Rimaru răspunde pe Facebook acuzațiilor de hărțuire și abuz. Nu neagă mesajele, dar spune că așa vorbește un „artist de hip-hop/rap”

Rimaru răspunde pe Facebook acuzațiilor de hărțuire și abuz. Nu neagă mesajele, dar spune că așa vorbește un artist de hip-hop/rap
Publicat: 18/10/2017, 23:32

„Cu surprindere am luat cunoștință despre faptul că anumite schimburi de mesaje private, realizate cu aproximativ 2 ani în urmă, au fost comunicate presei ca și justificare pentru presupusele fapte de hărțuire sexuală. Sunt cunoscut încă din anii 2000 ca și artist de hip-hop/rap, opera mea adoptând un stil verbal direct și, pe alocuri, licențios. De altfel, acesta este genul muzical adoptat de mai mulți colegi de breaslă. Acest gen muzical mi-a definit cariera muzicală și, în anumite privințe, chiar și viața. Ca mulți oameni, am avut interacțiuni mai puțin respectuoase cu semenii mei, interacțiuni de care nu sunt mândru. În măsura în care am jignit anumite persoane, regret acest fapt și le cer scuze”, a transmis Călin Ionescu, pe pagina sa de Facebook.

Artistul contestă însă „orice acuzație de hărțuire sexuală sau orice altă acuzație similară”.

„Consider că nici măcar persoanele care mă acuză nu au luat în serios pretinsul meu limbaj agresiv din urmă cu 2 ani. Mărturie în acest sens stă faptul că nu au acționat din punct de vedere legal împotriva mea. Este evident că orice persoană care ar avea o temere legitimă că i s-ar putea aduce vătămări fizice s-ar adresa imediat autorităților competente. În realitate, după aproximativ 2 ani de la data așa-ziselor mele fapte reprobabile, în deplină coincidență cu scandalul Harvey Weinstein din SUA, aceste persoane publică în presă corespondența privată pe care am purtat-o”, mai spune Ionescu.

Artistul mai anunță că va lua o decizie, împreună cu angajatorul său, în privința viitorului colaborării pe care o are, precizând că în ultimele 24 de ore a fost supus unui val de reacții negative. Călin Ionescu mai transmite și că a primit amenințări cu moartea.

„Pentru moment, înțeleg să nu fac publice aceste mesaje, de asemenea private. Însă, în măsura în care vor continua, voi fi nevoit să inițiez demersurile legale necesare pentru a-mi proteja drepturile.Consider că într-o societate matură putem cu toții distinge între un limbaj injurios pe de o parte și un veritabil pericol social, pe de altă parte. În ceea ce mă privește, consider că în niciun caz nu pot fi încadrat în cea din urmă categorie”, conchide artistul.

Călin Ionescu, membru al trupei RACLA, este acuzat de mai multe femei de hărțuire în cadrul campaniei online #Metoo („Și Eu”- n.red.), în care femeile își povestesc experiențele de hărțuire sexuală sau abuz.

Călin Ionescu, cunoscut sub pseudonimul Rimaru, a fondat în 1993 trupa RACLA, aceasta fiind cea mai veche formație Hip hop din România. El este acuzat de mai multe femei de hărțuire, detaliile fiind făcute publice în cadrul unei campanii online care a debutat ca urmare a unui scandal sexual de la Hollywood.

Tinerele au postat pe Facebook discuțiile pe care le-au avut cu Rimaru.

După ce ar fi abordat o fată pe rețeaua de socializare, aceasta i-a spus că nu este un gest politicos, întrucât nu o cunoaște. „Păi hai că nu te maiË›abordez șmecherito. Ne-am vedea pe la vreo petrecere publicis, un eveniment, ceva, și îți explic atunci cum e cu politețea asta”, i-ar fi răspuns Călin Ionescu.

Conversația publicată de o altă femeie arată cum Ionescu o jignește și o amenință.

