ROMÂNII AU TALENT. Câștigătorii semifinalei 3 a ROMÂNII AU TALENT sunt: Ana Munteanu, Camelia Duță și dansatorii Alex și Andra

Publicat: 20/04/2013, 12:02
Actualizat: 30/07/2014, 14:22

ROMÂNII AU TALENT – cea de-a treia semifinală și-a ales aseară trei câștigători. Douăsprezece numere au luptat în cea de-a treia semifinală pentru a-și câștiga un loc în finala show-ului ROMÂNII AU TALENT din 10 mai a.c., acolo unde s-au calificat deja asistenta medicală cu voce de soprană Gabriela Arsene, mentalistul Vlad Grigorescu, moldoveanul Rotari Ghenadie, acordeonist, corul orădean Fiat LUX, adolescenta Diana Căldăraru și trupa de dans WhoGonStopUs.

La câteva minute după miezul nopții, publicul și jurații au decis cine sunt cei trei finaliști ai celui de-al treilea show LIVE transmis de ProTV – Ana Munteanu, Camelia Duță și cuplul de dansatori Alex și Andra.

În semifinala cu numărul 3 de laROMÂNII AU TALENT, transmisă live de Pro TV, s-au întrecut dansatori, cântăreți magicieni și acrobați. Publicul, pentru că lui îi aparține decizia, și-a putut vota favoritul trimițând un SMS la numărul 1276.

În faza semifinalelor, juriul are doar rol de arbitru alegând între concurenții clasați pe locurile 3 și 4 în preferințele publicului. Astfel, cei trei jurați decid care dintre aceștia va merge în finala competiției din 10 mai .


UPDATE 00.09. Cel care a avut cuvântul decisiv însă a fost Mihai Petre, care a ales cuplul de dansatori. Alex și Andra merg așadar în finalaROMÂNII AU TALENTdin 10 mai.

La 00.05, Andi Moisescu trebuie să decidă pe cine vrea în finalaROMÂNII AU TALENT. „E dificil să aleg între două prestații atât de diferite”, spune juratul înainte de a rosti numele celor doi dansatori – Alex și Andra. „Îi aleg pe cei care m-ar putea surprinde atunci când îi voi revedea”, a mai spus el. Andra a echilibrat balanța, pentru că votul ei a mers către Sorin Ursan.

La miezul nopții, jurații trebuie să aleagă între concurenții clasați pe locurile 3 și 4 în preferințele publicului. Sorin Ursan intră la baraj cu dansatorii Alex și Andra.

23.50 Încep emoțiile. Cu trei minute înainte de miezul nopții sunt chemați în scenă toți concurenții. PrezentatoriiROMÂNII AU TALENTanunță numele primilor patru clasați în opțiunile publicului. Doar doi dintre aceștia sunt calificați de drept în finală. Ana Munteanu este prima finalistă, iar Camelia Duță este cea de-a doua.

La ora 23.09, prezentatorii emisiunii Pavel Bartoș și Smiley anunță START VOT. Publicul își poate vota favoriții prin SMS la 1276. 40 de minute mai târziu VOTUL se oprește.

Ultimii intrați în semifinala 3ROMÂNII AU TALENTau fost gimnaștii de la Gimnis care au prezentat un număr de aerobic sincron. „Voi faceți performanță”, le-a spus Mihai Petre gimnaștilor.

La 22.52 e rândul Anei Munteanu să vină pe scena de la Buftea cu talentul ei special – de a desena în nisip. Artista a spus în câteva minute povestea unui cuplu – care trece de la copilărie la maturitate și apoi la senectute. La final, sub lucrarea ei în mișcare, artista a scris mesajul Dragostea rezistă, în timp ce jurații au aplaudat-o în picioare.

„Nu avem cuvinte, avem simțiri”,a spus Mihai Petre, care a felicitat-o pe artistă pentru talentul ei incredibil. „M-ai emoționat”, i-a mai spus juratul care i-a urat să ajungă în finalaROMÂNII AU TALENT.

„Am fost vrăjit de acest moment”, a precizat Andi Moisescu care a recunoscut că momentul oferit de Ana a fost unul „magic”.

A trecut de preselecții cu determinare și cu o poveste de viață emoționantă. Pasiunea pentru dans și sacrificiile făcute pentru a avea pantofi de step i-au făcut pe jurați să decidă că Duță Camelia merită o șansă în semifinalele de la ROMÂNII AU TALENT.

La 22.39, concurenta s-a bucurat de aplauzele publicului și de aprecierea juraților. „Ai reușit să ne arăți ce minunați putem fi noi, oamenii, când vrem”, i-a spus Cameliei Mihai Petre, care i-a urat să-l invite să o vadă într-un spectacol.

La 22.27 a intrat în scenă Adrian Aron, însoțit de chitara de care s-a acompaniat și la preselecțiileROMÂNII AU TALENT. Copilul nu a cântat singur, ci a fost acompaniat la clape de tatăl lui, militar întors din Afganistan.

Alexandru Minculescu și Andra Păcurar au ridicat publicul în picioare și l-au făcut pe Mihai Petre să le spună că au dansat minunat și că au făcut spectacol.

„Eu o să votez pentru că sunteți superbi”, le-a spus Andra concurenților, în vreme ce Andi Moisescu a mărturisit că niciodată nu a crezut că „muzica lăutărească poate fi atât de senzuală”. Cei doi campioni de dans sportiv au dansat latino pe muzică lăutărească. O alegere mai puțin obișnuită, apreciată de jurațiiROMÂNII AU TALENT.

Călin Marincaș a obținut un X în timpul prestației sale din semifinala 3 de laROMÂNII AU TALENT. Evoluția acestuia nu l-a impresionat pe Mihai Petre. „Trebuie să știi să ai măsură, iar uneori tu dai cu bățul în baltă. Treci de o limită după care ceea ce faci devine penibil”, i-a spus juratul, în vreme ce Andi Moisescu i-a prezis lui Marincaș un viitor în dublajul desenelor animate.

Simply That Crew au umplut scena și au făcut-o pe Andra să le cânte refrenul, adaptat, I-am văzut / Mi-au plăcut / Ce rămâne de făcut? Jurații i-au creditat cu șanse în finală pe cei trei adepți ai stilului popping dance.

Magia a fost prezentă și în semifinala 3 de laROMÂNII AU TALENTprin prestația orădeanului Andrei Crăciun. „Ori are talent, ori are niște abilități ieșite din comun, iar asta o să vedem la numărarea voturilor”, a spus amuzat la finalul num[rului juratul Andi Moisescu.

De la 21.22 scena îi aparține lui Sorin Ursan, bărbatul care a impresionat publicul cu vocea lui și l-a ridicat pe Andi Moisescu de pe scaunul de jurat laROMÂNII AU TALENT.

În timp cea cântat aria La Dona e mobile din Rigoletto de Giuseppe Verdi a modelat, în plastelină, capul lui Verdi. „Ai o voce super”, i-a spus concurentului și Mihai Petre: „Ești minunat, iar contrastele astea îmi plac la nebunie”.

UPDATE 21.03 Acrobații din trupa Corina, care evoluează la bară rusă, sunt cei care i-au tăiat răsuflarea Andrei la preselecții. „Nu e numai un număr de talent”, a spus Mihai Petre după ce a urmărit evoluția acrobaților care sunt o familie. Cei patru artiști au povestit că, pentru a participa la semifinalaROMÂNII AU TALENT, și-au întrerupt un angajament pe care îl aveau în Anglia.

„Asta numesc eu talent natural din popor. Sper ca sufletul românilor să fie răscolit și s-o văd în finală”, a spus Mihai Petre despre Cornelia Tihon. Concurenta de 24 de ani de laROMÂNII AU TALENTa cântat pe rând la mai multe instrumente de suflat: cimpoi, fluier și saxofon. Repertoriul a fost diferit, la fel și vestimentația – care s-a dovedit a fi versatilă. „Ai reușit să-ți pui toate atuurile în valoare”, a felicitat-o Andi Moisescu, în vreme ce Andra i-a admirat ambiția și dorința de a învăța să cânte la diferite instrumente, precum saxofonul.

Concurenta a mărturisit în fața juraților că saxofonul nu îi este familiar, ea începând să cânte la el de curând – „în urmă cu două luni”.

H2O deschid seara celei de-a treia semifinale. „Au o formulă chimică demnă de-o finală”, a spus Mihai Petre despre dansatorii care au intrat pe scenă la 20.42. Juratul, ca și Andra, a evidențiat-o în special pe Meea, adolescenta „care ține gașca unită”. Acesta a fost momentul în care Andi Moisescu a făcut o recomandare: „mie mi-au plăcut în totalitate, așa că recomad să consumați H2O, minimum 2 litri pe zi”.


Mai jos, lista concurenților care vor demonstra în această seară că pot trece proba talentului.

Trupa Corinaacrobații bară rusă. „Pentru noi participarea laROMÂNII AU TALENTeste o nouă provocare”, au mărturisit sportivii după ce au depășit etapa preselecțiilor. „Dacă vom câștiga premiul cel mare, am vrea să deschidem un circ în România. Astfel am continua să avem această viață frumoasă și am rămâne aproape de familia și de prietenii noștri”, spun acrobații.

