Românii spun PAS, iar străinii PROFITĂ. Hotelul de Gheață de la Bâlea, ocupat de AMERICANI și ENGLEZI, de Crăciun

Redactor:
Corespondenti
Crăciun la hotelul de gheață de la Bâlea Lac. Turiști americani și englezi. Vezi ce surprize îi așteaptă în acest an

Cina de Crăciun l-a fost servită turiștilor veniți din SUA și Marea Britanie pe platouri de gheață, iar scaunele și mesele sunt tot din gheață, a declarat, marți, corespondentului Mediafax, reprezentantul Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac, Andrei Todăraș.

„Avem un Ice Dinner servit pe platouri de gheață în restaurantul nostru de gheață, Ferdinand I, unde avem scaune de gheață și mese din gheață, din Lacul Bâlea. Turiștii pe care îi avem de Crăciun la Hotelul de Gheață sunt englezi și americani, care sunt foarte deschiși la astfel de idei”, a spus Todăraș.

Hotelul construit în întregime din gheață va fi ocupat și de Revelion. Camerele s-au vândut încă din vară pentru grupuri care vor veni din Anglia.

„Este totul plin. De revelion e totul vândut din vară. Mare parte sunt tot englezi. Turiștii primesc de Crăciun bucate din bucătăria internațională. Sunt două meniuri: unul vegetarian și unul cu carne”, a mai spus Andrei Todăraș.

Americani și englezi, turiștii care au ocupat Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, de Crăciun

Meniul în restarantul Ferdinand I costă 250 de lei, iar pentru o cameră de două persoane în hotelul construit din gheață, turiștii plătesc 100 de euro.

La Hotelul de la Bâlea Lac se poate ajunge doar cu telecabina, Transfăgărășanul fiind închis traficului rutier până la vară.

Temperaturile maxime la Bâlea Lac nu trec de minus zece grade în această perioadă.

Hotelul de la Bâlea Lac este dedicat în acest an Centenarului. Camerele sunt denumite după principalele atracții turistice din Munții Făgăraș, iar tema aleasă este „Frozen Love”.

Primul hotel de gheață din România a fost realizat în 2006, la Bâlea Lac. Construcțiile de gheață inedite de la Bâlea rezistă timp de trei luni pe an. Aici vin anual, sute de turiști străini, îndeosebi vest-europeni, dar și alte sute de români, dornici de experiențe extreme.

Foto: Turnul Sfatului/ Facebook

Inchide