„Uite cum stă treaba. Am vrut sa fiu simpatică și să-ți răspund. Dar am prieten și nu prea am timp de discuții prietenești cu persoane pe care nu le cunosc personal”, spune tânăra.

„Măi chiar ești nesimțită, nu simpatică. De unde și până unde mă iei tu cu ai ceva să-mi spui ? Chiar ții neapărat să mă cunoști personal? Eu n-am timp de tine în mod special, dar dacă insiști se rezolvă. Poți veni și cu prietenul”, este replica lui Ionescu.

„Data trecută chiar m-ai enervat. În alte condiții veneam peste tine și te călcam pe căputzul ăla mic de junior copywriter (..) Nu pe bune, chiar vrei când îți dai următorul check-in să apar peste tine?”, este mesajul trimis unei alte femei în 2013.

În prezent, Călin Ionescu lucrează pentru firma de comunicare Centrade Cheil, unde în anul 2015, la evenimentul Noaptea Agențiilor, ar fi fost protagonistul unei alte scene de agresiune, potrivit relatărilor unei alte femei.

„Am simțit că cineva mă strânge foarte puternic de ceafă, m-am întors și îl văd. Îl știam pentru că îmi tot scria să ne vedem, și nu doar mie, dar la multe din fetele pe care le știam. Mă gândesc că nu și-a dat seama cât de tare m-a strâns. Începe să vorbească și i se poticnesc cuvintele, e foarte beat. Mă întreabă repetat ce caut acolo, „Ești pe teritoriul meu, de ce ai venit aici, aici e teritoriul meu”. Îi spun că e beat și îi spun să mă lase în pace și îmi varsă băutura lui în cap, apoi aruncă cu paharul de plastic în capul meu în timp ce mă îndepărtez. În timp ce le povestesc pe hol prietenilor mei ce s-a întâmplat, vine o fată care îmi spune că a auzit povestea, dar nu a auzit numele, dar banuiește că este vorba despre el. Îi confirm și mă roagă să fac o plângere pentru că pe o prietenă de a ei a scuipat-o în seara aceea. Ieșim un pic pe terasa să luăm un pic de aer, vine direct la mine, e agresiv, îmi vorbește de la câțiva centimetri de fața mea, pune mâna pe mine. Băieții care sunt cu mine se pun între noi și plecăm de acolo. Caut pe cineva să fac plângere. (..) Până la urmă am făcut plângere la agenție și am fost asigurată că va fi disciplinat și că nu va mai exista o următoare abatere. M-a făcut să mă simt atât de mică și neputincioasă, și mi-a fost frică”, a scris Andreea Retinschi.

După valul recent de acuzații, agenția susține că face o analiză în urma căreia se va stabili ce măsuri se impun.

„Dorim să reiterăm poziția noastră fermă împotriva agresiunilor de orice fel, la locul de munca și în societate. Politica agenției a fost mereu clară: condamnăm orice fel de agresiune și nu toleram comportamente agresive în cadrul echipei noastre. Tratăm situația cu foarte mare seriozitate, facem o analiza internă și vom lua măsurile necesare”, precizează firma.

Campania online din România a început în urma scandalului sexual în care este implicat producătorul hollywoodian Harvey Weinstein. Acesta este acuzat de de hărțuire sexuală și de viol. În plus, și actorul Ben Affleck se confruntă cu o acuzație de comportament sexual indecent.

În urma acuzațiilor, peste Ocean a fost inițiată o mișcare online, la care participă milioane de femei. Acestea își povestesc pe Facebook sau pe alte rețele sociale traumele pe care le-au suferut din cauza experiențelor de hărțuire sexuală sau abuz și folosesc hashtagul „#MeToo” („Și Eu”- n.red.). Mai multe personalități s-au alăturat campaniei sociale din mediul online, între acestea numărându-se Lady Gaga, actrițele Anna Paquin și Evan Rachel Wood. În plus, au fost și bărbați care s-au implicat în acest demers, între aceștia fiind actorul Javier Munoz.

Campania a fost inițiată de actrița americană Alyssa Milano.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția