Românul Dragoș Stanomir a luat un Creative Arts Emmy 2012. „Ajută și industria de film românească”

Românul Dragoș Stanomir a luat un Creative Arts Emmy 2012. Ajută și industria de film românească
Publicat: 16/09/2012, 14:56
Actualizat: 29/07/2014, 20:24

Dragoș Stanomir, care a câștigat un premiu Creative Arts Emmy, la gala care a avut loc sâmbătă seară, la Los Angeles, a declarat duminică, pentru Mediafax, că distincția primită de el ajută și cinematografia românească, fiind „o recunoaștere a valorii tehnicienilor de film români”.

Dragoș Stanomir a câștigat un premiu Creative Arts Emmy, la gala care a avut loc sâmbătă seară, la Los Angeles, fiind recompensat la categoria „cel mai bun mixaj de sunet pentru o miniserie TV”, pentru „Hatfields & McCoys”, produsă de History Channel în colaborare cu Castel Film și realizată în România.

Românul Dragoș Stanomir a fost premiat la această categorie, alături de Christian Cooke și Brad Zoern, potrivit Academy of Television Arts & Sciences, asociația care decernează premiile Emmy.

„Este o surpriză foarte mare și nu mă așteptam să câștig, având în vedere că am concurat cu americani, unii cu Oscaruri la activ. Nu mă așteptam, dar m-am bucurat foarte mult”, a declarat într-un interviul pentru Mediafax, Dragoș Stanomir.

El a precizat că a aflat de pe internet că este câștigătorul unui premiu Emmy. „Aș fi vrut să merg la gala de la Los Angeles, însă nu am putut pentru că lucrez la o altă producție tot americană, tot împreună cu Castel Film”, a spus Dragoș Stanomir.

El consideră că un astfel de premiu – o premieră pentru cinematografia română – îl va ajuta foarte mult în cariera sa.

„Un astfel de premiu ajută foarte mult pentru că este ca o recomandare din start. Este ca o recomandare pentru mine și ajută industria de film românească, pentru că este o recunoaștere a valorii tehnicienilor de film români”, a spus Dragoș Stanomir.

El a mai spus că a ajuns să lucreze la ministeria de televiziune „Hatfields & McCoys” la recomandarea casei Castel Film. „Am lucrat foarte mulți ani la Castel și ei m-au recomandat să fac sunetul la acest film”, a explicat Stanomir.

În ceea ce îi privește pe Christian Cooke și Brad Zoern – cineaștii cu care Dragoș Stanomir împarte premiul Emmy la categoria „cel mai bun mixaj de sunet pentru o miniserie TV”, Stanomir spune că ei sunt cei care au lucrat la post-producția sunetului pentru miniseria „Hatfields & McCoys”.

„Eu m-am ocupat de sunet pe teren, la locul filmărilor”, a explicat Dragoș Stanomir, precizând că miniseria „Hatfields & McCoys” este un proiect de care s-a ocupat timp de trei luni de zile, din septembrie până în decembrie 2011.

Sâmbătă seară, la Los Angeles, la gala Creative Arts Emmy, au fost acordate premiile Emmy „tehnice”, urmând ca pe 23 septembrie, tot la Los Angeles, să fie decernate premiile Emmy „artistice”, în cadrul galei Primetime Emmy 2012.

În afară de distincția primită de Dragoș Stanomir, alături de Christian Cooke și Brad Zoern, miniseria „Hatfields & McCoys” a mai câștigat două trofee la gala Creative Arts Emmy, sâmbătă seară, la Los Angeles, impunându-se și la categoriile „cel mai bun machiaj dintr-o miniserie TV” și „cel mai bun montaj de imagine pentru o miniserie TV”.

Totodată, la Șerban Porupcă a fost nominalizat la categoria „cea mai bună regie artistică pentru o miniserie TV” (alături de John Vertrees, Derek Hill și Sally Black), iar Adina Bucur a fost nominalizată la categoria „cele mai bune costume pentru o miniserie TV” (alături de Karri Hutchinson), tot pentru miniseria de televiziune „Hatfields & McCoys”.

Miniseria „Hatfields & McCoys” a primit în total 16 nominalizări la ediția din acest an a premiilor Emmy, inclusiv la categoriile „cea mai bună miniserie TV”, „cel mai bun actor într-o miniserie TV” (Kevin Costner și Bill Paxton), „cea mai bună actriță în rol secundar dintr-o miniserie TV” (Mare Winningham), „cel mai bun actor într-un rol secundar dintr-o miniserie TV” (Tom Berenger), „cel mai bun regizor” și „cel mai bun scenariu”.

Dragoș Stanomir se așteaptă ca după succesul „Hatfields & McCoys” de sâmbătă seară, miniseria să obțină și mai multe premii pe 23 septembrie, în cadrul galei Primetime Emmy Awards 2012. Cea de-a 64-a gală Primetime Emmy Awards se va desfășura tot la Los Angeles, pe 23 septembrie, și va fi prezentată de actorul de comedie Jimmy Kimmel.

Miniseria de televiziune „Hatfields & McCoys”, cu actorul Kevin Costner în rolul principal, este produsă de History Channel și realizată integral în România la Castel Film. Seria TV a avut succes în Statele Unite, unde primul episod difuzat pe History Channel în 28 mai (Memorial Day) a înregistrat o audiență de 13,9 milioane de spectatori.

Miniseria „Hatfields and MCCoys”, care cuprinde trei episoade, descrie rivalitatea dintre familiile Hatfield și McCoy, în primii ani după încheierea Războiului Civil din Statele Unite.

Filmările pentru această miniserie TV au avut loc în 2011, în cea mai mare parte în studiourile Castel Film din România, dar și în localități din județele Argeș și Brașov, și s-au întins pe o durată de 13 săptămâni, în timpul cărora Kevin Costner s-a aflat în România.

Potrivit imdb.com, serialul TV este regizat de Kevin Reynolds, cu care Kevin Costner a mai colaborat la superproducția „Waterworld – Lumea apelor” (1995) și la lungmetrajul „Robin Hood, prințul hoților” (1991). Kevin Costner este și unul dintre producătorii miniseriei History Channel.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Ea este noua iubită a lui CRBL! Și-a găsit alinarea în brațele unei puștoaice, după...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Criminalul de 16 ani din Crângași avea porecla "Beleaua" și era în atenția poliției. Ce...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
DUREROS! Semnele cu care a rămas Oana Lis după CANCERUL DE PIELE
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Noi ajutoare pentru români! Ministrul Muncii a anunțat două proiecte în valoare de 85 de...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
Marele actor a încetat din viață din cauza unui stop cardio-respirator. Moartea lui a îndoliat...
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Oamenii fabricau arme mortale chiar și în urmă cu 300.000 de ani
×