H2O luptă pentru un loc în finală. Înființată în anul 2008, trupa și-a făcut debutul la concursul „Nymphea Dance”, la secția dans coregrafic/hip hop. „Am vrut să arătăm tuturor că hip hop-ul nu e ce alții credeau și susțineau sus și tare”, povestesc dansatorii, aflați acum în semifinală laROMÂNII AU TALENT. „Este o oportunitate prin care putem arăta lumii întregi o cultură vastă care a fost de mulți uitată și nebăgată în seamă. Vrem să reînviem în sufletul tuturor dansatorilor de break și b-boying adevărata cultură hip-hop”, mai spun dansatorii.

Pentru Sorin Ursan, „participarea la show-ulROMÂNII AU TALENTînseamnă șansa de a fi cunoscut și de a putea face ceva unic în artă”. Bărbatul în vârstă de 40 de ani, care în etapa preselecțiilor a uimit juriul cu vocea lui puternică, crede că ar putea câștiga marele premiul pus în joc laROMÂNII AU TALENT.

Dacă va câștiga vrea să investească în autodezvoltarea lui artistică, dar și să își ajute fiica, bolnavă.

Andrei Crăciun este magicianul acestei semifinaleROMÂNII AU TALENT. Susține că s-a molipsit cu acest microb în primii ani de școală când și-a văzut un coleg făcând un truc în fața clasei. „Magia m-a făcut să îmi depășesc multe bariere și mi-a oferit încredere în mine”, susține concurentul.

În fața celor trei jurați, și a publicului, evoluează și un cuplu de dansatori – Minculescu Alexandru și Păcurar Andra: „Pentru noi,ROMÂNII AU TALENTînseamnă o nouă șasnă de a câștiga experiență și, de ce nu, un premiu”, susțin la unison cei doi.

Adrian Aron este băiatul de 14 ani care a cântat în onoarea tatălui său, militar pe frontul din Afganistan. „Talentul l-am moștenit de la mama, dar și de la tata, care cântă și el de mic. Melodia pe care am cântat-o la preselecții este compusă de el”, a povestit Adrian.

„Tata a fost o inspirație pentru mine deoarece cântă la mai multe instrumente și voce, însă nu a studiat muzica. De aceea, momentul în care i-am cântat la chitară și mi-a spus > nu-l voi uita niciodată”, a spus copilul care a emoționat la preselecții juriulROMÂNII AU TALENTcu povestea lui.

Cornelia Tihon are 24 de ani și spune că pasiunea pentru muzică este o moștenire de familie. „Tatăl meu a fost cel care mi-a transmis această dragoste. Deși lucra în învățământ ca profesor de istorie și limba română, avea o slăbiciune pentru saxofon. De la el am luat și primele lecții de muzică, încă de la trei ani”, susține concurenta.

Pentru un loc în finală laROMÂNII AU TALENTluptă și trupa Simply That Crew, a cărei deviză este „Dansul se dansează, nu se execută!”. Cei trei și-au fixat un obiectiv: să așeze „România pe harta talentelor mondiale la dans”.

Pentru sportivii din Gimnis, rețeta succesului are câteva ingrediente – multe ore de antrenament, hotărâre, dârzenie și sacrificiu. În această seară vor să câștige votul publicului laROMÂNII AU TALENT.

Ana Munteanu este tânăra care „desenează cu nisip”. „Arta e tot ce am. Nimic mai mult, nimic mai puțin. Fară artă nu există sens, nu doar în viața mea, dar și în univers. Totul e artă, de la cel mai mic atom al corpului nostru pâna la nebuloasele cerești, totul e arta, dar mai depinde din ce unghi privești.”

Spune că așa și-a găsit motivația pentru a participa laROMÂNII AU TALENT: „pentru a arăta spectatorilor frumusețea artei și că ceea ce la prima vedere pare o joacă de copii, o joacă în nisip, poate deveni artă”.

Călin Marincaș a adunat zâmbete, dar și aplauze la preselecții, dar a ajuns în semifinală laROMÂNII AU TALENT. „După ce voi fi dat pe sticlă, lumea mea se va schimba radical”, spune concurentul. „Unii o să mă iubească, alții mă vor disprețui. Nu contează, eu am să îi iubesc pe toți”, pune artistul punctul pe „i”.

A trecut de preselecții cu determinare și o umbrelă. Pasiunea pentru dans și sacrificiile făcute pentru a avea pantofi de step i-au făcut pe jurați să decidă că Duță Camelia merită o șansă în semifinalele de laROMÂNII AU TALENT.

Premiul cel mare la ROMÂNII AU TALENT, în valoare de 120.000 de euro, este acordat de Cosmote.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Legea care se va aplica în toată România. Ordin de la UE. Toți românii au...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Motivul pentru care Erika Isac s-a ras în cap! Fanii au criticat-o dur: ”Ce nu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Cum s-a transformat prietenia dintre I.G. Duca și Constantin Stere într-o relație dușmănoasă?