ROMÂNII AU TALENT, SEZONUL 4. Cine sunt concurenții care au convins juriul că merită să meargă în SEMIFINALA show-ului

Publicat: 14/03/2014, 23:11
Actualizat: 01/07/2016, 20:23

O nouă rundă de concurenți pretendenți la titlul de cel mai talentat român și la marele premiu în valoare de 120.000 de euro a urcat pe scena de la ROMÂNII AU TALENT, SEZONUL 4.

De pe băncile școlii sau bine trecuți de prima tinerețe, concurenți cu arta în sânge sau, dimpotrivă, fără simțul ridicolului și-au arătat talentul în fața spectatorilor, dar și a telespectatorilor. În cea de-a cincea ediție a show-ului ROMÂNII AU TALENT, SEZONUL 4, s-a dansat din buric, din șolduri și chiar din fese, flăcări și artificii au strălucit pe scenă, au zburat sticle, papagali și biciclete prin aer, iar show-ul a fost unul complet.

Cei doi prezentatori ai show-ului Smiley și Bartoș s-au întrecut și ei. Savarine, sarmale, cârnați, varză a la Cluj și alte bunătăți tradiționale românești, toate s-au regăsit în „meniul” întrecerilor pus la cale de către cei doi „șefi”. Cum nu s-au putut descurca singuri cu atâta belșug, prezentatorii au chemat toata echipa în ajutor. „E prima ta mâncare chinezească – varza a la Cluj”, a remarcat Bartoș atunci când Andra a ajuns să mănânce cu bețișoarele din platoul plin ochi.

Seara au deschis-o toboșarii din trupa Concordia, care au impresionat atât cu talentul lor indiscutabil, cât și cu povestea emoționantă de viață pe care o împart. „A sunat foarte bine, a fost fără greșeală”, i-a felicitat Mihai, iar Andi a concluzionat: „Din punctul meu de vedere, aveți ritmul în sânge”. Toboșarii Concordia merg mai departe în show-ul ROMÂNII AU TALENT cu trei de DA.

Baieții de la MCA Dancers, cu tot cu solistul George Rusu, fan declarat al lui Connect-R, au încercat să reproducă un moment al artistului, însă rezultatul n-a fost deloc apreciat de către cei trei jurați: Andra, Mihai Petre și Andi Moisescu. Trupa a părăsit competiția cu trei de NU.

„În România, și babele au talent” – acesta este motto-ul Lenuței Taune, concurenta de 81 de ani pregătită să arate că se simte ca acasă pe scenă, în fața întregii țări. Doamna și-a pregătit singură costumul și a venit să le prezinte juraților un monolog.

„Mi-a plăcut energia, doamne ajută să fiu și eu așa la 80 de ani”, a exclamat Andra.

„Ar trebui să o aplaudăm pe doamnă pentru această performanță”, a punctat Andi Moisescu. Cum era de așteptat, monologurile nu reprezintă numerele favorite ale lui Mihai Petre, iar juratul votează prestația Lenuței cu un NU.

Cu toate astea, concurenta merge mai departe în show-ul ROMÂNII AU TALENT cu doi de DA.

În cazul Galinei Burduja, juriul i-a apreciat simțul artistic și abilitatea de a realiza sculpturi în alimente precum pepenele și dovleacul, iar concluzia a fost: „Rezultatul final e mai spectaculos decât procesul”. Galina a primit trei de „Nu” și s-a oprit în faza preselecțiilor ROMÂNII AU TALENT, spre marea sa dezamăgire.

Cu Lilian Cărăuș drept coregraf și într-o formulă sudata de zece ani de zile, trupa de dans Space din Chișinău a oferit o reprezentație „intergalactică”. „Surpriza mea a fost să îl vad și pe Mircea, preferatul meu de anul trecut”, a punctat Andra apariția finalistului din sezonul trecut, Mircea Palamari.

„Îmi place ceea ce dansați, îmi pare bine că ați venit”, i-a felicitat Mihai Petre, așa că „spațialii” merg mai departe în concurs.

Diferența de vârstă și de înălțime dintre Victor și Ecaterina, cei doi acrobați moldoveni, n-a contat nicio secundă în fața publicului de la ROMÂNII AU TALENT. Nici măcar faptul că și-au pregătit numărul timp de numai două săptămâni nu i-a impiedicat să smulgă ropote de aplauze și aprecieri din partea juriului.

Andi a laudat-o pe Ecaterina pentru „maturitatea ei”, iar Mihai Petre i-a catalogat pe cei doi drept perechea ideală, în care „baiatul își pune în valoare partenera, iar ea strălucește”. Cu trei de DA, Victor și Ecaterina se vor întoarce pe scenă în următoarea etapă.

Valeria Cociug și-a pus toată pasiunea în dansul sau spaniol, Andreas Ferentz a rezolvat enigma cubului Rubik cu picioarele, iar balerinele din trupa „Inspirație” s-au mișcat cu grație la ROMÂNII AU TALENT, așa că toate cele trei numere au primit un mare DA din partea juraților.

Uriașul Valahu”, campionul la skandenberg, a venit la ROMÂNII AU TALENT să își încerce norocul în lumea spectacolului. Însoțit de un partener jumătate cât el, „Adevăratul Valahu””, și cu glumele la purtător, sportivul s-a luat la trântă și l-a făcut pe Mihai Petre să exclame: „Ce a fost cu numărul ăsta. Chiar ați dat în mintea copiilor?”.

„Eu am dat în mintea copiilor, iar el e frustrat că e mai pitic decât prevede legea”, a venit răspunsul lui Valahu”.

„Dacă aș fi în locul tău, aș încerca să construiesc un moment de stand-up comedy”, l-a sfatuit Andi pe sportiv, care nu a fost trecut mai departe în show-ul ROMÂNII AU TALENT de juriu.

Însoțit de șoriceii „Căpșunică”, „Leușten” și „Parfumel”, dar și de papagalul său, flasnetarul Vasile Enișor i-a distrat pe cei trei jurați cu biletele alese de către simpaticele animăluțe. „Iată că zodierul vieții te descrie ca o persoană născută cu un talent al dansului”, a fost caracterizat la fix Mihai Petre, însă ghicitoarea n-a fost suficientă ca să-l treacă în următoarea etapa pe Vasile, care s-a oprit în etapa preselecțiilor.

„Demult nu mi-au mai transpirat așa mâinile simt un gol în stomac de emoția pe care mi-ați transmis-o”, i-a mărturisit Andra Raisei Anischievici, fostă solistă la Opera din Timișoara care a reușit să dea fiori întregii audiențe cu vocea sa extraordinară.
„Nu cred că ați venit să vă confirmăm ceva ce știți foarte bine, că aveți un mare talent”, i-a spus Andi, iar cei trei de „Da” din partea juriului au fost primiți cu ochii înlăcrimați de către soprană.

Cel mai dulce număr l-a prezentat aseară, fără îndoială, Cornel Șchiopu, concurentul care a băut din prima un litru și jumătate de miere în cincisprezece secunde, nu inainte de a-i servi pe jurați cu câte un pahar. „Mi se pare o trăznaie maximă chestia asta, mă roade să te vad înghițind litri de miere”, i-a spus Mihai Petre, „a fost original, de la mine ai DA azi! Cu toate acestea, Andi și Andra nu au vrut să dea curs unei alte „plăceri vinovate” a lui Mihai, așa că l-au trimis acasă pe Cornel cu doi de NU.

A cântat la țambal, dar toată lumea a auzit acorduri de pian – așa s-a remarcat Ionel Stânga, muzicantul de patruzeci de ani, la ROMÂNII AU TALENT. Crescut într-o familie în care muzica a curs prin vene, concurentul a mărturisit că a studiat o viață întreagă ca să obțină de la instrumentul lăutăresc sunetele pianului. „Îl stăpâniți exceptional”, l-a felicitat Andi pe „maestru”, iar Mihai Petre a adăugat: „M-ați vrăjit”. Astfel, Ionel a trecut mai departe în competiție cu trei de DA din partea juriului.

Sticle zburătoare, artificii și sunetul tobelor pe fundal – astfel și-a conturat Petruț Adrian momentul de flair-bartending „plin de energie”, după cum l-a laudat Mihai Petre, iar concurentul a trecut în etapa următoare de la ROMÂNII AU TALENT cu trei de Da.

„Tom Jones de România”, după cum i-a spus Andra lui Mihnea Niculescu, a primit ropote de aplauze pentru vocea sa extraordinară și s-a ales cu o sală plină de admiratoare, vorba lui Andi. Mihnea a fost răsplatit cu DA la unison din partea juriului și a trecut în următoarea etapă.

Nicio acrobație pe bicicletă n-a părut prea grea când a fost dusă la capăt de către Christof Baier. Tânărul a sărit peste tot felul de obstacole, inclusiv peste prietenul său, s-a învârtit într-o roata și a smuls exclamații de admirație din partea spectatorilor. „Ești bun!”, l-a felicitat Mihai, iar Christof își va continua drumul în competiția talentelor.

Sebastian Vornicu a reușit performanța de a-i aduce pe aceeași scenă pe Loredana și pe Fuego. Modul în care a făcut-o a fost, însă, unul care a stârnit hohote de râs. „Jumătate femeie, jumătate bărbat – așa a venit Sebastian costumat la ROMÂNII AU TALENT. După ce efectul surprizei inițiale s-a dus, juriul a decretat: „A fost de-a dreptul jenant momentul tău”, i-a spus Mihai lui Sebastian care nu a cântat deloc bine. Concurentul nu va merge mai departe în concuresul ROMÂNII AU TALENT.

Porumbei, papagali, flacări și numere periculoase, toate au pălit în fata celor trei asistente sexy pe care iluzionistul Cezar Bălășoiu le-a făcut să apară ca prin minune în timpul reprezentației sale. „M-am bucurat ca un copil”, i-a spus Mihai Petre, înainte ca juriul să îl răsplătească pe magician cu trei de DA.

Autoproclamat „papa ortodox care nu exista încă” și „regele invențiilor”, „Majestatea Sa”, Alexandru Tiproc, a revenit pe scena talentelor cu o invenție nou – nouță, la fel de entuziasmat ca și anul trecut. Cu ajutorul „preotului – robot” și cu verighetele pregătite, concurentul a găsit o domnișoară voluntară cu care să se „cunune” în direct, ca să arate că „preotul” este funcțional.”Mergeti cu Dumnezeu înainte”, i-a urat Andi, după ce juriul l-a trimis direct acasă pe domnul amator de căsătorii.

„Big Dimma Band”, adică trupa Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, au umplut scena de la ROMÂNII AU TALENT și la propriu, și la figurat, cu vocile lor superbe, acompaniate de viori, contrabas și chitări. „Inevitabil va fi bine”, „Dincolo de cuvinte” și „Read all about it” sunt câteva dintre hit-urile pe care le-au interpretat artiștii și pentru care au primit aplauze în picioare din partea întregii săli. „Sunteți super – talentați”, i-a felicitat Mihai, iar Big Dimma Band va reveni în competiția talentelor în următoarea etapă.

Desi are numai 16 ani, Gabriel Bucur, elev la Seminarul Teologic din Brăila, a reușit să impresioneze pe toată lumea cu vocea sa de tenor. „La asta nu mă așteptam”, a fost reacția lui Smiley, și se pare că surpriza a plăcut și juriului, care i-au răsplătit talentul băiatului cu trei de DA.

Ana Crăciun s-a hotărât să își încerce norocul din nou la ROMÂNII AU TALENT tot cu o melodie indiană, dar cu o vestimentație mai puțin transparentă față de cea de care s-a legat Mihai Petre anul trecut. Doamna Crăciun a cântat în stilul favorit „Vara nu dorm”, „Am un baiețel” și chiar o melodie de-a Andrei, doar, doar va trece mai departe, însa nu i-a covins nici în acest an pe jurați de potențialul său.

Lupta, samba și dansul pe ritmul tobelor s-au regăsit în numărul prezentat de trupa „Capoeira Brasil”, care nu l-a impresionat pe Mihai Petre, însă i-a convins pe Andra și pe Andi că merită să meargă mai departe în show-ul ROMÂNII AU TALENT.

Ansamblul Cervona Kalena din Negostina a venit la ROMÂNII AU TALENT cu un dans specific ucrainean, apreciat la unsion de către jurați. „Am avut impresia că mă uit la niște păpușele care danseză”, le-a spus Andra, iar grupul a trecut mai departe cu trei răspunsuri pozitive.

„Sunt puține lucruri pe lumea asta care pot întrece în senzualitate o femeie care cântă la saxofon, și dacă femeia cântă bine, pariul e câștigat din start”, a concluzionat Andi după ce Iana, concurenta din Republica Moldova, și-a terminat numărul muzical. „Mai că-mi vine să încep să dansez și tu să mă jurizezi pe mine”, a felicitat-o și Mihai, iar cei trei de DA primiți din partea juriului au trimis-o pe moldoveancă direct în etapa următoare la ROMÂNII AU TALENT.

Acțiune la puterea a treia au prezentat puștii de la Real Action în ritm de dans. Freestyle-ul și streetdance-ul le-a ieșit de minune baieților aranjați la cămașă și papion, apreciați inclusiv pentru vestimentația „cool” adoptată. „Sunteți o echipă în adevăratul sens al cuvântului”, i-a felicitat Mihai Petre pe concurenți și pe coregraf, iar trupa Real Action a trecut mai departe la ROMÂNII AU TALENT.

Fără să îi dea soțului de știre și lesne de înțeles din ce motiv, Kennya a prezentat pe scena de la ROMÂNII AU TALENT un dans oriental care a „luat ochii” la propriu întregii suflări masculine.

Cu cei doi ochi albaștri pictați pe fese, concurenta a făcut show de zile mari, ba chiar i-a distras atât de tare atenția lui Smiley încât acesta și-a vărsat paharul cu apă pe el. Rezultatul a fost pe măsura numărului: Kennya merge mai departe cu trei de DA.

Mesajul emoționant transmis prin intermediul mâinilor de catre membrii Teatrului de păpuși Guguta din Chișinău au cucerit atât juriul, cât și publicul. „Iată ce pot face zece mâini dibace”, a concluzionat Andi, iar Teatrul Guguta a primit DA la unison din partea juraților.

Emoțiile, curajul, ambiția și talentul își dau din nou întâlnire săptămâna viitoare, într-o nouă rundă de audiții ale show-ului ROMÂNII AU TALENT, vineri, 21 martie, de la 20:30, la Pro Tv.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Cum transformi Dacia Duster în rulotă cu bani puțini - GALERIE FOTO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?