Secretul lui Michael Douglas: ”Dintr-un tată dezamăgit și iubitor, am ajuns să cred altceva”

Secretul lui Michael Douglas: ''Dintr-un tată dezamăgit și iubitor, am ajuns să cred altceva''
Publicat: 02/08/2016, 11:00

Cameron, cel mai mare fiu al câștigătorului la Oscar și al primei sale soții Diandra, a fost condamnat inițial la 5 ani de închisoare pentru posesie de heroină și vânzare de metamfetamine, în 2010. După ce a recunoscut că a introdus droguri în incinta închisorii, sentința a fost prelungită și nu i-a fost permisă eliberarea decât anul ulterior. Tocmai din acest motiv, ultimii doi ani i-a petrecut în regim de izolare, potrivit The Independent.

Douglas, în vârstă de 71 de ani, și-a vizitat fiul cu regularitate în perioada în care acesta a fost încarcerat și a criticat în mod public regimul de detenție din închisorile din Statele Unite.

„Dintr-un tată dezamăgit și iubitor, care credea că fiul său plătește pentru ceea ce a făcut, am ajuns să realizez că Zeiței Dreptății îi alunecă eșarfa de pe ochi”, declarase actorul pentru revista New York, în 2013.

„Nu îl apăr pe Cameron ca traficant de droguri sau dependent, dar cred că, datorită numelui său de familie, a fost dat ca exemplu”.

De asemenea, artistul a mai adus în atenția publicului situația delicată a fiului său în timpul unui discurs susținut cu ocazia primirii unui trofeu Emmy, pentru interpretarea sa în „Behind the Candelabra/ Viața mea cu Liberace”.

„Fiul meu Cameron este într-o închisoare federală. Din nefericire, mare parte din viața lui a fost dependent de droguri și a fost arestat pentrut trafic de droguri. Nu este un delict violent, dar din păcate, în închisoare este la fel de ușor, sau chiar mai ușor, să obții droguri, decât în mod normal. Așa că a avut câteva scăpări”.

La începutul acestui an, Douglas a mărturisit că unul dintre cele mai mari regrete ale sale este că nu și-a luat suficient timp pentru a-l crește pe Cameron.

„Când ești ocupat tot timpul, sunt multe lucruri la care nu te gândești, dar care fac parte din propria realitate”, povestise atunci actorul pentru revista AARP.

Și Cameron și-a arătat frustrarea în ceea ce privește regimul din închisorile federale din State, scriind un eseu pentru The Huffington Post, în 2013.

„Nu spun că nu merit să fiu pedepsit sau că merit vreun tratament preferențial. Am făcut greșeli și le recunosc deschis, cu bucurie. Totuși, sunt prins într-un cerc vicios de recidivare, cum sunt majoritatea dependenților. Din păcate, în timp ce remediul de efect pentru dependență este un tratament adecvat, răspunsul sistemului penal este să te încuie în celulă și să arunce cheia”, scria Cameron în eseul sus menționat.

Potrivit Page Six, Cameron are în plan să scrie o carte despre anii petrecuți în închisoare, dar și despre lupta interioară dusă ca fiind copilul și nepotul unor staruri mari de la Hollywood.

Douglas mai are doi copii adolescenți cu actuala sa soție, Catherine Zeta-Jones.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase