Reacția dură a unui membru al CA al Televiziunii Române, după ce Florin Salam a fost „servit drept model de urmat și reper moral” într-o emisiune a TVR 2

Reacția dură a unui membru al CA al Televiziunii Române, după ce Florin Salam a fost servit drept model de urmat și reper moral într-o emisiune a TVR 2
Publicat: 31/03/2015, 17:22
Actualizat: 31/03/2015, 17:48

„Publicul tânăr și elevat al Canalului 2 al televiziunii publice va asista în această seară, în prime time, la povestea de viață a celui mai cunoscut cântăreț de manele din România, Florin Salam, lupta sa cu drogurile și izbânda de după, care l-a readus în prim plan pe scena culturală a țării… E siderant cum o asemenea personalitate complexă, creator de produse culturale cel puțin discutabile, este servit drept model de urmat și reper moral pe canalul care își propune să promoveze, între altele, cultura de calitate neechivocă în România”, spune jurnalistul Adrian Bucur, membru în Consiliul de Administrație (CA) al Societății Române de Televiziune (SRTv), într-un punct de vedere remis MEDIAFAX.

Adrian Bucur face, totodată, un apel la managerii TVR, „directori de canale, de programe, producători și restul de șefi recent premiați cu note maxime la Evaluare (evaluarea care s-a desfășurat recent în SRTv, n.r.) să își asume realizarea și «Difuzarea destinului ca în filme» a lui Florin Salam”, din emisiunea omonimă de la TVR 2.

În plus, Adrian Bucur cere Comisiei de Etică a SRTv să analizeze speța și să spună dacă astfel de subiecte și personaje sunt în concordanță cu misiunea serviciului public de televiziune și rolul formator pe care trebuie să și-l asume TVR în fața publicului.

„De asemenea, voi propune în proxima ședință a Consiliului de Administrație o discuție despre externalizarea anumitor emisiuni (cum e cazul de față, «Destine ca în filme»), costurile lor în raport cu performanță/audiență și mai ales dacă ele respectă clauzele din contract referitoare la rolul de serviciu public al TVR”, mai spune Adrian Bucur, care precizează că este și membru în Comisia de elaborare a strategiei de programe a televiziunii publice.

Pe de altă parte, potrivit unui comunicat de presă al TVR, publicat pe site-ul instituției, „Iuliana Marciuc va aduce două exemple impresionante de învingători – la «Destine ca-n filme» – marți, 31 martie, de la ora 21.00, la TVR 2 și online pe TVR+”.

Primul invitat al Iulianei Marciuc la „Destine ca-n filme”, în ediția de marți a emisiunii, „este celebrul manelist Florin Salam – pe care îl descoperim altfel decât îl cunoaștem, altfel decât îl cataloghează lumea”. „Artistul complex care a concertat cu Paula Seling, Goran Bregovic și cu Gipsy Kings a fost marcat profund de moartea prematură, la numai 27 de ani, a soției sale. În încercarea de a-și domoli imensa durere sufletească, el a căzut în patima drogurilor și a alcoolului, însă a avut puterea de a depăși aceste dependențe. Acum, Florin Salam își continuă viața alături de copiii săi și vorbește despre capcana pe care o reprezintă drogurile – dând un puternic semnal pentru pericolul «morții albe»”, se spune în comunicatul TVR.

Pe de altă parte, Iuliana Marciuc o va prezenta în ediția de marți seară a emisiunii sale pe Raluca van Staden, o cercetătoare din România cunoscută de întreaga lume științifică. În 2010, la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva, aceasta a primit trofeul de aur pentru cea mai bună femeie-inventator. Invenția sa, care ar putea salva vieți, este un senzor care poate depista precoce în organismul uman celulele canceroase, direct din proba de sânge, printr-o procedură simplă, care durează mai puțin de 6 minute, înainte de a avea simptomele bolii, potrivit comunicatului TVR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe...
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui...
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu! Lovitură năucitoare: Ajunsese să...
Vlad Pascu rămâne în arest! Decizia luată de Tribunalul Constanța
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Ce au plănuit RUŞII în România. Planul secret al lui Putin, dat în vileag la...
Gmail introduce o nouă funcție. Ce se schimbă la adresele de email
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
ADEVĂRUL despre uciderea Mirelei! Acum s-a aflat chinul la care a fost supusă
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Un joc video popular din anii ’80 a inspirat o invenție surprinzătoare