ROMÂNII AU TALENT, SEZONUL 3. Cine sunt concurenții care merg în finala ROMÂNII AU TALENT

Publicat: 13/04/2013, 10:59
Actualizat: 29/07/2014, 18:01

Doar trei numere din cele 12 care au fost prezentate în cea de-a doua semifinală live a show-ului ROMÂNII AU TALENT, sezonul 3, au convins juriul și publicul că merită să ajungă în finala competiției din 10 mai., acolo unde s-au calificat deja asistenta medicală cu voce de soprană Gabriela Arsene, mentalistul Vlad Grigorescu și moldoveanul Rotari Ghenadie, acordeonist. Astfel, un cor Fiat LUX, o cântăreață – Diana Căldăraru și o trupă de dansatori – WhoGonStopUs au trecut vineri noapte proba talentului.

În semifinala cu numărul 2 de laROMÂNII AU TALENT, transmisă live de Pro TV, s-au întrecut dansatori, cântăreți, acrobați, instructori de fitness, magicieni și pictori. Publicul, pentru că lui i-a aparținut decizia, și-a putut vota favoritul trimițând un SMS la numărul 1276.

În faza semifinalelor, juriul are doar rol de arbitru, alegând între concurenții clasați pe locurile 3 și 4 în preferințele publicului. Astfel, cei trei jurați decid care dintre aceștia va merge în finala competiției din 10 mai .


ROMÂNII AU TALENT SEMIFINALA 2 SEZONUL 3 LIVE:

A doua semifinală a show-ului de talente a debutat cu o schimbare de look a Andrei. Jurata a coborât în platou cu o rochie scurtă albă, din dantelă brodată, cu părul îndreptat și cu breton, spre încântarea celor prezenți. A fost prima surpriză de care au avut parte românii care au urmărit defilarea talentelor pe scena de la Buftea – 12 la număr, fiecare încercând să-și câștige locul în finala competiției din 10 mai.

Prima trupă care a spart gheața și s-a prezentat în fața juraților a fost Amadance, care îmbină dansul cu vioara. „Prestația voastră a fost ca un meci de Liga Campionilor, concentrat în două minute și jumătate”, le-a spus concurenților Andi Moisescu.

A venit apoi rândul Dianei Căldăraru, artista de 14 ani care a mizat pe vocea și talentul ei la pian pentru a convinge publicul că își merită locul în finala competiției de talente, programată pentru 10 mai.

„Când am împlinit 2 ani, părinții și-au dat seama că am ureche muzicală pentru că începusem să fredonez în casă tot ce auzeam la radio. Mai târziu, pe la 3 ani, o cunoștință de-a mamei m-a ajutat să învăț cantecele pentru copii. Am făcut și o înregistrare la un studio local cu melodia ,,În ogradă”, povestește concurenta care a ales să interpreteze o piesă sensibilă acompaniindu-se la pian.

„Cânți cu lejeritate și cu plăcere”, i-a spus micii artiste Andra, în vreme ce Mihai Petre i-a apreciat „autenticitatea interpretării”.

Cerere în căsătorie la ROMÂNII AU TALENT

Pentru un loc în finală a luptat și George Gache, FunBoy Magic, care a mizat pe un element surpriză. Dar nu pentru juriu, ci pentru prietena sa. La finalul prestației – susținută cu versuri -, magicianul și-a invitat pe scenă iubita, aflată în gradene, și a cerut-o în căsătorie. „Dragostea e cea mai puternică magie”, a spus Smiley, în vreme ce Pavel Bartoș l-a încurajat pe magician: „Ai câștigat votul publicului”.

Concurentul a mai câștigat ceva – un DA, din partea iubitei sale. „Probabil cel mai important DA din viața ta”, a punctat Mihai Petre. Juratul însă nu a apreciat și numărul prezentat de Gache în semifinală. „Ai fost mai bun la preselecții”, aceeași opinie fiind împărtășită și de Andra.

George Gache a avut primul contact cu magia pe internet, unde a urmărit filmulețe cu David Blaine. Ulterior, povestește el, a întâlnit un magician în devenire, care i-a arătat câteva numere la care a deprins secretele. „Acela a fost momentul în care am realizat că nimic nu este magic și imposibil și am început să caut răspunsuri și diverse numere pe internet. Testarea numerelor o realizam pe prieteni, rude, și ulterior pe persoane necunoscute, prin localurile unde petreceam la karaoke, în timpul liber”.

„Ne doream să ajungem la emisiunea «Românii au talent» și uite că am ajuns. Puțini știu că pentru a ne atinge scopul de a fi campioni ai dansului sportiv avem nevoie de multe antrenamente și totodată e necesar să mergem la concursuri. Din păcate, părinții noștri nu dispun întotdeauna de mijloace financiare pentru ca noi să participăm la toate concursurile organizate”, spun puștii plini de energie Ionela Țăruș și Mihai Ungureanu.

În semifinală, micii dansatori i-au încântat pe jurați cu dansul lor, dar și cu energia care-i caracterizează. Înainte de a afla opiniile juraților, dansatorii au primit câte un urs uriaș de pluș fiecare din partea lui Smiley și Pavel Bartoș.

„Faceți spectacol”, le-a spus juratul de care se temeau cel mai mult, Mihai Petre.

Spectacol a oferit și Laura Cupșa, a cărei mobilitate este uluitoare. Și ea luptă pentru un loc în finala „Românii au talent”.

Concurenta are 22 de ani, este din Baia Mare și face gimnastică de la 4, când a fost descoperită de o antrenoare la gradiniță. În 2009 a câștigat titlul de campioană europeană la fitness, iar un an mai târziu a devenit campioană mondială absolută. Anul trecut și-a rupt un ligament la genunchiul drept, ceea ce a dus la ratarea mondialelor de fitness.

Numărul pe care sportiva l-a prezentat în semifinală nu a fost însă pe placul lui Mihai Petre: „Mi-ar fi plăcut ca numărul tău să aibă o poveste, să fie coerent. Să văd ce spune autorul, nu câte flotări poți să faci”, i-a spus juratul.

Pe cine votează Andra

Surorile Francesca și Andreea Ilie au luptat pentru un loc în finala din 10 mai. Arma lor? Vocile.

„M-am îndrăgostit de voi, din nou”, le-a spus Petre surorilor, în timp ce Andra a anunțat că le vota pentru că locul lor este în finală. „Momentul vostru este special”, a punctat și Andi Moisescu.

Pentru un loc în finală a luptat și Andrei Pavel, un pictor mai puțin obișnuit – lucrările lui sunt strălucitoare la propriu, și asta pentru că artistul apelează la glitter pentru a adăuga tușa finală.

Pavel desenează de când se știe – „în pauze la școală, acasă, după ce îmi faceam temele sau când mă plictiseam, chiar și la liceu, în timpul orelor”.

Mai târziu a trecut la tatuaje, făcute unor prieteni. În 2004, în paralel cu pasiunea lui pentru desen, și-a descoperit noi talente – de a compune piese instrumentale și de a scrie poezii. În 2005 a și publicat o carte. Anul acesta, Andrei a ajuns deja la al șaptelea volum de poezii.

În semifinală, Pavel a lucrat la patru șevalete și a realizat silueta unui dansator de break dance. Unul strălucitor, pentru că artistul nu a renunțat la glitterul cu care și-a presărat „lucrarea”.

Trupa XTREME a oferit un spectacol la înălțime oferind acrobații la bară, cu umbrele suspendate și cercuri în a doua semifinală. Numărul lor a fost apreciat de jurați.

La preselecții, exercițiul lor cu sfori – inspirat din lumea circului – a fost realizat atât de bine încât a părut „o joacă”, potrivit lui Mihai Petre. „Cel puțin în semifinală vreau să vă văd”, le-a spus atunci Andra tinerilor care au evoluat în semifinala a doua.

Herskovics Ervin este concurentul care a adus beatboxul în semifinala a doua. Are 23 de ani și este originar din Satu Mare.

Susține că a moștenit talentul de la tatăl lui, care a fost baterist. Tot ceea ce știe a învățat singur, pentru că nu a urmat o școală cu profil muzical. Beatbox face de șase ani și atacă orice gen – de la hip hop până la house, jazz, blues, dubstep, reggae sau clasică.

Dacă la preselecțiile Românii au talent a imitat patru instrumente concomitent, în faza următoare a show-ului Ervin a plusat trecând la nivelul următor: cinci instrumente.

Ei au ridicat juriul în picioare: „Ați fost momentul perfect”

În fața celor trei jurați, Andi Moisescu, Andra și Mihai Petre, a evoluat și Nic Mihale, magicianul cu CD-uri care a făcut show la preselecții. Are 22 de ani, este din București și spune despre sine că a ieșit în evidență încă din prima clipă de viață: Eram cel mai mare nou născut din spital, aveam 55 de cm și 4 kilograme”.

Pasionat de magie a devenit privind astfel de numere la televizor și ulterior a căutat să învețe și să afle cât mai multe, de oriunde. În semifinală numărul pe care l-a prezentat Nic l-a făcut pe Andi Moisescu să spună „Bravo”.

Susținere de la jurați și voturi de la public a vrut și trupa de dans WhoGonStopUs.

„ROMÂNII AU TALENTeste o șansă inedită și un pas important în viața și cariera fiecăruia dintre noi, este șansa pe care o cerem și o avem de a demonstra de ce suntem în stare, de a demonstra că iubim dansul, iubim arta, iubim spectacolul”, susțin dansatorii care au reușit să ridice cu prestația lor juriul de pe scaune.

„A fost momentul de dans perfect”, a spus Andi Moisescu precizând că „i-a trecut” la favoriți. Imperativ a fost și Mihai Petre: „Trebuie să fiți în finală. Avem nevoie de numere de calitate acolo. Sunteți buni individual, iar dansatorii care sunt buni individual știu să creeze echipă”, le-a spus juratul.

În fața celor trei jurați, Andi Moisescu, Andra și Mihai Petre, a evoluat și corul „Fiat Lux”, ultimii din semifinala a doua. Grupul din Oradea, înființat în 2005, este format din 25 de tineri cu vârste cuprinse între 13 și 22 de ani. „Fiat Lux” înseamnă în traducere din limba latină „Să fie lumină”.

Prestația orădenilor i-a făcut pe jurați să se ridice și să-i aplaude în picioare. „Trebuie din nou să fac apel la public. Votați-i și pe ei să ajungă în finală”, a spus în aplauzele sălii Mihai Petre. Pentru ajungerea lor în finală a militat și Andra, în vreme ce Andi Moisescu i-a felicitat spunând că acum a înțeles pe deplin sensul expresiei: Niciodată să nu spui niciodată.

Momentul deciziilor

La 23.07, după ultima prestație, Pavel Bartoș anunță START VOT. Astfel, publicul și-a putut vota favoritul sau favoriții trimițând SMS cu numele acestuia / acestora la 1276. 40 de minute mai târziu prezentatorii show-ului de talente rostesc formula STOP VOT și invită în scenă semifinaliștii.

La 23.58 Pavel Bartoș a anunțat numele primul finalist: corul Fiat LUX. Un minut mai târziu Smiley spune numele Dianei Căldăraru. Adolescenta de 14 ani merge în finala din 10 mai.

La miezul nopții, prezentatorii show-ului strigă la unison numele concurenților aflați la baraj. Prima strigare – WhoGonStopUs, a doua – Ionela și Mihai, cei doi mici dansatori. Alegerea e la jurați. Primul vot, al lui Andi Moisescu, merge la trupa WhoGoStopUs. La fel și votul lui Mihai, care a ales „cu rațiunea, nu cu inima”, după cum a declarat.

Astfel, Fiat LUX, Diana Căldăraru și WhoGonStopUs sunt concurenții care trec în faza finală a show-ului de talente transmis de ProTV.

Premiul cel mare de 120.000 de euro de laROMÂNII AU TALENTeste acordat de COSMOTE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Capcana legată de BANII DE PENSIE. Abia acum s-a aflat ce se poate întâmpla
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?