„Regina muzicii fado” revine în România

Regina muzicii fado revine în România
Publicat: 16/12/2014, 18:25

Alintat adesea drept blues portughez, fado este un stil muzical despre melancolie, dorință și pierdere, dor brut de ceva ce lipsește (o prezență masculină), precum și despre transformarea durerii în plăcere sublimă, iar interpretarea Marizei, aclamată de fani din întreaga lume, aduce această muzică pe culmi nebănuite, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Cu un repertoriu bine înrădăcinat în istoria clasică a muzicii fado, solista s-a remarcat încă de la debut ca un artist de neegalat, al cărui stil puternic și voce distinctivă au cucerit întreaga lume. Prin sunetele magistrale specifice acestui stil de muzică, Mariza a reușit să transforme poveștile culturii tradiționale portugheze în adevărate legende muzicale care au consacrat-o, devenind una dintre cele mai apreciate prezențe artistice contemporane pe scena internațională de world music.

Îmbinând poezia muzicii folk portugheze, cadențele arabe cu ritmurile africane și braziliene, Mariza a început să cânte de la o vârstă foarte fragedă, remarcându-se pentru prima dată la concertul de comemorare a celei mai cunoscute artiste de fado a acelor ani, Amalia Rodrigues. Povestea de succes a început în anul 2001, odată cu lansarea albumului de debut, „Fado em Mim”, pentru care a primit patru discuri de platină în Portugalia.

La scurt timp de la debut, materialul a propulsat-o pe cântăreață pe scena internațională, obținând, doi ani mai târziu, premiul BBC Radio 3 pentru cel mai bun artist european de world music. Cel de-al doilea album, „Fado Curvo”, se dovedește a fi un mare succes, ocupând locul al șaselea în topul Billboard, iar Mariza a devenit astfel artista cu cele mai mari vânzări din istoria muzicală a Portugaliei. În anul 2004, solista a primit premiul Asociației Jurnaliștilor Străini din Portugalia, dar și European Border Breakers Award. În același an, cu ocazia Jocurilor Olimpice din Atena, Mariza a fost invitată să cânte în duet alături de Sting piesa „A Thousand Years”, aceasta fiind ulterior inclusă pe albumul oficial al JO.

Cu o voce inconfundabilă, a cărei putere îi permite să interpreteze fiecare cuvânt într-o manieră expresivă unică, Mariza a lansat, în anul 2005, cel de-al treilea album de studio, „Transparente”, dând dovada unui repertoriu muzical bogat și de mare impact în spațiul artistic internațional. Doi ani mai târziu, odată cu lansarea materialului „Concerto em Lisboa”, Mariza a devenit primul artist portughez din istorie nominalizat la cele mai importante premii muzicale din lume – Grammy.

În 2008, Mariza a lansat cel de-al patrulea album din cariera – „Terra” – material care include hituri precum „Alfama” și „Rosa Branca”, având numeroase colaborări cu artiști precum Tito Paris, Concha Buika, Rui Veloso, Ivan Lins și Dominic Miller. Anul 2010 reprezintă lansarea „Fado Tradicional”, album în care Mariza reafirmă conexiunea cu stilul clasic al muzicii fado, întorcându-se la creațiile celor mai reprezentativi compozitori din istoria genului, precum Alfredo Marceneiro.

Biletele pentru concertul pe care Mariza îl va susține la București au reducere de 10% în luna decembrie – mai puțin cele din categoria VIP – și pot fi cumpărate la prețuri cuprinse între 99 de lei și 198 de lei, în funcție de distanța față de scenă. Începând cu 1 ianuarie 2015, biletele vor avea prețuri cuprinse între 110 lei și 220 de lei. Biletele VIP sunt disponibile la prețul de 260 lei. Tichetele pot fi cumpărate online, de pe www.eventim.ro, și prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Ce salariu lunar trebuie să câștigi în România, în 2024, pentru a nu fi „fraier”....
FOTO. Schimb de partenere sexy între milionari. Unul i-a luat iubita, altul femeia care i-a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Mărturia revoltătoare a șoferului începător din Timișoara, care a condus-o pe Moni spre moarte la...
Înfiorător! Ce au găsit medicii în creierul lui Robert F. Kennedy Jr. „Mi-a mâncat o...
Crima din Crângaşi a fost filmată. Imagini cu momentul în care un bărbat este ucis...
EXCLUSIV / Ce despăgubiri ar putea să primească familiile victimelor accidentului din 2 Mai? Suma...
Mesajul sfâșietor transmis de fiica preotului Ilie Geangavelea, după ce a murit în accidentul de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Când este permisa traversarea deși nu exista trecere de pietoni?
Rusia îşi concentrează forţele pentru o nouă invazie din nord în Ucraina. Avertisment al şefului...
Descoperire ULUITOARE la piramidele din Giza! Are formă de L și mai multe...
Anunțul venit acum despre PACE. Putin este de acord
Povestea omului din spatele cortinelor iUmor. Andreas Petrescu, în afara show-ului de televiziune
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Eu am făcut în 15 minute cât faceți voi în trei luni, de fapt” Andreea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Cum recunoști un psihopat după mișcările capului
×