decembrie 2014, că va prelua toate licențele de radio deținute de CME în România, respectiv Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM și Dance FM. Însă, pentru a putea prelua aceste radiouri, RCS&RDS a avut nevoie de acordul Consiliului Național al Audiovizualului, în conformitate cu prevederile legislației audiovizualului.

Pe 24 februarie 2015, CNA a aprobat preluarea de către RCS&RDS a tuturor radiourilor deținute de CME în România – Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM și Dance FM -, urmând ca Pro FM să aibă în continuare un profil muzical, iar Info Pro să se transforme în rețeaua informativă Digi FM.

Cedarea tuturor acestor licențe de radio către RCS&RDS este echivalentă cu ieșirea CME de pe piața de radio din România.

Valoarea tranzacției prin care CME a cedat toate radiourile sale din România companiei RCS&RDS nu a fost făcută publică.

Pe de altă parte, în ultimii ani, RCS&RDS și-a dezvoltat și propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania deține televiziunea de știri Digi 24 HD (cu stațiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar și televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life și Digi World (cu variantele „secundare” Animal World Channel, Life Channel și World Channel). De asemenea, RCS&RDS este acționar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel și UTV.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic