S-a lovit la cap și viața i s-a schimbat total

S-a lovit la cap și viața i s-a schimbat total
Publicat: 04/06/2016, 11:34
Actualizat: 19/08/2017, 07:26

În ciuda faptului că până în acest moment nu și-a exprimat interesul pentru cultura franceză, bărbatul în vârstă de 51 de ani vorbește acum în franceză, având după accident înclinație către filmele, cărțile și produsele alimentare franțuzești.

Într-un studiu recent al Universității din Edinburgh, bărbatul ar fi întâlnit o franțuzoaică la vârsta de 20 de ani, însă „nu a manifestat niciodată un atașament special pentru cultura sau bucătăria franceză”, scrie The Independent.

Bărbatul a învățat limba franceză la școală, însă nu a mai vorbit timp de zeci de ani.

„Limba franceză vorbită de JC este plină de greșeli. Totuși el vorbește într-un ritm rapid, folosind replici din filme și dându-se drept o caricatură a unui francez”, susține revista Cortex.

„El susține că nu poate vorbi franceză deși vorbește. El spune că gândește în franceză și că vrea să vizioneze filme franțuzești (pe care nu le-a vizionat înainte), cumpără mâncare și cărți franțuzești, dar el scrie în italiană”, mai scrie revista.

JC a manifestat și alte anomalii comportamentale, cum ar fi iluzii de grandoare, tulburări ale somnului și euforie nejustificată. Ca urmare a leziunilor suferite, JC se trezește de dimineață, deschide fereastra și strigă: „Bonjour!” („Bună ziua!”).

Acesta un sindrom extrem de rar, dar nu unic, cunoscut sub numele de sindrom compulsiv de limbă străină. Aproximativ 60 de persoane din lume au fost înregistrate cu acest sindrom, după un traumatism cranian.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase