Schimbare majoră în topul actorilor ale căror filme au generat cei mai mulți bani

Redactor:
Departamentul Life
Schimbare majoră în topul actorilor ale căror filme au generat cei mai mulți bani
Harrison Ford l-a depășit pe Samuel L. Jackson și a revenit pe primul loc în topul actorilor de la Hollywood ale căror filme au generat cele mai mari încasări din istoria cinematografiei, informează site-ul revistei New Musical Express.

Filmele în care a fost distribuit Harrison Ford au generat împreună încasări de peste 4,6 miliarde de dolari pe plan mondial. Încasările colosale obținute de „Star Wars: Trezirea Forței”, cel mai recent film din seria „Războiul stelelor”, în care Harrison Ford interpretează încă o dată rolul Han Solo, l-au ajutat pe actorul hollywoodian să revină pe prima poziție în acest clasament.

Harrison Ford a deținut această poziție și în 2005, dar a fost înlăturat de pe primul loc de Samuel L. Jackson, ajutat la rândul său să stabilească această performanță de prezența sa în distribuția celei mai recente trilogii din seria „Star Wars”. Lungmetrajul „Star Wars: Episodul III – Răzbunarea Sith” a fost filmul care l-a ajutat pe Samuel L. Jackson să ocupe primul loc în acest top vreme de 11 ani.

Potrivit boxofficemojo.com, cele 41 de filme care l-au inclus în distribuțiile lor pe Harrison Ford au obținut împreună încasări de 4,699 miliarde de dolari, în timp ce filmele cu Samuel L. Jackson – 68 de titluri – au generat încasări cumulate de 4,626 miliarde de dolari. În afară de franciza „Star Wars”, Harrison Ford a interpretat roluri principale și în alte filme și francize foarte profitabile, precum „Indiana Jones”, „Evadatul/ The Fugitive” și „Air Force One”.

Tom Hanks (4,33 miliarde de dolari), Morgan Freeman (4,32 miliarde de dolari) și Eddie Murphy (3,81 miliarde de dolari) completează Topul 5 al actorilor ale căror filme au generat cele mai mari încasări din industria cinematografică. Cameron Diaz este actrița cel mai bine clasată în acest top, ocupând locul al 15-lea, cu 3,03 miliarde de dolari.

Rolul pe care Samuel L. Jackson îl interpretează în cel mai recent film regizat de Quentin Tarantino, „Cei 8 odioși/ The Hateful Eight”, dar și prezența sa constantă în franciza „Răzbunătorii/ The Avengers” și în alte filme și serii inspirate din universul Marvel, prezente sau viitoare, ar putea să îl ajute pe actorul hollywoodian să revină pe primul loc în acest clasament, în viitorul apropiat.

Inchide