România se promovează la Târgul Internațional de Turism cu Prințul Charles: „Transilvania este sângele meu!”. VIDEO

România se promovează la Târgul Internațional de Turism cu Prințul Charles: Transilvania este sângele meu!. VIDEO
Publicat: 07/11/2012, 10:23
Actualizat: 04/09/2019, 08:01

Una dintre rețetele de succes ale autorităților române în domeniul turistic pentru promovarea Transilvaniei și pentru a-i atrage în această zonă pe străini, mai ales pe cei englezi, este de a exploata la maxim legătura dintre Casa Regală Britanică și contele Dracula, scrie The Telegraph.

Până de curând, doar munții singuratici din zona Castelului Bran, casa celebrului Dracula, erau asociați cu legenda renumitului vampir. Despre renumitul Dracula se știe că se hrănea cu sângele victimelor, folosind și cele mai groaznice metode de tortură asupra inamicilor săi, scrie publicația britanică.

Jurnaliștii englezi susțin că Transilvania ar trebui, de asemenea, să se facă cunoscută drept casa spirituală a Prințului de Wales, apărătorul dreptății, care și-a făcut o faimă din pasiunea sa pentru grădinărit și arhitectură clasică, așa cum este prezentat de către reprezentanții Oficiului Național pentru Turism din România. Legăturile dintre Familia Regală britanică și Vlad Țepeș, domnitorul din secolul al al-XV-lea care a inspirat legenda vampirului Dracula, sunt exploatate la maximum pentru a-i ademeni și pe turiștii din țările Europei de Est. În acest sens, autoritățile române din domeniul turistic promovează Transilvania prin imaginea lui Dracula și a Casei Regale Britanice, prin diverse materiale promoționale oferite la Târgul Internațional de la Londra, deschis luni, 5 noiembrie.

Cu 7% mai mulți turiști britanici

Prințul Charles însuși apare chiar într-un videoclip folosit pentru promovarea Transilvaniei, a imaginii României și a lui Vlad Țepeș, cu care se pare că ar avea legături îndepărtate de rudenie. „Transilvania este sângele meu”, a glumit Prințul Charles, într-un interviu televizat difuzat anul trecut, mai arată jurnaliștii de la The Telegraph.

Videoclipul în care apare Prințul Charles, promovat și pe Youtube.com, dar și noi broșuri folosite de specialiștii români în turism, au reușit să crească cu 7% numărul turiștilor britanici, în prima parte a acestui an. Mass-media, dar și autoritățile române, au promovat foarte mult și vizita de Paște, din acest an, a Prințului Harry în România.

Maria Iordache, reprezentant al Oficiului Național de Turism din România, a declarat că 118.000 de turiști britanici au vizitat România în 2011.

„Numărul va fi cu mult mai mare în 2012. Doar în primul trimestru constatăm o creștere de 7% a turiștilor englezi, deși, tradițional, aceasta este o perioadă de liniște pentru britanicii dornici să călătorească. Creșterea va fi, cu siguranță, mai mare în perioada vară-toamnă”, a declarat Iordache pentru presa britanică.

Casa din Viscri a lui Charles, deschisă oaspeților

Potrivit „Alteței Regale”, cartea publicată în 1982 de către Sir Iain Moncreiffe, Prințul Charles este un strănepot de gradul 16 al lui Vlad al-III-lea. O altă legătură dintre Casa Regală Britanică și România este o nepoată a Reginei Victoria și a Prințului Albert, care s-a căsătorit cu Regele Ferdinand I, cel care a condus România după Primul Război Mondial.

Prințul Charles nu a făcut niciun secret din dragostea sa pentru România, călătorind aici destul de frecvent. În 2006, el a cumpărat o fermă în Viscri, un sat din Transilvania. Casa de aici a Alteței Sale este deschisă, periodic, vizitatorilor. Totodată, Prințul Charles este și cel care patronează organizația „Mihai Eminescu Trust”, care derulează proiecte de restaurare a patrimoniului cultural românesc. Până acum, prin proiectele acestei organizații au fost consolidate 180 de case medievale și mai multe biserici, mai scriu jurnaliștii britanici.

Despre domnitorul Vlad Țepeș se spune că ar fi ucis mai mult de 100.000 de războinici turci în luptele sale. The Telegraph menționează că legenda vampirului Dracula este inspirată din apetitul lui Țepeș pentru a mânca pâine înmuiată în sângele victimelor sale.

Castelul Bran din Transilvania, unde a locuit Vlad al-III-lea, este celebru în toată lumea și atrage anual sute de mii de turiști. Legăturile și povestea construită în jurul lui Dracula și a Casei Regale Britanice au reușit să îi impresioneze mai ales pe britanici, care și-au programat în număr foarte mare, în acest an, vacanțele în Transilvania.

Simon Press, reprezentant al World Travel Market, a declarat că „România are un mare potențial turistic. Este o țară frumoasă, cu peisaje minunate, dar și cu o cultură importantă”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului