Reacția Miss Columbia, după ce a fost umilită de prezentatorul concursului Miss Universe

Reacția Miss Columbia, după ce a fost umilită de prezentatorul concursului Miss Universe
Publicat: 02/01/2016, 18:29
Actualizat: 26/03/2019, 02:49

Prezentatorul Steve Harvey a anunțat în mod eronat că Miss Columbia a câștigat cea de-a 64-a ediție a concursului Miss Universe, care a fost difuzată în direct de televiziunea Fox, pe 20 decembrie. Adevărata câștigătoare a fost însă Pia Alonzo Wurtzbach, actriță și model filipinezo-german, născută la Stuttgart și crescută în Cagayan de Oro, care fusese anunțată inițial drept ocupantă a locului al doilea. Însă, după câteva minute, prezentatorul Steve Harvey a anunțat, spre surprinderea spectatorilor, că a făcut o gafă.

Ariadna Gutierrez Arévalo, în vârstă de 21 de ani, originară din Sincelejo, Columbia, fusese deja încoronată de câștigătoarea titlului Miss Universe 2014, Paulina Vega, reprezentanta Columbiei, care a fost apoi nevoită să ridice coroana de pe fruntea compatrioatei sale și să o plaseze pe capul adevăratei învingătoare, filipineza Pia Alonzo Wurtzbach.

După câteva săptămâni de la eveniment, Ariadna Gutierrez a vorbit despre acel moment umilitor pentru ea.

„A fost umilitor pentru mine și pentru toți oamenii din America Latină prezenți în sală”, a spus Ariadna Gutierrez. „A fost foarte greu pentru mine, sincer, a fost un mare șoc. Am visat întotdeauna la asta… să fiu Miss Universe… A fost foarte umilitor pentru mine”, a afirmat aceasta.

Gutierrez a mai spus că, în acel moment, a crezut că greșeala pe care Harvey a făcut-o a fost o glumă, acesta fiind un „actor de comedie în SUA”.

De asemenea, Gutierrez a criticat și organizatorii concursului Miss Universe pentru modul în care au gestionat situația.

„Sunt mii de moduri de a face astfel de lucruri. Puteau să o facă ziua următoare într-o conferință de presă sau într-un comunicat de presă. Nu au făcut lucrurile așa cum era corect”, a adăugat Ariadna Gutierrez.

Declarațiile recente ale Ariadnei Gutierrez sunt la polul opus față de comentariile făcute la câteva zile după eveniment.

Într-un mesaj publicat pe platforma online Instagram, Gutierrez le mulțumea tuturor celor care au fost alături de ea și i-au arătat sprijinul în acele momente, amintind, totodată, de bucuria „comunității columbiene și cea latino de a fi subiectul de discuție în fiecare țară din lume” ca urmare a acelei gafe.

Steve Harvey i-a cerut scuze Ariadnei Gutierrez pentru gafa comisă, printr-un mesaj publicat pe rețeaua de socializare Twitter.

„Vreau să-mi cer scuze din toată inima în fața Miss Columbia și Miss Filipine pentru greșeala mea uriașă. Mă simt îngrozitor”, a scris, ulterior, pe Twitter, prezentatorul Steve Harvey.

De asemenea, Pia Alonzo Wurtzbach a profitat de această eroare și și-a sporit capitalul de simpatie printr-o declarație în care a dat dovadă de multă diplomație.

„A fost un moment de încoronare foarte ne-tradițional. Este caracteristic pentru 2015”, a spus ea, în culise, potrivit unei înregistrări video care o arăta în timp ce discuta cu Miss SUA, publicată pe contul de Twitter al concursului Miss Universe.

Până de curând, concursul Miss Universe era codeținut de NBCUniversal (divizie a Comcast Corp) și Donald Trump – care conduce în sondajul pe plan național al candidaților la nominalizarea din partea Partidului Republican la alegerile prezidențiale din 2016.

Însă afirmațiile făcute de Donald Trump la adresa imigranților mexicani, în discursul prin care și-a anunțat candidatura în cursa prezidențială, în luna iunie, au generat critici virulente în Statele Unite, iar postul TV de limbă spaniolă Univision a renunțat la contractul care îi permitea să difuzeze acest concurs de frumusețe.

Donald Trump, care a dat în judecată postul Univision pentru 500 de milioane de dolari, a cumpărat participația pe care NBC o deținea în Miss Universe Organization, compania care produce atât Miss Universe, cât și Miss USA. Magnatul american a vândut apoi compania citată, în septembrie.

Juriul concursului din acest an i-a inclus pe fosta legendă a fotbalului american Emmitt Smith, bloggerul Perez Hilton și câștigătoarea ediției din 2012 a concursului Miss Universe, Olivia Culpo. Potrivit bloggerului Perez Hilton, renumit pentru comentariile sale acide la adresa celebrităților, cele mai importante două chestiuni care au caracterizat concursul Miss Universe din acest an au constat în audiența uriașă a show-ului și în faptul că Donald Trump nu mai deține acest concurs.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase