Regizorul Nicolas ROEG a murit la 90 de ani. Legătura din trecut cu rebelul Mick JAGGER de la Rolling Stones

Redactor:
Bianca Pavaluca
Regizorul Nicolas ROEG a murit la 90 de ani. Legătura din trecut cu rebelul Mick JAGGER de la Rolling Stones
Regizorul britanic Nicolas Roeg, cunoscut pentru producții precum „Don't Look Now/Nu privi acum" sau „Performance/Gangster și rock star" (cu Mick Jagger), a încetat din viață la vârsta de 90 de ani, au anunțat membri familiei sale, citați de BBC.

Regizorul britanic Nicolas Roeg, cunoscut pentru producții precum „Don’t Look Now/Nu privi acum” sau „Performance/Gangster și rock star”, a încetat din viață la vârsta de 90 de ani, au anunțat membrii familiei sale, citați de BBC.

Nicolas Roeg a avut o carieră de peste 60 de ani în cinematografie și a devenit cunoscut pentru stilul său original și controversat.

Una dintre cele mai apreciate producții ale sale, thrillerul psihologic „Don’t Look Now/Nu privi acum”, apărut în anul 1973, a provocat controverse datorită scenelor sexuale explicite.

De asemenea, regizorul a primit aprecieri pentru producțiile „Performance/Gangster și rock star” și filmul SF „The Man Who Fell To Earth/Omul care a căzut pe pământ”.

Debutul său regizorial a venit odată cu filmul „Performance” în anul 1970, pe care l-a produs împreună cu regizorul Donald Cammell.

Lansarea acestui film a fost amânată cu doi ani, din cauza scenelor explicite de violență și consum de droguri.

Nicolas Roeg s-a născut la data de 15 august 1928 în nordul Londrei. De-a lungul carierei, a fost nominalizat pentru mai multe premii Bafta.

Inchide