RCS&RDS,la o nouă încercare de a intra pe piața radio: A cerut CNA 10 frecvențe pentru lansa Digi FM

RCS&RDS,la o nouă încercare de a intra pe piața radio: A cerut CNA 10 frecvențe pentru lansa Digi FM
Publicat: 26/11/2013, 18:10
Actualizat: 30/07/2014, 15:43

Compania RCS&RDS a făcut marți o nouă încercare de a se lansa pe piața de radio din România și a solicitat Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) zece frecvențe pentru lansarea postului de radio cu profil generalist Digi FM.

Societatea de telecomunicații RCS&RDS și-a prezentat intenția de a se lansa în zona radio încă de săptămâna trecută, când a participat la un concurs organizat de CNA pentru atribuirea unor frecvențe radio tematice. Atunci, RCS&RDS a cerut CNA un număr total de 11 frecvențe pentru a lansa postul de radio cu profil sportiv Digi Sport FM, însă nu a primit niciuna.

Marți, RCS&RDS s-a prezentat din nou în fața membrilor CNA, de data aceasta la concursul organizat pentru acordarea unor frecvențe de radio generaliste.

RCS&RDS a solicitat CNA zece frecvențe radio pentru a lansa postul de radio cu profil generalist Digi FM în localitățile Buzău, Reșița, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighișoara, Suceava, Tulcea, Târgoviște și Târgu Mureș.

La concursul CNA de joi a fost prezentă o delegație din partea RCS&RDS din care au făcut parte Lucian Mihai (reprezentul RCS la toate ședințele CNA), Cosmin Prelipceanu, redactor-șef al televiziunii Digi 24 (deținută tot de RCS&RDS), și Costin Niculescu, director tehnic al televiziunii Digi 24.

Potrivit dosarului de concurs depus la CNA, dacă va obține frecvențele de radio solicitate, Digi FM va fi un post cu profil generalist, care va difuza programe 24 de ore pe zi.

Grila postului de radio Digi FM ar urma să cuprindă programe producție proprie – 60%, producții audiovizuale ale altor producători – 10%, programe retransmise (de la televiziunea Digi 24, deținută de RCS&RDS) – 15% și programe preluate de la televiziunea Digi 24 – 15%. Programele de informare vor reprezenta 60% din grila Digi FM, cele educative și culturale – 30%, iar cele de divertisment – 10%.

Investițiile preconizate în punerea în funcțiune a fiecărei stații a Digi FM se ridică la o sumă cuprinsă între 150.000 și 350.000 euro pe stație, potrivit dosarului de concurs depus la CNA.

În fața membrilor CNA, Cosmin Prelipceanu a declarat că postul de radio Digi FM este gândit ca o rețea națională. „E un început ce face noi astăzi, nu este o tentativă (…) RCS-ul, când își propune ceva, face”, a spus Prelipceanu.

În cazul în care CNA va acorda cele zece frecvențe solicitate, acestea vor fi puse în funcțiune în aproximativ o jumătate de an, potrivit lui Prelipceanu.

„Am constatat că mulți dintre cei care au solicitat licențe (la concursul CNA, n.r.) nu propun radio generalist. Noi vrem să facem lucrul ăsta. Noi ne-am dori și o licență în București pentru același gen de produs, pentru că credem că oamenii au nevoie de radio generalist (…) Vrem știri locale, vrem știri naționale, vrem programe cu oamenii din locațiile despre care v-am vorbit și vrem să le propunem și câteva din emisiunile pe care le facem deja la Digi 24”, a spus Cosmin Prelipceanu.

El a precizat că emisiunea lui Luca Niculescu difuzată la televiziunea Digi 24 ar urma să fie transmisă, în paralel, și la viitorul post de radio Digi FM.

Planurile RCS&RDS pentru lansarea a două posturi de radio, cu denumirea Digi FM și Digi Sport FM, au fost prezentate de agenția MEDIAFAX încă din data de 22 octombrie. Surse au declarat atunci pentru MEDIAFAX că societatea RCS&RDS vrea să lanseze două posturi de radio, unul generalist, cu denumirea Digi FM, și unul tematic-sportiv, cu denumirea Digi Sport FM.

RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piața serviciilor de televiziune prin cablu și satelit din România.

În ultimii ani, RCS&RDS și-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania deține televiziunea de știri Digi 24 HD (cu stațiile locale aferente), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar și televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life și Digi World (cu variantele „secundare” Animal World Channel, Life Channel și World Channel). De asemenea, RCS&RDS este acționar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel și UTV.

Pe de altă parte, la concursul organizat marți de CNA au participat și reprezentanții societății Grupul Media Camina (G.M.C.) SRL (parte a trustului media Intact, controlat de familia Voiculescu), care au solicitat un număr total de șapte noi frecvențe pentru extinderea rețelei Radio Zu, în localitățile Câmpulung, Miercurea Ciuc, Reșița, Suceava, Tecuci, Turnu Măgurele și Târgoviște.

La concursul organizat marți de CNA au participat și reprezentanții societății P7S1 Radio Holding SRL, care au solicitat șase noi frecvențe pentru extinderea rețelei Magic FM (în localitățile Câmpulung, Reșița, Sighișoara, Tulcea, Turnu Măgurele și Târgoviște) și patru noi frecvențe pentru extinderea rețelei Kiss FM (în localitățile Gura Humorului, Medgidia, Rădăuți, Turnu Măgurele).

De asemenea, societatea Media Grup Production, ai cărei acționari sunt Vlad Pufu și Ion Cristoiu, s-a înscris la concursul organizat de CNA pentru atribuirea unor frecvențe radio generaliste, cerând înapoi frecvența de la Buzău, care a fost scoasă la concurs după ce a fost retrasă postului Focus FM pe 18 iulie.

În plus, marți, la concursul CNA, s-au prezentat și societatea Impact F.M. SRL (pentru extinderea postului de radio generalist Impact FM cu patru noi frecvențe), societatea Iuga Media SRL (care vrea să lanseze posturile de radio Expres FM și Radio Sighișoara), societatea Joy Media Enterprise SRL (care solicită două frecvențe pentru lansarea postului de radio Joy FM), societatea Lugomedia SRL (care vrea o frecvență nouă pentru extinderea postului de radio Nova FM), societatea Media Ten Production SRL (care a solicitat două frecvențe pentru lansarea postului Radio Bucovina), societatea Mediaprim SRL (care a solicitat o frecvență pentru lansarea postului Radio Panduru), societatea New Media Bucovina SRL (care a cerut două frecvențe pentru lansarea postului Radio Gold Rădăuți), societatea New Waves Production SRL (care a cerut două frecvențe pentru extinderea Radio As) și societatea Novus Day SRL (care a cerut o frecvență pentru postul Atlas FM).

Rezultatele concursului organizat de CNA începând de luni, pentru atribuirea unor licențe de radio generaliste, ar urma să fie anunțate miercuri sau joi, după audierea tuturor societăților care concurează pentru aceste licențe.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică