Săracul bogat. Trăia ca un pustnic, dar avea stivă de lingouri de aur în garaj

Publicat: 20/09/2012, 17:35
Actualizat: 29/07/2014, 21:44

Poliția din Nevada, Statele Unite, a găsit în garajul unui bărbat decedat în luna mai monede și lingouri de aur care, la o primă estimare, valorează peste șapte milioane de dolari, scrie Daily Mail.

După o viață de pustnic, în sărăcie, fără familie sau cunoștințe alături, Walter Samasko a decedat în urmă cu patru luni, în locuința sa din Nevada. Bărbatul avea 69 de ani și a murit din cauza unor afecțiuni ale inimii. Timp de o lună, nimeni nu i-a sesizat dispariția, însă după aceea, vecinii au anunțat autoritățile, deranjați de mirosul venit din casa bărbatului.

Walter Samasko. Sursa: gate.sinovision.net

Primele cercetări au scos la iveală că singura avere a lui Samasko era un cont bancar în care se aflau 200 de dolari. Totodată, autoritățile au descoperit că, nemaifiind angajat din 1968, bătrânul și-a dus existența, în acești ani, din fondurile a două conturi bancare, unul de 140.000 de dolari și altul de 25.000.

Momentul în care ancheta s-a mutat în casa bărbatului a adus o surpriză de proporții: Samasko ținea în garaj o colecție impresionantă de monede vechi, din metale prețioase, de origine braziliană, britanică, austriacă, sud africană, alături de mai multe lingouri de aur.

Casa lui Walter Samasko. Sursa: realtor.com

Specialiștii estimează că „tezaurul” se ridică la o valoare de peste șapte milioane de dolari, unele piese datând chiar și din anii 1840.

Două dintre monedele englezești găsite de autorități. Pe una din ele apare chipul Reginei Victoria. Sursa: gate.sinovision.net

Singura rudă cu care autoritățile au putut lua legătura este o verișoară îndepărtată de-a lui Samasko, cu care acesta nu mai vorbise de mai bine de un an. Arlene Magdanz, care este profesoară la o școală din California, este cea care va intra în posesia averii, după ce Fiscul american va impozita suma evaluată. „Este ca și cum ar fi câștigat la loterie”, este de părere Alan Glover, un funcționar din cadrul prefecturii Nevada.

Arlene Magdanz. Sursa: Facebook

Potrivit lui Glover, printre lucrurile găsite în locuința bătrânului se mai numără câteva cărți despre teoria conspirației și arme. Vecinii spun că Samasko era retras, ieșea foarte rar din casă și că părea că duce o viață modestă, chiar sărăcăcioasă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase