Roger Waters aduce la București „cel mai bun show făcut vreodată” – „The Wall”

Redactor:
Oana Ghita
Roger Waters aduce la București „cel mai bun show făcut vreodată” – „The Wall”
Roger Waters vine la București pe 28 august, pentru a aduce "cel mai bun show făcut vreodată. punct", "The Wall", un eveniment care implică o desfășurare de forțe remarcabilă, ce include o scenă de 150 de metri lungime și proiecții impresionante, informează organizatorii, Emagic.

Roger Waters vine la București pe 28 august, pentru a aduce „cel mai bun show făcut vreodată. punct”, „The Wall”, un eveniment care implică o desfășurare de forțe remarcabilă, ce include o scenă de 150 de metri lungime și proiecții impresionante, informează organizatorii, Emagic.

Show-ul reprezintă punerea în scenă, integral, a celebrului album „The Wall” al trupei Pink Floyd, întregul eveniment bucurându-se de o producție colosală, ale cărei cifre depășesc cu ușurință orice alt record stabilit până în prezent pe piața de concerte din România. Evenimentul va avea loc pe 28 august, în Piața Constituției din București și este organizat de Emagic, ultimele bilete disponibile putând fi achiziționate în continuare de pe Myticket.ro și din magazinele afiliate.

Dacă show-ul „The Wall” reprezintă cel mai așteptat concert pentru fanii Pink Floyd, evenimentul este totodată un „must see” și pentru iubitorii de muzică live în general, spectacolul în sine fiind una dintre cele mai aclamate producții ale genului, la nivel mondial. „Cel mai bun show făcut vreodată. Punct”, scriau jurnaliștii de la New York Post, în timp ce Philadelphia Inquirer titra: „«The Wall» live este pur si simplu un show perfect! Fiecare om ar trebui să vadă, măcar o dată în viață, o asemenea producție!”.

Începând de la dimensiunile impunătoare ale scenei, construită sub forma unui zid de 150 metri lungime ce servește totodată drept ecran pentru proiecții video impresionante, continuând cu jocuri de lumini și efecte pirotehnice neașteptate și terminând cu elemente scenografice uluitoare, întregul spectacol reprezintă o fascinantă incursiune în lumea lui Pink, personajul central al albumului „The Wall”. Devenit un adevărat fenomen, albumul lansat în 1979 a fost pus în scenă prima dată un an mai târziu, în cadrul turneului cu același titlu, bucurându-se încă de la început de o scenografie extrem de elaborată.

După destrămarea trupei, Roger Waters a fost singurul care a reeditat întregul spectacol, de aceasta dată în Germania, pe 21 iulie 1990, ca formă de sărbătorire a căderii zidului din Berlin, în fața unui public record: peste 200.000 de spectatori. Trecerea timpului și minunile tehnologiei moderne i-au permis lui Roger Waters să dezvolte tot mai mult conceptul spectacolului astfel că, în 2010, la 20 de ani de la ultima interpretare live a albumului, acesta a demarat un nou turneu mondial care-și propunea să readucă în fața fanilor celebrul „zid”. De această dată însă, întreaga producție era mult mai spectaculoasă, fiind un conglomerat de elemente artistice nemaîntâlnite în cadrul unei săli de spectacol, componenta multi-dimensională a show-ului devenind practic punctul definitoriu al noului „The Wall”. Turneul a avut un succes impresionant, astfel că Roger Waters a regândit întregul set-up al concertului special pentru spațiile în aer liber, pregătindu-se de un nou turneu mondial în cadrul căruia, anul acesta, a fost inclusă și România.

Noua structură a scenei, de două ori mai mare decât cea gândită pentru evenimentele indoor, permite amplasarea a numeroase instalații pirotehnice, precum și o serie de elemente de butaforie impresionante, un număr mare mascote construite la dimensiuni uriașe făcând parte din scenografia show-ului. Întregul zid va fi mai mare decât lungimea unui teren de fotbal, făcându-l imposibil de asamblat în cadrul oricărui alt loc de evenimente în aer liber din România, Piața Constituției fiind singura ce poate găzdui o astfel de producție.

Cei care nu vor să rateze șansa de a vedea cel mai spectaculos concert organizat vreodată în România își mai pot achiziționa bilete de pe www.myticket.ro, precum și din rețeaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu și Sala Palatului, la prețuri cuprinse între 135 și 950 de lei.

Inchide