SECRETELE celui mai iubit dresor din lume. Dezvăluirile lui CESAR MILLAN provoacă un scandal imens

SECRETELE celui mai iubit dresor din lume. Dezvăluirile lui CESAR MILLAN provoacă un scandal imens
Publicat: 29/10/2012, 18:47
Actualizat: 30/07/2014, 23:40

Idolatrizat de milioane de oameni de pe întreaga planetă pentru talentul său formidabil în a dresa câinii, Cesar Millan a provocat un adevărat scandal după ce a recunoscut într-o emisiune – AlanTitchmarsh Show – că uneori lovește câinii sau folosește zgărzi cu șocuri electrice pentru a rezolva cazurile dificile. Cu toate că ainsistat că astfel de măsuri sunt necesare și aplicate când are de-a face cu câini foarte agresivi, la care nu funcționează metodele de dresaj tradiționale, asociațiile pentru protecția animalelor nu au fost satisfăcute de explicațiile primite.

Declarațiile lui Cesar Millan au stârnit indignare pe internet, nu puțini fiind cei care i-au criticat metodele, acuzându-l de cruzime față de animale. De asemenea, s-a spus că Millan pretinde aproape 100.000 de dolari pentru a educa animalele vedetelor de la Hollywood.

„Misiunea mea a fost întotdeauna să salvez câinii – în special pe cei abandonați. Toată viața mi-am dedicat-o lor. Eu nu sunt nici brutal nici crud cu animalele. Noua mea emisiune se bazează pe salvarea adăposturilor pentru câini și găsirea unor stăpâni pentru cei abandonați”, a insistat Cesar Millan.

Foarte multe vedete internaționale apelează la serviciile lui Cesar Millan, acestea având doar păreri pozitive despre el. Pe lista personalităților care l-au ales pe Cesar se numără și Will Smith, Scarlett Johannson, Nicholas Cage, Charlize Theron și Oprah Winfrey.

„Ce a spus AlanTitchmarsh despre Cesar a enervat-o la culme pe soția mea. Ar trebui să-i fie foarte frică. Cesar este aproape sfânt la noi în casă”, a sărit în apărarea lui Millan, Sinon Le Bon de la Duran Duran.

Viața lui Cesar Millan este demnă de Hollywood. Dresorul de 43 de ani a copilărit într-un cartier sărac din Mexic, locuind cu familia sa într-o singură cameră. TImpul liber și-l petrecea la ferma la care lucra bunicul său, acolo fiind și locul în care a învațat multe despre câini.

În 1990, Cesar a trecut ilegal granița către America și s-a hotărât să fie dresor de câini. În primele săptămâni, actualul dresor s-a ascuns de autorități, a spălat nenumărate podele și mașini până să-și îndeplinească visul.

„Am vrut să fiu cel mai bun din lume. Am simțit o chemare și nu am vrut s-o ignor. Am vrut să vin în țara lui Lassie și a lui Rin Tin Tin, câinii care m-au inspirat să vin în America”, și-a spus atunci, iar după 10 ani era cel mai cunoscut dresor, avea o fermă în California și o emisiune difuzată în 110 țări.