Regina Elisabeta, scrisoare emoționantă la câteva zile de la moartea Prințesei Diana: „Sunt tulburată”. Documentul a ieșit abia acum la iveală

Regina Elisabeta, scrisoare emoționantă la câteva zile de la moartea Prințesei Diana: „Sunt tulburată. Documentul a ieșit abia acum la iveală
Publicat: 13/08/2017, 16:02
Recent, a ieșit la iveală p scrisoare pe care Regina Elisabeta a trimis-o către una dintre confidentele sale, pe numele ei Abel Smith, la doar șase zile după înmormântarea Prințesei Diana, în care monarhul britanic își lăsa libere toate sentimentele și toate temerile.
„A fost extraordinar de trist. Este o mare pierdere pentru țară. Reacția publicului însă și slujba de la Westminster Abbey i-au unit pe toți. William și Harry au fost atât de curajoși și sunt mândră de ei”. Regina a mai adăugat scrisorii câteva cuvinte scrise de mână. „Scrisoarea ta a fost printre primele pe care le-am deschis. Sunt tulburată, am trecut cu toții printr-o experiență nefastă”, scria atunci Regina.

Cu o noapte înaintea înmormântării Dianei, Regina Marii Britanii a ținut să transmită un mesaj de condoleanțe și să se adreseze poporului, îmbrăcată într-o ținută sobră.

„Nimeni care a cunoscut-o pe Diana nu o va uita. A fost o persoană excepțională și binecuvântată. Atât în vremurile bune, cât și în cele proaste, nu și-a pierdut niciodată puterea de a râde și de a zâmbi, sau de a-i inspira pe ceilalți cu căldura și bunătatea sa. Am admirat-o și respectat-o pentru energia și, în special, pentru devotamentul cu care și-a crescut copiii. Săptămâna aceasta, la Balmoral, cu toții ne-am străduit să-i ajutăm pe Harry și pe William să treacă peste pierderea tragică din cauza căreia suferim cu toții”, a transmis Regina, la scurt timp după tragicul accident în care Diana și-a pierdut viața.