Șapte din zece oameni au probleme cu căderea părului. Cum arată Mihai Trăistariu la două luni de la implant

Publicat: 24/05/2013, 17:22
Actualizat: 01/09/2013, 13:23

Cântărețul Mihai Trăistariu s-a luptat timp de aproape 10 ani cu calviția. Acum, artistul crede că a reușit să scape de această afecțiune care i-a apărut încă de pe vremea când avea 24 de ani. „S-au împlinit două luni de când am făcut transplantul de păr în Turcia. Rezultatele sunt spectaculoase. Am 30 de firicele crescute în creștetul capului, de care sunt extrem de mândru”, a declarat pentru gândul Trăistariu.

Medicii spun că alopecia sau calviția reprezintă o boală care afectează, în special, persoanele trecute de 35 de ani. „Potrivit statisticilor de specialitate, 70% dintre oameni încep să se confrunte cu rărirea podoabei capilare odată cu împlinirea vârstei de 35 de ani. Incidența este mai ridicată în rândul bărbaților”, a declarat pentru gândul medicul dermatolog prof. dr. Anca Zbranca, membru al Societății Române de Dermatologie.

Specialiștii în dermatologie spun că, din dorința de a trata calviția, majoritatea celor care se confruntă cu această boală sunt tentați să apeleze la tot felul de solulții care promit rezultate uimitoare într-un timp relativ scurt. Medicii dermatologi afirmă că nu toate tratamentele de tipul șampoanelor sau al loțiunilor stopează căderea firelor de păr și nici nu accelerează creșterea podoabei capilare.

Zilnic ne cad între 50 și 100 de fire de păr

„Cauza căderii părului este extrem de importantă atunci când dorim să apelăm la tratamente care să stopeze acest efect. Farmacistul, prietenii sau ceilalți membri ai familiei nu sunt cele mai indicate persoane care să recomande soluția adecvată împotriva căderii firelor de păr”, a mai spus prof. dr. Zbranca.

Stresul, tratamentele hormonale, genetica, sarcina și utilizarea produselor cosmetice agresive, precum vopseaua de păr, decolorantul sau soluția pentru permanent sunt câteva dintre cauzele căderii părului.

Mihai Traistariu spune că în cazul său genetica a jucat un rol extrem de important. „Eu semăn cu mama mea, care nu prea avea nici ea păr. Dincolo de factorul genetic, stresul, alimentația dezechilibrată și nopțile nedormite au jucat și ele un rol important în apariția alopeciei în cazul meu”, a menționat cântărețul.

Potrivit medicilor, căderea părului este o problemă în cazul în care ne cad peste 100 de fire de păr pe zi. „În mod normal, zilnic, ne cad între 50 și 100 de fire de păr. De asemenea, căderea părului este influențată și de anotimp. Toamna ne cade mai mult păr, decât în restul anului. Dermatologul este singurul care poate constata dacă pacientul se confruntă sau nu cu alopecie și tot el este singurul care poate recomandat un tratament adecvat”, a mai spus prof. dr. Zbranca.

Cât de eficiente sunt șampoanele împotriva căderii părului

Potrivit specialistului, șampoanele sau loțiunile împotriva căderii părului sunt ineficiente mai ales dacă pacientul are afecțiuni la nivelul scalpului provocate de bacterii sau de micoze.

„Acestea fac mai mult rău, deoarece pot astupa și mai mult rădăcina firului de păr, care este deja afectată”, spune prof. dr. Zbranca. Același lucru este recomandat și în cazul persoanelor care au pielea scalpului grasă. „Acești pacienți pot suferi de boli endocrine, iar șampoanele pentru stimularea creșterii podoabei capilare pot duce la subțierea firului de păr și la accentuarea procesului de cădere a părului”, atrage atenția dermatologul.

Căderea părului provocată de stres este singura situație în care recomandările date de coafeză au rezultate. „Atunci când trecem printr-o perioadă încărcată, organismul începe să fie «secat» de vitamine și minerale, substanțe nutri­tive necesare pentru menținerea fi­rului de păr sănătos”, indică prof. dr. Anca Zbraca.

Pentru a nu agrava căderea părului, dermatologul recomandă să ne adresăm specialistului chiar și pentru alegerea unui banal șampon.

„Piața farmaceutică abundă de tot felul de produse «miraculoase» împo­triva căderii părului. Înainte de a cumpăra astfel de produse, trebuie să facem o vizită medicului dermatolog pentru a face un set de analize, iar în urma rezultatelor primite se va recomanda un tratament adecvat. Terapia poate consta în soluții, medicamente sau combinate, în funcție de gravitatea cazului”, conchide prof. dr. Zbranca.

Traistariu și-a implantat 5.000 de fire de păr

Mihai Trăistariu suferă de alopecie încă de pe vremea când avea 24 de ani. De atunci și până în prezent a încercat mai multe variante pentru a scăpa de calviție. „Deși eram conștient de faptul că am o problemă, niciodată nu mi-am cumpărat șampoane sau loțiuni de pe internet sau de la farmacie împotriva căderii părului. Am apelat la transplant de păr prima dată când aveam 25 de ani. Rezultatul a fost unul dezastuos. Dincolo de faptul că nu s-a prins niciun fir de păr implantat, am rămas și cu cicatrici”, povestește cântărețul.

Apoi, a mai încercat și un tratament pe bază de hormoni. „Trebuia să îmi injectez hormoni în scalp. Am renunțat după primele două injecții, pentru că acest tratament avea multe efecte adverse. Ultimul tratament încercat a fost acum două luni. Am făcut un transplant de păr în Turcia. Mi s-au luat fire de păr de la spate și mi s-au implantat 5.000 de fire în creștetul capului”, a povestit Mihai Trăistariu.

Artistul se declară mulțumit de rezultatele ultimul tratament încercat. „Pentru ca rezultatele să fie cele dorite, mi s-a recomandat să urmez un tratament medicamentos timp de trei săptămâni și mi s-a dat și un șampon, care are rolul de a-mi menține scalpul ușor uscat. Sebumul mi-ar fi împiedicat creșterea părului”, a mai spus cântărețul.

Mihai Trăistariu își monitorizează foarte atent evoluția transplantului de păr. Acesta nu ratează nicio ocazie să își fotografieze rezultatele intervenției, pe care le postează mai apoi pe contul personal de socializare.

FOTO: Instagram // Mihai Traistariu // Rezultatele obținute în urma transplantului de păr pe data de 22 mai

FOTO: Instagram // Mihai Traistariu // Rezultatele obținute în urma transplantului de păr pe data de 18 mai

FOTO: Instagram // Mihai Traistariu // Rezultatele obținute în urma transplantului de păr pe data de 28 aprilie

FOTO: Instagram // Mihai Traistariu // Rezultatele obținute în urma transplantului de păr pe data de 25 aprilie

FOTO: Instagram // Mihai Traistariu // Rezultatele obținute în urma transplantului de păr pe data de 23 aprilie

FOTO: Instagram // Mihai Traistariu // Rezultatele obținute în urma transplantului de păr pe data de 21 aprilie

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
EXCLUSIV! Kamara se lansează în afaceri. Din ce vrea să facă bani artistul: ”Este inspirat...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Erupție excepțional de rară pe suprafața Soarelui! O furtună solară se îndreaptă spre Pământ