Romtelecom: Difuzarea Eurosport cu Premier League presupune intervenții tehnice la platforma Dolce. Când vor putea vedea românii meciurile lui Chiricheș

Romtelecom: Difuzarea Eurosport cu Premier League presupune intervenții tehnice la platforma Dolce. Când vor putea vedea românii meciurile lui Chiricheș
Publicat: 22/12/2013, 16:01
Actualizat: 31/07/2014, 12:50

Reprezentanții Romtelecom au declarat, pentru MEDIAFAX, că difuzarea Eurosport cu Premier League presupune intervenții tehnice complexe de actualizare a platformei TV Dolce ce nu au putut fi realizate în condițiile primirii notificării de la Eurosport cu o zi înainte de începerea transmisiei.

„Difuzarea noii variante de conținut a Eurosport, care include și meciurile Premier League, presupune intervenții tehnice complexe de actualizare a platformei noastre TV (Dolce, n.r.) care nu au putut fi realizate în condițiile primirii notificarii de la Eurosport cu o zi înainte de data începerii difuzării acestei competiții. În consecință, meciurile din 21 decembrie nu au putut fi transmise, însă lucrările de actualizare a conținutului Eurosport vor fi finalizate în prima parte a săptămanii următoare. Astfel, telespectatorii vor putea urmări și meciurile Premier League”, au precizat, duminică, reprezentanții Romtelecom.

Pe de altă parte, reprezentanții Romtelecom consideră „nefondate și de rea credință speculațiile privind dificultățile de a urmări meciurile în contextul renegocierii contractului de retransmisie”.

„Suntem preocupați să le asigurăm clienților noștri conținut TV diversificat și de calitate, de aceea, și în relația cu furnizorii de conținut TV facem eforturi pentru a negocia un maxim de beneficii pentru abonați”, au mai precizat aceștia.

De asemenea, reprezentanții companiei au menționat, pentru MEDIAFAX, că „informațiile din presă privind termenele contractului cu Eurosport nu sunt de actualitate”.

„Contractul e în vigoare”, au mai spus reprezentanții Romtelecom, precizând că nu pot să ofere detalii privind data la care expiră acesta având în vedere termenii de confidențialitate.

Grupul Eurosport a anunțat, pe 19 decembrie, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că a semnat un contract cu Premier League privind drepturile de transmisie în Romania, în direct și în exclusivitate, a primei ligi din campionatul englez de fotbal, începând din 21 decembrie și până în anul 2016.

Însă, primul meci din Premier League difuzat de Eurosport în România, cel de sâmbătă dintre Liverpool – Cardiff City, a putut fi vizionat integral doar de abonații la pachetele de cablu și DTH ai companiei de telecomunicații UPC România, potrivit ProSport.

La RCS&RDS, care operează atât rețele de cablu, cât și platforma DTH Digi, transmisia meciului Liverpool – Cardiff City a fost întreruptă după 45 de minute. Totodată, Romtelecom – care operează platforma DTH Dolce și rețeaua de cablu Next Gen – meciul dintre Liverpool și Cardiff City nu a fost difuzat deloc.

În schimb, atât RCS&RDS, cât și Romtelecom au difuzat în timpul meciului din Premier League un program de sărituri cu schiurile. Și la următoarele meciuri din campionatul englez de fotbal, difuzate în continuare de Eurosport în România, au putut fi văzute doar de către abonații UPC.

Contactată de MEDIAFAX, Laura Georgescu, președintele Consiliului Național al Audiovizualului, a declarat că CNA analizează situația, precizând că din primele informații pe care le deține grupul Eurosport a notificat, joi, 19 decembrie, UPC România și Romtelecom (Dolce) privind faptul că pe Eurosport va fi inserată începând din 21 decembrie o fereastră cu meciurile din Premier League.

Laura Georgescu a mai spus că în urma discuțiilor avute duminică atât cu reprezentanți ai UPC, cât și cu reprezentanți al Romtelecom nu este vorba despre o schimbare a structurii de programe a Eurosport și nici despre o modificare a siglei. De asemenea, Eurosport ar fi pus la dispoziția operatorilor de cablu și DTH decodoare pentru a facilita difuzarea meciurilor de fotbal din Premier League, a spus Laura Georgescu. Ea a precizat că reprezentanții Romtelecom i-au spus că nu ar fi difuzat sâmbătă meciurile din Premier League din cauză că nu au avut suficient timp pentru a pune la punct toate aspectele tehnice.

Potrivit Laurei Georgescu, reprezentanții RCS&RDS i-au spus că au oprit semnalul meciului din Premier League în momentul în care și-au dat seama că este vorba despre un alt conținut, pentru care Eurosport nu deținea drepturi în Ungaria, Cehia și Slovacia.

Laura Georgescu a mai spus că din perspectiva legislației audiovizualului operatorii de cablu sunt cei care trebuie să notifice CNA și să ceară modificarea grilei de programe, în sensul introducerii unei noi televiziuni. Însă, potrivit Laurei Georgescu, în cazul de față nu este vorba despre o nouă televiziune, ci de aceelași post Eurosport, cu o fereastră dedicată meciurilor din Premier League.

Ea a mai spus că CNA va continua să analizeze situația creată și urmează să poarte o corespondență și cu societatea Sport TV Management SRL, care reprezintă în România grupul Eurosport.

Pe de altă parte, Laura Georgescu a mai spus că la 31 decembrie vor expira contractele grupului Eurosport cu RCS&RDS, UPC România și Romtelecom (Dolce) pentru difuzarea televiziunilor Eurosport în România.

Președintele CNA a mai declarat că RCS&RDS a notificat Consiliul, precizând că poartă negocieri cu Eurosport pentru încheierea unui nou contract și, în cazul în care, negocierile vor eșua RCS își rezervă dreptul să reia procedura de schimbare a avizului de retransmisie și să scoată canalele Eurosport din grila de programe.

Pe de altă parte, într-un comunicat de presă, remis duminică, de către compania RCS&RDS se afirmă că RCS „nu și-a încălcat sub nicio formă contractul în curs cu Eurosport”.

„RCS&RDS și Eurosport au în prezent un acord de retransmisie pentru mai multe țări din sud-estul Europei (România, Ungaria, Cehia, Slovacia) unde erau difuzate canalele TV Eurosport și Eurosport 2 în versiunile internaționale ale acestora. În cursul zilei de 21 decembrie 2013, compania Eurosport a întrerupt transmisia programului Eurosport (versiunea internațională care nu difuza meciuri de fotbal din Premier League) atât în România, cât și către abonații din Ungaria, Cehia și Slovacia. În locul Eurosport, compania Eurosport a introdus un nou canal denumit Eurosport România care a fost difuzat către toți abonații RCS&RDS din toate aceste țări. Compania Eurosport nu a anunțat această înlocuire”, susține RCS&RDS.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cătălin Dobrescu ar fi vrut luni la rând să se împace cu Oana Radu: "După...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Test de cultură generală. Cum rămâne aprinsă torța Olimpică?